kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın
AYŞE TÜTER
Haşlama
Karalahanayı kaynar suya atıp, 5 dakika kaynatın. Suyunu süzün, soğuk sudan geçirip, tekrar süzün. Lahanaları düdüklü tencereye koyun. Üzerine barbunyayı, ardından da mısır kırmasını koyun. Tereyağını küçük parçalar halinde mısırların üzerine katıp, suyu ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın, buharı çıktıktan sonra 30 dakika pişirin veya tencerede kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
2 demet karalahana (boyuna 2-3 cm. parçalar halinde doğranmış)

* 1 su bardağı kuru barbunya (geceden ıslatılmış ve haşlanmış)

* 1 su bardağı mısır kırması (haşlanmış)

* 100 gr. tereyağı

* 8 su bardağı su (kaynar)