kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Toptan: Dışarıda 'şu çılgın Türkler çok oluyor' dedirtmeliyiz
TBMM olayları tartıştı
Ağar: Bölge esnafı çaresiz bırakılmamalı
Okuyan: Ahmet Türk soyadını değiştirsin
Mumcu: Olayların tek bir faili yok
Toptan: Dışarıda 'şu çılgın Türkler çok oluyor' dedirtmeliyiz
53 ülkede 100 anlaşma imzaladık

Toptan: Dışarıda 'şu çılgın Türkler çok oluyor' dedirtmeliyiz

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, ''Dışarıda (şu çılgın Türkler çok oluyor) dedirtmeliyiz. Bunu çocuklarımız için yapmalıyız'' dedi.
Toptan, TBMM Genel Kurulu'nda, partisinin görüşlerini açıklarken, terör olayları sırasında güvenlik kuvvetlerinin yetersiz kaldığı yönündeki görüşlerin doğru olmadığını söyledi. Olaylara 1500-2000 kişinin katıldığını, bunun yüzde 80'inin de çocuk olduğunu belirten Toptan, terör örgütünün Türkiye'nin üniter yapısını bozmaya yönelik yeni taktikler denediğini söyledi.

Türkiye'nin bölücü terör ile
20 yıldır mücadele ettiğini anlatan Toptan, ''Bizdeyken önemsenmeyen, dudak bükülen terör, küresel bir boyut kazanınca önemsendi. Bu sefer de (senin teröristin kötü benim teröristim iyi) gibi bir ikilemle karşı karşıyayız. Bazı batılı ülkelerin söyleminde bu mantığın etkisi hala devam ediyor'' diye konuştu.

Terörün bazı etnik duyguları okşadığını ve kışkırttığını anlatan Toptan, terörün önünde hak ve hukuk gibi kavramlar bulunmadığını ifadeetti. Terörle mücadele edenlerin, insan hakları ve hukuk devleti ilkesini gözettiğini ve bunun dışına çıkamayacaklarını kaydeden Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan gezisi ile ilgili sözlerini eleştirdi. Toptan, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin sorumluluğunu Hükümetin, üzerine aldığını vurguladı.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

AK Parti'li Toptan, Baykal'ın Başbakan Erdoğan ile ilgili bazı değerlendirmelerine ciddi şekilde üzüldüğünü belirterek, ''Hiç kimse, bir başkasının büyük Türk milletine mensubiyetini, büyük Türk milletinin menfaati için çalışmaya mecbur olduğunu, şu kürsüde edilen yeminin gereği olarak onu her an aklında tuttuğunu tartışmamalı, tartışamaz. Buna sayın Baykal da dahil, sayın Başbakan da dahil'' diyekonuştu.
Bölgede insanların ekonomik ve sosyal refahını artıracak projelerin uygulamaya konuldukça terör örgütünün elindeki silahların alındığını anlatan Köksal Toptan, bu yıl sadece Diyarbakır'a köy ve mezra yolları ile içme sularının yapımı için 58 milyon YTL gönderileceğini söyledi. GAP'a şimdiye kadar 20 milyar dolar harcandığını hatırlatan Toptan, bu rakamların hükümetin bölgeye bakış açısını gösterdiğini kaydetti.

''Boğaziçi aydınları ile Kürt aydınlarını'' da eleştiren Toptan, bu kesimleri kendilerini yeniden değerlendirmeye çağırdı. Toptan, ''Bazılarının duvarında bir Türkiye haritası var. Bu Türkiye'de milli gelir 2500 dolar, etnik çatışmalar var, terör var... Şimdi bu harita bozuluyor. bu harita bozuldukça bunların da rahatı bozuluyor'' diye konuştu.
Toptan, dışarıda 'şu Türkler çok oluyor'' denildiğini hatırlatarak, ''dışarıda (bu çılgın Türkler çok oluyor) dedirtmeliyiz.Bunu çocuklarımız için yapmalıyız'' dedi.

POLİSİN SAPAN KULLANMASI

Toptan, CHP Genel Başkanı Baykal'ın polislerin göstericilere sapanla karşılık vermesini eleştirdiğini hatırlatarak, ''Polis ne yapsaydı? Çocuklara tabancayla mı karşılık verseydi?'' diye sordu.Olayların yaşandığı bölge halkına teşekkür eden Toptan, vatandaşların terör örgütüne itibar etmediklerini söyledi. Güvenlik güçlerinin hukuk devletinin kuralları içinde hareket ettiğine dikkati çeken Toptan, Diyarbakır'da 566 kişinin gözaltına alındığını bunlardan354'ünün tutuklandığını bildirdi. Toptan, ''Hukuk devleti başka ne yapabilir?'' sorusunu yöneltti.

''Biz bu topraklarda kimsenin lütfuyla bulunmuyoruz'' diyen Toptan, ''(Size ölmeyi emrediyorum) diyen komutanlarının emrini gözünükırpmadan yerine getiren bu insanların arasında nasıl bir bağ var? Bu bağ, kan bağı, can bağıdır, kan kardeşliğidir. Yedi düvel bir araya geldi bu kardeşliği bozamadı, bundan sonra da bozamaz'' diye konuştu.Terör örgütünün yanında görüntüsünü veren kamu görevlileri ile ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını anlatan Toptan, ''Sayın Baykal'ın belediye başkanları ile ilgili değerlendirmesi beni heyecanlandırdı. 1991'de onları Meclis'e taşıyan sayın Baykal'ın partisi değil miydi?'' dedi.

TARTIŞMA

AK Parti'li Toptan'ın sözlerine başta Baykal olmak üzere CHP milletvekilleri ayağa kalkarak tepki gösterdi. Baykal, o seçimlere karşı çıktığını belirterek, CHP'nin o parti ile bir bağı olmadığını söyledi. Bunun üzerine Toptan, ''SHP'yi reddediyorsanız söyleyecek sözüm yok. Sözlerimi geri alıyorum'' karşılığını verdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal: "Atatürk büstü asıldı"
 Gül: Danimarka daha ciddi
 KEY kesintileri ödenecek
 "Karanlık güçlerin oyununa gelmeyeceğiz"
 "Telsim'i soydular"
 "Baykal'ın beyanı doğru değil"
 Yeni reform dalgası geliyor
 Kıbrıs için 'yavaş' plan
 Dışişleri'nden 'arka kapı' yalanlaması
 Esrarengiz inşaatın sırrını Gül açıkladı
 Terörle Mücadele Yasası haftaya Meclis'te
 Aydınlar sağduyu çağrısı yaptı
 DTP otobüs saldırısını kınadı
 Sokaktaki gerginlik Meclis'e taşınacak
 Polisten sonra esnaf da Ağar'ı aradı
MUHARREM SARIKAYA
TMY'yi kim istemiyor?..
Bir haftadır büyük kentleri de...
YAVUZ DONAT
Bugün Yüce Meclis'ten beklenen...
Hükümet bugün Meclis'e...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
"Ulusal Strateji" aranıyor
Meclis'te bugün yapılacak...
Hahambaşı'nı kınıyorum
Hahambaşı İshak Haleva'nın "Sosyetik Yahudiler"e "eşek" benzetmesi...
Kafa kesmeyi 30 bin kişi telefonuna indirdi
Yayını RTÜK tarafından durdurulan Kurtlar Vadisi'ndeki Polat Alemdar...
Ünlü mankenlere fuhuş gözaltısı
Ünlü mankenlere fuhuş gözaltısı
Üç büyük kulübün futbolcularına pazarlandığı iddia edilen 20 mankenin...
Duvar cinayeti
Duvar cinayeti
Reina'nın izinsiz tadilat yapılan istinat duvarı, yandaki yalının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu