kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Karanlık güçlerin oyununa gelmeyeceğiz"
"Karanlık güçlerin oyununa gelmeyeceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, karanlık güçlerin bu milletin geleceğine ipotek koymaya çalışanların oyununa gelmeyeceklerini belirterek, "İstikrarı bozmak isteyenlerin tezgahına gelmeyeceğiz. İstikrar bu insanların moralini bozuyor."dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü yandaşları tarafından çıkartılan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, hain odakların ayaklarının altındaki zeminin kaydığı için ortaya çıktıklarına işaret ederek, "Kardeşliğimizi
kimse bozamayacak." dedi.

Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün bir televizyon kanalında katıldığı programda kendisinden randevu istemesini ise sert bir dile eleştirdi.

Erdoğan, "Kalkıp bir siyasi parti lideri televizyon kanalıyla Başbakan'dan randevu talep ediyor. Hangi akla sığacak bir olay bu. Sen önce açık açık "PKK bir terör örgütüdür" de sonra çık karşıma." şeklinde konuştu.

Erdoğan, kendilerinin yaradanı yaradandan ötürü seven bir medeniyetten geldiklerine dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti; "Biz yaradılanı yaradandan ötürü seven bir medeniyetten geliyoruz.

Terörle kinle nefretle beslenen şer çetelerinin bu ülkede söyleyeceği söz olmayacak. Bölgede istikrarı bozarak bir sonuca varılamaz. Onlar bunları yaptıkça biz okul açacağız, iş kapısı açacağız, hastane açacağız, daha fazla refah, daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi getireceğiz.Daha çok birlik olacağız."

'AYIPLI VE GÖLGELİ DEMOKRASİDEN UZAKLAŞTIRABİLMEK'

Başbakan Erdoğan, herkesin, bu ülkenin değerini çok iyi bilmesi gerektiğine işaret ederek, Türkiye'nin bugün bölgesi için barış ve istikrar adası olduğunu vurguladı. Sahip olduğu değerlerle bölgedeki her problem yumağına çözüm ilhamı verebilecek bir birikime sahip olunduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin bugün ekonomik sıkıntılarını önemli ölçüde aştığını, çok daha ileri hedefleri kovalayabilecek sağlam bir zemin üzerinde yükseldiğini ifade etti.

Demokrasi ve hukuk devleti yolunda atılan somut adımların, bu ülkede insan onuruna yakışır bir hayatın tesisi için alınan mesafenin ortada olduğunu belirten Erdoğan, ''Hedefimiz, haklar ve özgürlükler bayrağını daima yükseklerde tutarak bu ülkeyi konjonktürel demokrasiden, ayıplı demokrasiden, gölgeli demokrasiden tamamen uzaklaştırabilmektir. Bunu başarmaya çalışıyoruz'' dedi.

''73 milyon insanın, yuva kuracak, iş kuracak, anne ve baba olacakevlatlarımızın, gençlerimizin sorumluluğunu yüreğinde hissederek konuşuyorum'' diyen Erdoğan, Türkiye'de yürekleri sızlatan yoksulluk manzaraları yaşandığını ve yaşanmakta olduğunu kaydetti.

Halkın, uzun yıllar ertelenmiş adalet talepleri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, ''Bunlar, 10 yıllar boyunca bu ülkenin vaktini, enerjisini, kaynaklarını heba ve zayi eden yönetimlerin, ülkemin sırtına yüklediği ağırlıklardır'' dedi. Erdoğan, Türkiye'nin problemleri dağ gibi birikirken o yönetimlerin bu gerçeği görmeye, bu günahı itiraf etmeye asla yanaşmadıklarını, her zaman bahanelerin arkasına saklandıklarını kaydetti.

Kendi siyasetlerinin, mazeret siyaseti olmadığını belirten Erdoğan, sorumlusu olmadıkları halde dev problemlerin varlığını kabul ettiklerini, çözüm yolunda önemli gayret gösterdiklerini ve kararlı adımlar attıklarını söyledi.

Erdoğan, engelleri aşmak için, zaman ve toplumun bütünüyle bir ve beraber olması gibi iki temel ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, ''Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, yazarı-çizeri, medyası, sermaye çevreleri... Aklınıza ne gelirse... Bunun karşısında el ele vermeye mecburuz, dayanışma içerisinde olmaya mecburuz. Bu birlikteliğimiz, bu dayanışmamız inanıyorum ki terörün süratle ülkemizde yok olmasını hazırlayacaktır'' diye konuştu.

'BU MAKASI DARALTMAMIZ LAZIM'

Kişi başına düşen milli gelirin 5 bin 8 dolara ulaştığını ifade eden Erdoğan, hedeflerinin bunu ikiye katlayarak 2012 yılı sonunda 10 bin doları yakalamak olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, ''Bu ortalama rakamı toplumun geneline, ülkenin her köşesine yaymadan, her vatandaşımızın vicdanına bir serinlik yansıtmadan problemleri çözdüğümüzü iddia edemeyiz. Bölgeler arası gelir uçurumunu kapatmamız, yılların açtığı bu makası daraltmamız lazım. Bunun bilincindeyiz'' dedi. Bunun yolunun, milli gelirden aldığı pay düşük olan bölgelere yeni yatırımlar yapılmasından geçtiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Terör çetelerinin baltalamak istediği gelişme budur. Bunu engellemek istiyorlar. Çünkü nemalandıkları budur. Biliyor ki Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ayağa kalkarsa, işsizlik azalırsa 'ozaman biz nereden nemalanacağız' diyorlar. Onların ekmek kapısı kapanıyor, ekmek kapısı bu. Kandan ve ölümden besleniyor bunlar, bunu böyle bilmemiz lazım.

İşte son zamanda yaşadıklarımız... Halkımızın üzerine, arabalara, esnafımıza molotof kokteylleriyle saldırmaları, marketleri, dükkanlarıyağmalamaları... Bunun hangi insani anlayışla bağdaşır bir yanı vardır? Duraklarda bekleyen günahsız kızlarımızın ölümüne vesile olmalarının hangi insani anlayışta tanımı var?''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TBMM olayları tartıştı
 Baykal: "Atatürk büstü asıldı"
 Gül: Danimarka daha ciddi
 KEY kesintileri ödenecek
 "Telsim'i soydular"
 "Baykal'ın beyanı doğru değil"
 Yeni reform dalgası geliyor
 Kıbrıs için 'yavaş' plan
 Dışişleri'nden 'arka kapı' yalanlaması
 Esrarengiz inşaatın sırrını Gül açıkladı
 Terörle Mücadele Yasası haftaya Meclis'te
 Aydınlar sağduyu çağrısı yaptı
 DTP otobüs saldırısını kınadı
 Sokaktaki gerginlik Meclis'e taşınacak
 Polisten sonra esnaf da Ağar'ı aradı
MUHARREM SARIKAYA
TMY'yi kim istemiyor?..
Bir haftadır büyük kentleri de...
YAVUZ DONAT
Bugün Yüce Meclis'ten beklenen...
Hükümet bugün Meclis'e...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
"Ulusal Strateji" aranıyor
Meclis'te bugün yapılacak...
Hahambaşı'nı kınıyorum
Hahambaşı İshak Haleva'nın "Sosyetik Yahudiler"e "eşek" benzetmesi...
Kafa kesmeyi 30 bin kişi telefonuna indirdi
Yayını RTÜK tarafından durdurulan Kurtlar Vadisi'ndeki Polat Alemdar...
Ünlü mankenlere fuhuş gözaltısı
Ünlü mankenlere fuhuş gözaltısı
Üç büyük kulübün futbolcularına pazarlandığı iddia edilen 20 mankenin...
Duvar cinayeti
Duvar cinayeti
Reina'nın izinsiz tadilat yapılan istinat duvarı, yandaki yalının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu