kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Diyarbakır'daki olaylar mecliste
Başsavcılık'tan Baydemir'e soruşturma
Ala: Hiçbir gerekçe böyle bir sonucu haklı kılamaz
Diyarbakır'daki olaylar mecliste
Belediye barikatları kaldırıyor
Okuyan: D.Bakır'da devlet aranıyor
Batman'da gerginlik
İçişleri'nden kimyasal silah kullanıldığı iddialarına yalanlama

Diyarbakır'daki olaylar mecliste

Diyarbakır'da yaşanan olaylar, Meclis kürsüsüne taşındı.
TBMM Genel Kurulu'nda, Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngörenyasa teklifinin 9. maddesi üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Diyarbakır'da yaşanan olayları gündeme getirdi. Son günlerdeki olayların üzüntü verici olduğunu, ancak hiçbir Hükümet yetkilisinin konuyla ilgili olarak Meclis'e bilgi vermediğini söyleyenKoç'a, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ile AK Partili milletvekilleri tepki göstererek, ''Konuyla ne ilgisi var'' dedi. Çelik'in, İçtüzüğe aykırı hareket
edildiğini söylemesi üzerine Koç, ''Gelin, beni burada konuşturmayın'' karşılığını verdi.

Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre yaklaşımının yanlış olduğunu savunarak, ''Türkiye'yi bölmeyi hedefleyen teröristleri siyasi muhataplaştırmaya kalkarsanız, yanlış yaparsınız. Olaylar, sivil itaatsizlik boyutuna gelmiştir. Bugün gelinen nokta çok acıdır. Türkiye'de bir belediye başkanı, içinde vali yardımcısı olan makam otomobilinin üstüne çıkarak, bu sivil itaatsizliği tetikleyen grupları, cesaretinden ötürü tebrik ediyor'' diye konuştu.

AK Parti'li milletvekillerinin, ''tasarıyla ilgili konuşmadığını''söylemesi üzerine Koç, ''Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Bu konular burada konuşulmayacak da nerede konuşulacak? Türkiye'nin her sorunununkonuşulacağı kürsü burasıdır'' dedi.

Koç, Diyarbakır'da ticaret yapanların dükkanlarını açamadığını, ailelerin çocuklarını okula gönderemediğini ve devletin kendilerine sahip çıkmasını istediklerini ifade etti.

Haluk Koç, AK Parti'li Çelik'in, ''Doğru şeyleri doğru zamanda ve doğru yerde söyleyeceksiniz'' demesi üzerine, ''İktidarın olaylara yaklaşımı doğru değildir. Milletvekilleri olarak ağır sorumluluk altındayız. Bunu yerine getirmek zorundayız. Başbakan, bir an önce umre gezisini kesip Türkiye'ye dönmelidir. CHP olarak sizi uyarı görevini yapıyoruz'' diye konuştu.

'AK GELDİNİZ, KARA OLDUNUZ'

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu ise madde üzerindeki konuşmasında, Diyarbakır'daki olaylara değinerek, yaşananları ''kalkışma'' olarak tanımladı. ''Bu, bir kalkışmadır, sivil itaatsizliktir'' diyen Abuşoğlu, olaylar karşısında Hükümetin ciddi bir zafiyet içinde olduğunu iddia etti.
Hükümetin konuyla ilgili bilgi vermek yerine, ''köşe bucak kaçtığını'' ifade eden Abuşoğlu, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahri Poyraz'ın, ''Gündem bu mu?'' demesi üzerine, ''Gündem, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüdür. Bunu gündem olarak görmüyorsanız, sizi kınıyorum'' karşılığını verdi.
İktidar olmanın sorumluluk gerektirdiğini kaydeden Abuşoğlu, AK Parti sıralarından laf atılması üzerine, ''Bas da gör bakalım. Evet, onun için sizden geçtim. O sorumluluğu, o yüreği sizde görmediğim içinayrıldım. Ak geldiniz, kara oldunuz'' diye konuştu.

Bazı kesimler anlamasa da Türkiye'nin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Abuşoğlu, Diyarbakırlı vatandaşların işine gitmeye, ticaret yapmaya ve sokağa çıkmaya korkar hale geldiğini kaydetti.

Abuşoğlu, şunları söyledi:
''Eğer güvenlik güçlerinin bir sıkıntısı varsa getirin, burada destek verelim, çıkaralım. Hükümet, olaya müdahil olduğunu göstersin. Karşınızda Stalinist bir örgüt var. Bu iş, aydınlarla oturup 'Kürt sorunu' deyip, sonra bu lafları geri almak, ortadan kaybolmakla olmaz.Hükümetin bu konudaki bakış açısını öğrenmek istiyoruz; bu, Kürt sorunu mu başka bir sorun mu? Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürt vatandaşların ülkesiyle, milletiyle, bayrağıyla bir sorunu yoktur. Başbakan'ın terör örgütünün ifadelerini kullanması, bazı kesimlere cesaret veriyor.''

'TAHRİK VESİLESİ YAPMAK'

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, muhalefet sözcülerinin tavrını eleştirerek, ''İçtüzüğü bir kenara bırakarak önemli bir konuyutahrik vesilesi yapmak, kimsenin haddi de değil, hakkı da...'' dedi.

Muhalefetin, Hükümet yetkililerinin Meclis'e bilgi vermesi yönündeki talebine saygı duyduğunu dile getiren Çelik, ''Ama öyle konuluyor ki sanki terör bugün çıkmış gibi... Oysa bunun evveliyatı var'' diye konuştu.
Herkesin ne söylediğini irdelemesi gerektiğini belirten Çelik, ''Terör, 1983'te başladığı zaman kim iktidardı, kimler geldi, kimler geçti... Geçmişte bu tartışmalarla Türkiye siyaseti kan kaybetti. Türkiye'ye içeride yara açacak; bölgesinde zor duruma düşeceği ifadelerden hepimizin kaçınması gerekir'' görüşünü ifade etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Erdoğan: Terör bu topraklar üzerinde zemin bulamayacak
 "Her türlü önlem alınacak"
 Yalçın Özbey Belçika'da tutuklandı
 Patrik davası reddedildi
 "Yangın bize de sıçrar"
 Elektrikte 'usulsüz' tahsilat
 12 günlük tatile çıktı
 Çoluk çocuğu ön safa sürdüler
 En romantik karanlık
 Deprem çadırında tutulmayı izlediler
 Kelebekli yaşam
 'Biz de ölmek istemiyoruz'
 Türkiye bir 'oh' çekti
 Sauna'da askerler gizlilik kararı aldı
 Yalçın Özbey Brüksel'de yakalandı
 CHP Meclis Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi
 Adana'da 2 liseli daha bıçaklandı
ERGUN BABAHAN
Kürt sorunu-1
Dünkü yazımda ulusal güvenliğe yönelik...
UMUR TALU
30 bin ölü!
Diyarbakır İstanbul'dan nasıl görünüyor?...
FATİH ALTAYLI
Çoluk çocuk provokasyonu
Nevruz kritikti. PKK ve...
ERDAL ŞAFAK
Diyarbakır ve hükümet
Diyarbakır'daki Nevruz...
Seçimle gelen kriz: Sınır
İsrail seçiminin galibi Olmert zafer konuşmasında "Filistin müzakere...
'Avrupa'nın hasta adamı'
Newsweek dergisi, seçimler öncesinde Berlusconi'yi ağır eleştirdi.
Yalnız da yürüdüler: 2-0
Yalnız da yürüdüler: 2-0
Duymuşsunuzdur daha önce... Nitekim ilk seyircisiz oynama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu