kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Patrik davası reddedildi

Fener Rum Patriği Bartholomeos Ruhban Okulu'na yapılan bağışın geri istenmesine ilişkin davanın duruşmasında, ''davalı Vasilaki Filoridi tarafından ne şahsına, ne de Patrikhane'ye herhangi bir para verilmediğine'' dair yemin etti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, işadamı Vasilaki Filoridi'nin, Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun Teoloji Bölümü'nün açılması için verdiği 3 milyon 300 bin doların akıbeti belli olmadığı gerekçesiyle geri alabilmek için kendisinin de aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde
açtığı davanın duruşmasına katıldı.

Duruşmada, davalı Vasilaki Filoridi, avukatı Volkan Nasuhbeyoğlu, Bartholomeos'un avukatı Kezban Hatemi ve bir kısım davalı avukatı Sadık Kater de hazır bulundu.

Önce Bartholomeos'un kimlik tespitini yapan Hakim Turhan Beyhan, daha sonra ''Yemin davetiyesi size gönderildi. Yemin edecek misiniz?''diye Bartholomeos'a sordu. Bartholomeos'un ''Evet'' demesi üzerine katip tarafından yemin metni okundu. Yemin metninde, şu ifadeler yer aldı:

''Ruhban Okulu'nun açılışı için davacı Vasilaki Filoridi'den patrikhane, patrikhane yetkilileri veya şahsım adına 3 milyon 300 bin dolar almadım. Filoridi'ye ait bu miktar para, yurtdışındaki hesabından Ruhban Okulu'nun açılışı için gelmemiştir.

Böyle bir para için davalılardan İsmail Sıtkı Küçük ile ortak hesap açılması yönünden davacıdan talepte bulunmadım. İddia edilen ortak banka hesabından para çekmesi için Vasilaki Filoridi tarafından İsmail Sıtkı Küçük'e verilen vekaletnameden de haberim yoktur. Açıldığı iddia edilen bu ortak hesaptaki paranın İsmail Sıtkı Küçük tarafından çekilip nereye havale ettiğini de bilmiyorum. Ne şahsıma, ne de patrikhaneye davacı Vasilaki Filoridi tarafından herhangi bir para verilmemiştir.

İsviçre'deki Union Bancaire Privee Bankası'na havalenin yapılıp yapılmadığını, patrikhane veya şahsım adına yapılmış bir havaleden haberim yoktur. Böyle bir para da yoktur.'' Metnin okunması üzerine Bartholomeos, ''Allahım ve namusum üzerine yemin ederim'' dedi.Bartholomeos'un yemin etmesi üzerine tepki gösteren davacı Filoridi, ''Boynunda haç ve ikona taşıyor. Bir de yemin ediyor'' diye konuştu.

Bunun üzerine hakim Turhan Beyhan, Filoridi'ye yönelik ''Şov yapma. Söyleyeceğin bir şey varsa dışarıda söyle'' dedi. Filoridi'nin yeniden ''Yazıklar olsun'' demesi üzerine hakim Beyhan, ''Yazıksa, öbür dünyada paranı alırsın, hiç korkma'' diye konuştu.

Davalı avukatı Kezban Hatemi de, müvekkilinin adının bu davaya karışmasını bile kabul etmediklerini belirterek, davanın reddini istedi. Avukat Sadık Kater de, davanın reddine karar verilmesini talep etti. Hakim Turhan Beyhan da, davanın reddine karar verdi.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMALAR

Patrik Bartholomeos, duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

Avukatı Kezban Hatemi ise, ''çok uzun süreden beri patrik ve patrikhane hakkında yıldırmak, sindirmek ve şantaj amaçlı birçok iftiraların süregelmekte olduğunu'' söyleyerek, bütün davaların patrik tarafından kazanıldığını söyledi.

Ruhban Okulu'nun açılması için patrikhaneye para verdiğini iddia eden Filoridi'nin davasının reddedildiğini hatırlatan Hatemi, duruşmada patriğin, böyle bir parayı ne kendisi adına, ne de patrikhane yetkilileri adına almadığını söylediğini bildirdi. Hatemi, ''Şunu düşünün, Milli Eğitim Bakanlığı'na 3 milyon dolar Ruhban Okulu'nu açması için rüşvet verilir mi? Bunlar hile. Yargı bitti'' diye konuştu.

Vasilaki Filoridi ise bugün Bartholomeos'un resmi elbisesi, asılı haçı ve Hazreti İsa'nın ikonasıyla duruşmaya geldiğini belirterek, ''Aldığı, harcadığı paraları inkar etti. Ama ben emin olun ki, kartal gibi tepesinde, kurt gibi ensesinde olacağım. Peşini bırakmayacağım. Mücadelemi sonuna kadar vereceğim'' dedi.

Bu arada, Barholomeos'un Kadıköy Adliyesi'ne gelişi nedeniyle adliye binasında ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Başsavcılık'tan Baydemir'e soruşturma
 Erdoğan: Terör bu topraklar üzerinde zemin bulamayacak
 "Her türlü önlem alınacak"
 Yalçın Özbey Belçika'da tutuklandı
 "Yangın bize de sıçrar"
 Elektrikte 'usulsüz' tahsilat
 12 günlük tatile çıktı
 Çoluk çocuğu ön safa sürdüler
 En romantik karanlık
 Deprem çadırında tutulmayı izlediler
 Kelebekli yaşam
 'Biz de ölmek istemiyoruz'
 Türkiye bir 'oh' çekti
 Sauna'da askerler gizlilik kararı aldı
 Yalçın Özbey Brüksel'de yakalandı
 CHP Meclis Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi
 Adana'da 2 liseli daha bıçaklandı
ERGUN BABAHAN
Kürt sorunu-1
Dünkü yazımda ulusal güvenliğe yönelik...
UMUR TALU
30 bin ölü!
Diyarbakır İstanbul'dan nasıl görünüyor?...
FATİH ALTAYLI
Çoluk çocuk provokasyonu
Nevruz kritikti. PKK ve...
ERDAL ŞAFAK
Diyarbakır ve hükümet
Diyarbakır'daki Nevruz...
Seçimle gelen kriz: Sınır
İsrail seçiminin galibi Olmert zafer konuşmasında "Filistin müzakere...
'Avrupa'nın hasta adamı'
Newsweek dergisi, seçimler öncesinde Berlusconi'yi ağır eleştirdi.
Yalnız da yürüdüler: 2-0
Yalnız da yürüdüler: 2-0
Duymuşsunuzdur daha önce... Nitekim ilk seyircisiz oynama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu