kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Terör bu topraklar üzerinde zemin bulamayacak
Erdoğan: Terör bu topraklar üzerinde zemin bulamayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terör eğer zemin bulmaya çalışıyorsa bu zemini bu topraklar üzerinde bulamayacaktır'' dedi.

Hükümet olarak, ''bedeli ne olursa olsun hukuk dışı hiçbir eyleme müsamaha ile yaklaşmalarının söz konusu olamayacağını'' belirten Erdoğan, ''Bazıları bizden pazarlık bekliyorsa boşuna beklemektedir. Hiçbir zaman böyle bir şeye yaklaşmamız söz konusu olamaz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan'dan dönüşünde Esenboğa havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin
Diyarbakır'daki gelişmeleri hatırlatarak,''Olayların kaynağında Roj TV var. Bir de çocukları ön saflarda görüyoruz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' diye sorması üzerine, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun bu akşam toplantı yaptığını hatırlattı.

Erdoğan, şunları kaydetti:
''Toplantı sonunda ben Başbakan Yardımcımla görüştüm. Malum televizyon kanalıyla ilgili ne kadar kaset, fotoğraf varsa bunlar Danimarka'daki ilgili bakanlığa gönderildi. Sayın Dışişleri Bakanımız da Danimarka Dışişleri Bakanı'yla öyle sanıyorum ki bir telefon görüşmesi yapmaya çalışacak ve bu konuyu kendileriyle görüşecekler.Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ülkemizde sorumluluk nezdindeolanlar, siz değerli basın mensupları arkadaşlarımızla birlikte, dayanışmayla birlikte teröre zemin oluşturmayacak ne gerekiyorsa yapmamız şart. Hükümet olarak hukuk dışı hiçbir eyleme müsamaha ile yaklaşmamız söz konusu olamaz. Bunu bir defa herkesin bilmesi lazım. Bedeli ne olursa olsun... Bunu bizden kimse beklemesin. Terör eğer zemin bulmaya çalışıyorsa bu zemini bu topraklar üzerinde bulamayacaktır. Bunun adımlarını da güvenlik güçlerimiz kararlı bir şekilde yürütmektedir, yürütecektir. Bu konuda bazıları bizden pazarlık bekliyorsa boşuna beklemektedir. Hiçbir zaman böyle bir şeye yaklaşmamız söz konusu olamaz. Bize kimse sağdan soldan, şuradan buradan örnekler vermesin. Bu ülkenin kendi içinde değerleri vardır. Kültürü vardır, sosyo ekonomik yapısı vardır. Ülkemizin şartlarını kimse bu ülkeden daha iyi değerlendiremez.''Başbakan Erdoğan, herkesin hukuk içinde hareket etmeye mecbur olduğunu belirterek, hukuk karşısında herkesin eşit olduğunu vurguladı.

Hukuk karşısında herkesin eşit muameleye tabi tutulacağını ifade eden Erdoğan, bu konuda yürütme ve yargının ne gerekiyorsa onu yerine getireceğini söyledi.Erdoğan, çalışmaları bu şekilde sürdürmeye kararlı olduklarını kaydetti.

''Özellikle çocuklar, bayanlar üzerinden terör mücadelesini sürdürmek aslında insana saygısızlıktır. Bu çocuklara saygısızlıktır. Ve bu ciddi manada insan sömürüsüdür'' diyen Erdoğan, Halkın bu oyunlara gelmemesini, asla bu noktada endişeye kapılmamasını, gerekenin güvenlik güçlerince yapılacağını ifade etti.Erdoğan, sıkıntıları millet ve sivil toplum örgütleriyle aşacaklarını inancını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, Şemdinli'deki olayların ardından Diyarbakır'a yaptığı geziyi anımsatarak, Batman ve Diyarbakır'a gitmesinin söz konusu olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine, ''Şu anda yeni geldim. Arkadaşlarla oturur, konuşur, değerlendirmeyi yaparız, gitmemiz gerekiyorsa gideriz. Ama şu anda zaten bizim elimiz, ayağımız, dilimiz, gözümüz olan bütün kurumlarımızorada, temsilcilerimiz orada ve her an telefonla zaten irtibat halindeyiz'' diye konuştu.

Yurtdışında bulunduğu süre içinde sürekli yetkililerle irtibat halinde olduklarını ve asla olay mahallinden kopuk yaşamadıklarını dile getiren Erdoğan, ''Ama bir araya gelip, değerlendirme noktasına gelince, bunları da inşallah yarın değerlendirmesini aramızda, dar çerçevede yaparız'' dedi.

Durumun tamamen hükümetin ve güvenlik güçlerinin kontrolü altında olduğunu belirten Erdoğan, şu noktada herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi.

Halkın daha rahat hareket etmesini ve huzurlu olmasını özellikle temenni ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Sizlerin de bu konuda, bu işi birinci planda bence görmemesini, gerek yazılı, gereksegörsel medyada... Bunu da sizden özellikle rica ediyorum'' diye konuştu.

Erdoğan, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in açıklamalarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, bu konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın gerekli adımları attığını söyledi.Erdoğan, şöyle devam etti:

''Belediye başkanı olmak, insana farklı bir konum getiriyor, ama sorumsuzluğu getirmiyor. Kanunlar karşısında o da aynı şekilde, o sorumluluğun içinde olmak zorundadır. O sorumluluk içinde hareket etmeye mecburdur. Dolayısıyla ağızlarımızdan çıkan ifadeleri, gayet iyi, kontrollü çıkarmamız lazım. Ne getirir ne götürür, bunu bilmemiz lazım.

Bana uçakta getirilen bilgilere, haber metinlerine baktığım zaman,bu haber metinleri noktasından değerlendirirsek, bir demokratik, hukukdevletinin içinde bir belediye başkanı bu ifadeleri kullanamaz, kullanmamalıdır.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Başsavcılık'tan Baydemir'e soruşturma
 "Her türlü önlem alınacak"
 Yalçın Özbey Belçika'da tutuklandı
 Patrik davası reddedildi
 "Yangın bize de sıçrar"
 Elektrikte 'usulsüz' tahsilat
 12 günlük tatile çıktı
 Çoluk çocuğu ön safa sürdüler
 En romantik karanlık
 Deprem çadırında tutulmayı izlediler
 Kelebekli yaşam
 'Biz de ölmek istemiyoruz'
 Türkiye bir 'oh' çekti
 Sauna'da askerler gizlilik kararı aldı
 Yalçın Özbey Brüksel'de yakalandı
 CHP Meclis Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi
 Adana'da 2 liseli daha bıçaklandı
ERGUN BABAHAN
Kürt sorunu-1
Dünkü yazımda ulusal güvenliğe yönelik...
UMUR TALU
30 bin ölü!
Diyarbakır İstanbul'dan nasıl görünüyor?...
FATİH ALTAYLI
Çoluk çocuk provokasyonu
Nevruz kritikti. PKK ve...
ERDAL ŞAFAK
Diyarbakır ve hükümet
Diyarbakır'daki Nevruz...
Seçimle gelen kriz: Sınır
İsrail seçiminin galibi Olmert zafer konuşmasında "Filistin müzakere...
'Avrupa'nın hasta adamı'
Newsweek dergisi, seçimler öncesinde Berlusconi'yi ağır eleştirdi.
Yalnız da yürüdüler: 2-0
Yalnız da yürüdüler: 2-0
Duymuşsunuzdur daha önce... Nitekim ilk seyircisiz oynama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu