kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
46'lık doktor 46 raporu dağıtıyor
"Peygamber'e muhalefet ettim ceza çekiyorum"

Dr. Şizofren'den şizofren raporu

Fıkra gibi... Şizofren raporu olan doktor, Adli Tıp Kurumu'na atandı. Görevi, mahkûmların akıl sağlığı ile ilgili rapor vermek.

Maraş'ta görevli doktor Abdullah Benli, eşi ile sık sık tartışırdı. 2002'deki son kavgada eşi, Dr. Benli'yi hakaret suçundan dava etti. Mahkeme cezai ehliyetini sorunca Adana Ruh Sağlığı Hastanesi teşhisi koydu: Paranoid psikoz...

Dört rapor aldı
Bu kez Dr. Benli eşinden boşanmak için dava açtı. Mahkeme, sağlık kontrolü için doktoru İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Sonuç: Şizofrendi! Doktor bu yönde iki rapor daha alırken; 2005 yılı geldi çattı.

1.5 aydır çalışıyor
Benli, TUS sınavına girip kazandı ve 1.5 ay önce yeni görev yerine tayin oldu: İstanbul Adli Tıp. Yani şizofren raporu aldığı yer! Görevi de mahkûmların cezai ehliyetini tespit etmekti! Kurum, Benli ile ilgili son kararı bugün verecek.


46'lık doktor 46 raporu dağıtıyor

'Kronik şizofren' raporu bulunan ve TCK'nın 46. maddesinden faydalanabileceği belirtilen doktor Adli Tıp Kurumu'na atandı. Görevi,mahkûmların akıl sağlığının yerinde olup olmadığına karar vermek.

Adli Tıp Kurumu'nda görev yapan Dr. Abdullah Benli'nin aynı kurumun 4. İhtisas Dairesi'nden 'kronik şizofren' olduğu yönünde raporu bulunduğu ortaya çıktı. Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden de TCK.'nın 46. Maddesi'nden faydalanabileceği yönünde raporu bulunan Benli, Türkiye'nin dört bir yanındaki adli mercilerden gönderilen zanlıların cezai ehliyetlerinin olup olmadığına karar veren Gözlem ve İhtisas Dairesi'nde yaklaşık 1.5 aydır görev yapıyor.

İLK RAPOR '46'LIK
Kahramanmaraş Tekke Sağlık Ocağı'nda görevli Benli, 2002 yılında eşi Muazzez Benli ile tartıştı. Bunun üzerine eşi, doktor hakkında 'hakaret' suçundan dava açtı. Mahkemenin cezai ehliyeti olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ettiği doktora 'paranoid psikoz' tanısı konuldu ve TCK'nın 46. Maddesi'nden faydalanabileceği bildirildi. Bu nedenle hakaret suçundan beraat eden doktor, Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde eşine karşı boşanma davası açtı. Malatya Aile Mahkemesi dosyayı, eşinden boşanmak isteyen doktorun hukuki ehliyeti olup olmadığının tespiti için Kahramanmaraş Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gönderdi. Burası da Benli'yi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. 4. İhtisas Dairesi'nde 21.02.2003 tarihinde muayene edilen Benli'ye burada 'şizofreni' teşhisi konulurak vasi tayin edilmesi gerektiği bildirildi.

TEŞHİSLE GÖRÜŞ AYRI
Ancak Benli, bu rapora itiraz etti ve mahkemeden Hacettepe Üniversitesi'ne sevk edilmesini istedi. Mahkemenin talebi yerinde görmesi üzerine buraya sevk edilen Benli'ye üçüncü raporda da 'şizofren' teşhisi konuldu. Ancak bu raporda vasiye gerek olmadığı bildirildi. İki rapor arasındaki görüş ayrılığı üzerine mahkeme Dr. Benli'yi ikinci kez Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'ne gönderdi. 10.12.2004 tarihli raporda, kurul, 'kronik şizofreni' teşhisli Benli'ye vasi tayin edilmesi yönündeki kararında direndi. Dava sürerken Benli, 2005 yılında TUS'a (Tıpta uzmanlık sınavı) girdi. Burada Adli Tıp Kurumu'nu tercih eden Benli, TUS'u kazanan tüm doktorlardan göreve başlamaları için istenilen sağlık raporunu ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden aldı. "Adli Tıp Kurumu'nda görev yapmasında sıhhi yönden sakınca bulunmadığı bildirilen" bu raporla birlikte Benli, 1,5 ay önce Gözlem ve İhtisas Dairesi'nde asistan doktor olarak göreve başladı. Gözlem ve İhtisas Dairesi'nde Türkiye'deki tüm adli mercilerinden gönderilen aralarında cinayet zanlılarının da bulunduğu tutuklu ve zanlıların, cezai ehliyetleri bulunup bulunmadığı yönündeki raporlara imza atan Benli'nin göreve başlamadan 2 gün önce kendisine 'şizofren' raporu veren 4. İhtisas Dairesi'nin başkanı Prof. Dr. Gökan Oral ile tüm üyelerine tehdit mektupları gönderdiği ileri sürüldü. "Hesap soracağım zındık" gibi cümlelerin bulunduğu kaydedilen mektuplardan Adli Tıp Kurumu Başkanı'na da gittiği iddia edildi. 36 üyeli Adli Tıp Genel Kurulu, itiraz üzerine halen Malatya Aile Mahkemesi'nde görülen davada Benli'ye vasi tayini edilip edilmeyeceği yönündeki kararını bugün verecek.

ADLİ TIP'IN SAVUNMASI
Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Okudan, şizofren olduğu halde kurumda görev yapan asistan doktor Abdullah Benli ile ilgili kendilerini bir şikayet ulaşmadığını söyledi. Okudan, "Şikayeti olan varsa Cumhuriyet Savcılığı'na gitsin kendi halinde gariban bir adam. Kimseyi öldürmedi" dedi. Okudan, "Bu doktor arkadaş ne bir disiplin suçu işlemiş, ne de bir arkadaşına zarar vermiştir. Eğer bir suç işleseydi, durumu Adalet Bakanlığı'na bildirirdik" dedi.

ZÜLFİKÂR ALİ AYDIN / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bursa'da 8 katlı bina çöktü
 Demirel'e haciz durduruldu
 Sözleşmeli öğretmen atamaları yarın
 Öcalan'ı 'satın almamı' ABD son anda engelledi
 Bir garip inkâr
 'Yanımda oturan kişiye sabıka kaydı soramam'
 Trabzon'daki kilise kapandı
 Hukuka aykırı delil geçerli değil
 Mavi Çarşı'da delil kayboldu
 Ustaya son görev bugün
YILMAZ ÖZDİL
Yıllık izin
Yazarımız yıllık izninin bir bölümünü...
ERGUN BABAHAN
Üç sene doldu Sayın Erdoğan
Başbakan Erdoğan...
UMUR TALU
Öylesine notlar
Kredi cartı: Borcunu zamanında...
FATİH ALTAYLI
Polis "imdat" diyor
3 günde 3 polis intihar edince,...
ERDAL ŞAFAK
Polis, cinnet, intihar
Polis Koleji'ne ve Polis...
'Yanlış bir politikaydı'
Irak'ın işgalini, demokrasi getirmek için gerekirse askeri güç...
Kutsal Şii camisine bombalı saldırı
Irak'ta Şiiler'in kutsal kabul ettiği Askeriye Türbesi'ne bombalı...
Önümüzdeki maça bakacağız: 4-0
Önümüzdeki maça bakacağız: 4-0
Bu tür maçlarda F.Bahçe eleştirildiğinde suç oluyor. Aralarında büyük...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu