kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bursa'da 8 katlı bina çöktü

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde 8 katlı bir bina çöktü. Bitişik iki bloktan oluştuğu belirtilen binanın enkazının altında canlı bulunmadığı belirtilirken çöken binanın altında bir genç kız ve babasının bulunduğu ihbarının yanlış çıktığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Çekirge Caddesi'nde 15 Şubat'ta meydana gelen heyelanda istinat duvarının üzerine yıkılması sonucu ağır hasar gören İntam 95 ve 97 adlı bloklar, saat 16.00 sıralarında çöktü.

Alt katları iş merkezi, üst katları konut olarak kullanılan, ancak hasar görmesinin
ardından boşaltılmasına karar verilen birbirine bitişik bloklar adeta yerle bir oldu.

YANLIŞ İHBAR

Bursa'da çöken iki blok halindeki binanın enkazı altında olduğu sanılan genç kız ve babasının, olay sırasında başka bir binada oldukları belirlendi.

Adının Neslihan Çalık olduğu öğrenilen bir genç kızın, arkadaşının kendisini cep telefonuyla arayarak babasıyla birlikte enkaz altında kaldıklarını bildirmesi üzerine kurtarma ekiplerinin başlattığı çalışma yoğun şekilde devam ederken, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Vali Nihat Canpolat'a, genç kız ve babasının enkaz altında olmadıklarının belirlendiği bilgisini verdi.

Vali Canpolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, enkaz altında aranan Necla Yurdagül'ün babası Recep Yurdagül'e ulaşıldığını, bu kişinin kızıyla birlikte evlerinde olduklarını söylediğini belirterek, şunları kaydetti:
''Sizler de şahit oldunuz, bir arkadaşımız buraya geldi, enkaz altında biriyle görüştüğünü babasıyla birlikte enkaz altında olduğunu söyledi. Çalışmalar o noktada yoğunlaştırıldı ama bize pek inandırıcı gelmiyordu. Vatandaşımızın beyan ettiği isim, şu an babasıyla birlikte evlerinde, herhangi bir şeyleri yok. Dolayısıyla şu an inşallah öyle ümit ediyoruz, öyle de inanıyoruz enkaz altında vatandaşımız yok. Çok hassas cihazlarla kontroller yapıldı. Herhangi bir şekilde insan olduğuna ilişkin bir emare yoktu. Daha sonra telefonla görüştüğünü söyleyen vatandaşımızın beyanı üzerine tekrar tekrar dinlendi, halen de uğraşılıyor ama söylediği isimlerle bir şekilde irtibatlar kuruldu. Binada oturanlara ulaşıldı, böyle birşey yok.''

Nihat Canpolat, ''bundan sonra ne yapılacağının'' sorulması üzerine, diğer binaların yıkımı konusunda İstanbul'dan yarın bir ekip geleceğini, enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra tehlike arzeden binaların kontrollü şekilde yıkımlarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu arada, 911 Arama-Kurtarma Ekibi'nde görevli Türker Kuş, enkaz altında çalışırken kullanılan jeneratörün egzozundan çıkan gazdan zehirlendi. Türker Kuş, Bursa Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

BİNA SAKİNLERİ

''İntam 97''nin yöneticisi, işadamı Atilla Parlamış, heyelanın ardından tüm eşyalarını bırakarak binadan ayrıldıklarını kaydetti. Kendisinin bir mühendis, teknik adam olmadığını anlatan Parlamış, şunları söyledi:
''Ancak zannediyorum bu hareket, bir zincir gibi devam eder gider. Benim tek şikayetim, hiçbir tedbir alınmamasıdır. Bugün de aradım, dün de aradım hiçbir cevap verilmedi bana. Ne arıyorlar, ne soruyorlar. İşte buyurun olay bu. Tahliye, büyük bir faciayı insan açısından önledi ama biz oradan bir tek toplu iğne bile alamadık.''

Binalarda 4 işyeri, 16'şar daire ve birer kapıcı dairesi bulunduğuna işaret eden Parlamış, ''İntam 95''teki eşyaların boşaltıldığını, ancak 'hiçbir şey yokmuş gibi'' göründüğü için kendi binalarında oturanların eşyalarını almadıklarını ifade etti. ''İntam 95''te kapıcılık yapan Selamet Çavdar ise binanın tahliye edilmesi nedeniyle bir yakınlarının yanında kaldıklarını, ''kalacak yer istemek için'' eşiyle birlikte Osmangazi Belediyesi'ne gittiğinde olayın meydana geldiğini söyledi.

Belediye başkanının kendileriyle görüşmemesi üzerine eşyalarını almak için eve döndüklerini, ancak bindikleri araçtan indiklerinde binanın yerinden duman yükseldiğini gördüklerini anlatan Çavdar, ''Biz geldiğimizde herkes bir taraflara kaçışıyordu. Benim bildiğimiz kadarıyla binada kimse yoktu'' diye konuştu.

Bu arada, havanın kararması üzerine iki yandan projektörlerle ışıklandırılan bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, çeşitli firmaların arama kurtarma ekiplerinin de olay yerine yönlendirildiği bildirildi.

PARK HALİNDEKİ ÇOK SAYIDA ARAÇ ENKAZ ALTINDA KALDI

Park halindeki çok sayıda aracın da enkaz altında kaldığı bölgeye ambulans, itfaiye aracı ve kurtarma ekibi sevk edilirken, bölgede toprak kayması yaşandığı bildirildi.

Bölgede güvenlik çemberi oluşturan polis, çevredeki binaların boşaltılması için sürekli anonslar yapıyor. Doğalgaz kokusunun da hissedildiği bölgeye Burgasaz ekipleri de sevk edildi. Bu arada, görgü tanıkları, binanın bir anda çöktüğünü bildirdi.

13 KİŞİLİK AKUT EKİBİ BURSA'YA HAREKET ETTİ

Bursa'da 2 binanın çökmesi nedeniyle Kocaeli'nden 13 kişilik AKUT ekibinin olay yerine gittiği bildirildi.

AKUT Kocaeli Başkanı Erdem Akın, hareketten önce yaptığı açıklamada, Çekirge Caddesi'nde İntam 95 ve 97 adlı blokların, çökmesinin ardından enkaz altında vatandaşların bulunabileceğini düşündükleri gerekçesiyle 13 kişilik bir müdahale ekibi oluşturarak, ağır kurtarma ekipmanlarıyla birlikte bölgeye gideceklerini bildirdi.

Akın, olayın meydana gelmesinin ardından AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile telefonla görüştüklerini ve Mahruki'nin kendilerine ekip oluşturarak Bursa'ya gitmelerinin gerektiğini söylediğini belirtti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Demirel'e haciz durduruldu
 Sözleşmeli öğretmen atamaları yarın
 46'lık doktor 46 raporu dağıtıyor
 Öcalan'ı 'satın almamı' ABD son anda engelledi
 Bir garip inkâr
 'Yanımda oturan kişiye sabıka kaydı soramam'
 Trabzon'daki kilise kapandı
 Hukuka aykırı delil geçerli değil
 Mavi Çarşı'da delil kayboldu
 Ustaya son görev bugün
YILMAZ ÖZDİL
Yıllık izin
Yazarımız yıllık izninin bir bölümünü...
ERGUN BABAHAN
Üç sene doldu Sayın Erdoğan
Başbakan Erdoğan...
UMUR TALU
Öylesine notlar
Kredi cartı: Borcunu zamanında...
FATİH ALTAYLI
Polis "imdat" diyor
3 günde 3 polis intihar edince,...
ERDAL ŞAFAK
Polis, cinnet, intihar
Polis Koleji'ne ve Polis...
'Yanlış bir politikaydı'
Irak'ın işgalini, demokrasi getirmek için gerekirse askeri güç...
Kutsal Şii camisine bombalı saldırı
Irak'ta Şiiler'in kutsal kabul ettiği Askeriye Türbesi'ne bombalı...
Önümüzdeki maça bakacağız: 4-0
Önümüzdeki maça bakacağız: 4-0
Bu tür maçlarda F.Bahçe eleştirildiğinde suç oluyor. Aralarında büyük...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu