kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İçindeki Ahmedinecad çıksın ortaya!
İçindeki Ahmedinecad çıksın ortaya!
Üniversiteliler kalsın, Topbaş gitsin
Şanslı yıllar
Haftanın haberi

İçindeki Ahmedinecad çıksın ortaya!

Mahmud Ahmedinecad İran'da Batı müziğini yasakladı, Saparmurat Tükmenbaşı Türkmenistan'a playback'i favoriyi ve uzun saçı yasaklamıştı. Bizde de sigara ve alkol yasağı daha çok konuşulacak. Ben bu hafta yeni yıl vesilesiyle içimdeki Ahmedinecad'ı çıkardım ortaya, kafama göre her şeyi yasakladım 2006'da. Siz de yapın, acayip rahatlatıyor.
Geçen hafta İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad Batı müziğini yasakladı. Televizyonlarda sürekli fon müziği olarak kullanılan George Michael'dan Careless Whisper, The Eagles'tan Hotel California, Eric Clapton'dan Rush adama baygınlık geçirtmiş. Adam öyle bezmiş ki Batı müziğini yasaklamış toptan. Ben Ahmedinecad'ın hırsını alamayıp yeni bir devrim yapmasından korkuyorum. Şimdilik bu tehlike atlatıldığından Batı müziği için küçük, bölgenin istikrarı adına büyük bir adım diyebiliriz. Hatta bu üç isme barışa katkılarından dolayı ödül bile verilebilir. Sadede geleyim. Bazı şarkılar güzeldir ama tadı kaçtı mı insanı anırtır, sinir yapar. Adam cinnet geçirmekte haksız değil. Sabah akşam Eric Clapton'a kim dayanabilir? Bizde de yasaklanası şarkılar, şeyler var tabii. Şimdi yeni yıl vesilesiyle gelin 2006'da neleri yasaklamak lazım ona bakalım. Madem yasaklar bazen emniyet supapı yerine geçiyor. Çıkaralım fazla havayı rahatlayalım, derim. Beyoğlu'nda sürekli çalınan Loreena McKennitt'in, zamanında Nilüfer'in de Türkçe olarak yorumladığı bir şarkısı var. Adını anmak istemem. Google'da dahi aramam. İnsanda canlı bomba olma isteği yaratıyor. Dükkana dal "Ya Allah" de, pimi çek, acın dinsin... Yassah! Tiziano Ferro ve 50 Cent de (Acun müziği) tüm külliyatlarıyla listemde. Sean Paul diye bir rapçi var, Beyoğlu'nda bir aşağı bir yukarı yürüyün bütün şarkılarını ezberlersiniz. Sean Paul çalan eller kırılsın diyorum. Yassah! Dale Don Dale'ye de kılım. Yassah!


Haydi içindeki Ahmedinecad çıksın ortaya. Benimki kafayı gösterdi. Buyrun... Bundan sonra bar gruplarının Cranberries'den Zombie, Nirvana'dan Smells Like Teen Spirit, U2'dan One, Styx'ten Boat on The River, Eric Clapton'dan Leila ve Tears in Heaven (hatta Eric Clapton 2006'da tamamen yasaklanabilir), Incubus'tan Drive, Metallica'dan Fade to Black, The Cure'dan Friday I'm in Love, The Clash'ten Should I Stay or Should I Go, Knocking on Heaven's Door'un Guns'n Roses versiyonu, Steve Miller Band'den The Joker çalması yasak. Hatta yassah! Araştırın, yeni şarkılar keşfedin, onları cover'layın. Yerlilerde de bir düzenlemeye gitmek şart 2006'da. Genel eğilimim hakkında fikir vermek açısından mesela 'Var ya' isimli şarkıyı yüksek sesle söylemek ve eşlik etmek yasaklanmalı. Alişan tekrar ilkokula gönderilmeli. "Alişan topu at"tan başlayarak yeniden eğitilmeli. Mustafa Sandal yassah! Banu Alkan serbest olabilir. En azından ses var hatunda. Doktor Ferhat Göçer yassah! Çünkü tarzı yok. Bağır bağır nereye kadar. Üstelik doktor diye daha sempatik olmaz insan. Yassah! Sertab Erener. Ses var tarz yok. Şansını kullanmıştır. 2006'da yassah! Demir Demirkan. Sen o kadar güzel gitar çal. Pentagram'da takıl kalbimizi kazan. Yıllarca albüm yap. Hatırlanan tek şarkın Every Way That I Can olsun. Yassah! Teoman yassah! Teoman'ın film çekmesi. Yassah! Ayrıca hep masraf hep zarar! Hepsi, aynen devam. Bravo çocuklar! Serbest. Tarkan serbest. Ama 2006'nın ilk üç ayı içinde İngilizce albümü yayınlamadığı takdirde Memedalibey'de Ces'in yanına daimi konuk olacak. 'Manküü padküü vaa mı' 'Cücüüü vaa mı?' diye soracak. Kadınların ellerini baş seviyesine kaldırıp, avuç içi yüze dönük şekilde hızlı hızlı ileri geri sallayarak Türkçe pop söylemesi yassah. Bunu yapma hissi uyandıran şarkılar yassah. TRT denetimini aratırım ben. Çocuklar Duymasın'ın tekrarı en az 10 yıl yassah! Onun yerine aynı saatte Tamer Karadağlı ve kılıbık adamı oynayan ekürisinin 20 yıl önce çevirdiği, Kemal Sunal'ı kaçırıp fidye istedikleri film gösterilecek. Bu filmde çetenin diğer üyesini oynayan Cem Davran'ın komiklik yapması yassah! Bu arada unutmadan, Havuç da yassah! Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlerin konuşması ve kamuya açık yerlerde görülmesi yassah! Sinan Çetin'in reklam filmi çekmesi yassah! Uzun metrajı zaten çekse de vizyona sokmuyor, onu yasaklamaya gerek yok. Ha, ama dublaj ve taklit yapması yassah! Diyosssuuuoonnn! Gülben Ergen'in Digitürk reklamı yassah! Ev kadını ruhum vaaar, sanatçı ruhum vaaar, uçarı ruhum vaaar Robot Çelik, yassah! Gerçek Çelik de yassah! Deniz Arcak'ın cingıl yapması. Yassah! (Bkz İstikbal) Yeşim Salkım tamamen yassah! İlker İnanoğlu tedaviyi kabul ederse iyi halden yırtabilir.


Valla ter içinde kaldım, yazarken. Şimdi haydi elinizi kalbinize koyun. Çekinmeden utanmadan 2006'da kimleri yasaklayacağınızı şöyle bir dökün. Dökünün. Bakın bakalım neler çıkacak? Yeni yıla kuş gibi hafif girmeniz dileğiyle.

Mehmet Tez

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Diplomalı balıkçılar mahalleye taze balık getirdi
 Kışın da yelkenler fora
 Mektebi Sultani'nin öğrencileri birlikte
 Sözünü sakınmayanların festivali
 Üç boyutlu mesajlar
 Bu filmlerde binlerce kişi çalıştı
 Kış sofrası
 Bir yaşam hediye edin
 Demir Kilise Haliç'e kayıyor
 Kilise için bağış konserleri düzenlendi
 2006'da daha çok seyirci daha çok oyun olsun
 Doğal tatlarla yılbaşı
 2006'da burçları neler bekliyor?
 Kürek çekerek okyanusu geçiyor
 Anneanne rolüne gelene kadar oyuncu kalacağım
 Anadolu yakası AKM'sine kavuştu
 Masanızdan kalkmadan en güzel hediyeyi seçebilirsiniz
 Yuvalara baba şefkati girdi
 En 'trendy' etkinlik
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
MEHMET TEZ
Gereksiz bilgileri seviyorum
Diyelim ki Çin'de Ömer...
DAVID SELIM SAYERS
İstanbul'da bir İngiliz
Taksim'den İstiklal'e inerken...
AYŞE BRAV
Rus pasaportu çıkart
Arkadaşlar birçok kere söylememe ve...
Bayraklı karşılama
Bayraklı karşılama
İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminden hüküm...
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
"Kuş gribini göçmen kuşlar yayıyorsa neden yalnız Türkiye'de görüldü"...
Kriz masada değil telefonla yönetilir
Başbakan, kuş gribi kriz masasının başında olmadığı yönündeki...
Baykal: Sınavı kaldıracağız
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin artık seçim ortamına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.