kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bayraklı karşılama
TKP'li bir grup protesto etti
Çiçek atıp korumaya aldılar
Tahliye hesapları kafaları karıştırdı
'Olayı tarihe bırakmalıyız'
Sabaha kadar uyku tutmadı
Ağca'nın mavi merakı ne anlam ifade ediyor?
Karakola giderek günde 2 imza atacak
Malatya'daki evinde sevinç
'Kimler kaçırdıysa onlar tahliye etti'

Kahraman terörist!

Papa suikastiyle Türkiye'nin dünyadaki imajını sarsan, ünlü gazeteci Abdi İpekçi'nin katili olan Ağca'ya bayraklı, çiçekli, kurbanlı tahliye.

İpekçi cinayetinden idam, Papa'ya suikast girişiminden müebbet hapis cezası olan Mehmet Ali Ağca, Türkiye'de 5.5 yıl hapis yattıktan sonra dün serbest bırakıldı. Kartal Cezaevi'nden çıkarken, bir grup, Ağca'yı karanfil atarak karşıladı...

ASKERLİK İÇİN MUAYENE
Kardeşi kurban kesti, yolda da Türk bayrakları açıldı... 48 yaşındaki Ağca, askerlik durumu nedeniyle önce şubeye, sonra GATA'ya götürüldü... Heyet raporu için muayene oldu... Bedelli askerlik isteyen Ağca'yla ilgili kararı GATA verecek...

GÜNDE İKİ KEZ KARAKOLA
Ağca karar çıkana kadar sabah akşam karakola gidip imza verecek. Tartışmalı tahliyenin ardından şu 3 açıklama öne çıktı. Kardeşi: Devlete teşekkür ederiz. Çiçek: Yargıtay yeniden inceleyecek... Kazan: Milli katille bir arada yaşayacağız...


Bayraklı karşılama

İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminden hüküm giyen Mehmet Ali Ağca dün tahliye edildi. Sağlık muayenesi için Pendik Devlet Hastanesi'ne götürülen Ağca'yı bir grup bayraklarla karşıladı.

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti, Papa 2. Jean Paul'e yönelik suikast girişimi ve iki gasp hükümlüsü Mehmet Ali Ağca, yaklaşık 5.5 yıldır yattığı İstanbul-Kartal H Tipi Cezaevi'nden dün sabah saat 09.30'da tahliye edildi. 48 yaşındaki Ağca'nın tahliyesi öncesinde yerli - yabancı basın mensuplarının beklediği cezaevi önünde istihbarat ve terörle mücadele ekipleri de nöbet tuttu. Gazetecilere ait otomobillerin plakalarını alan polis, tek tek kimlik kontrolü yaptı. Cezaevindeki hareketlilik ise sabah saat 06.00 sıralarında başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Polisi, cezaevinin dışında bir güvenlik şeridi oluşturdu. Cezaevinin dört bir yanı polis ablukasına alınırken, Bir süre sonra da cezaevinin kapısına birkaç yakını ile birlikte Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca ve avukatı Mustafa Demirbağ geldi. Adnan Ağca, cezaevinin kapısı önünde ağabeyinin tahliyesi nedeniyle kurban kesti. Ağca, saat 09.20 sıralarında koğuşundan alınarak, yaklaşık 10 asker eşliğinde tahliye işlemlerinin yapılacağı cezaevinin idare binasına getirildi. Bu sırada avukatı Demirbağ da Ağca'nın yanına gitti.

ÇATILARDA KESKİN NİŞANCILAR
İşlemlerin ardından kapının önündeki komutanlarla tek tek vedalaşan Ağca, hazır tutulan zırhlı polis aracı yerine sivil bir polis otosuna bindirildi. Elleri kelepçelenen Ağca, polis otosuyla saat 09.30 sıralarında cezaevinden çıktı. Ağca'nın içinde bulunduğu otomobil, karanfil yağmuruna tutuldu. Yerli-yabancı yaklaşık 100gazetecinin de bulunduğu uzun bir konvoy eşliğinde yola çıkan Ağca, ilk olarak Pendik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste sağlık kontrolünden geçirilen Ağca'nın ikinci adresi ise Maltepe'deki Pendik askerlik şubesi oldu. Evlerin çatılarında keskin nişancılar hazır tutulurken, ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup tarafından karşılanan Ağca, saat 09.55'te askerlik şubesine girdi.

MERCEDES'LE PİYADE OKULUNA
Pendik Çamçeşme'de kardeşi Adnan Ağca'nın bir süre yaşadığı evi ikametgâh adresi olarak bildiren Ağca, burada yaklaşık 35 dakika kaldı. Çıkışta, "Bir şey söyleyecek misiniz" diye soran gazetecilere Ağca, Papa ile olan fotoğrafının yer aldığı TIME dergisinin kapağını uzattı. Mehmet Ali Ağca daha sonra kardeşi, avukatı ve yakınlarıyla birlikte Bayram Fetih Kıral'a ait 34 FK 928 plakalı siyah renkli Mercedes otomobile binerek, Tuzla Piyade Okulu'na gitti. Ağca, revirde muayeneden geçirildi. İçeride yaklaşık 20 dakika kalan Ağca daha sonra GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada da askerliğine ilişkin heyet raporu için muayene edilen Mehmet Ali Ağca, 11.45'de geldiği hastaneden gizlice çıktı ve izini kaybettirdi. Ağca ve avukatı Mustafa Demirbağ, bu andan itibaren cep telefonlarını kapattılar.

Umut TÜTÜNCÜ - Gülcan DEMİRCİ - Ercan SARIKAYA - Müslim SARIYAR - Neslihan KESKİN - Veli SARIBOĞA / MERKEZ

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Boğaz hattına hızlı sefer
 'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
 PKK Koç'u öldürecekti
 Türk halkından ağlatan destek
 Iğdır'dan Keşmir'e yardım için geldiler
 Suikast silahları Zaho'dan mı geldi?
 Başkanın imamlık hevesi yaktı
 Sahte rakı içenlerin savaşı
 Savcıdan vekile tazminat davası
 Van ve Hakkâri'de 168 köy yolu kapalı
 Sivas'ta 900 kişilik aile bayramlaştı
ÖMER LÜTFİ METE
27 Mayıs'tan Ağca'ya
Kendini kahraman hissetmesi için...
ERDAL ŞAFAK
Aylanur'dan Ağca'ya
İnfaz savcısının hesabı doğru veya...
Hacılar Mina'da birbirini ezdi
İzdihamda 3 Türk ölürken 14'ünden haber yok 2 Türk ise...
"İran'la artık çıkmaz bir sokaktayız"
İran nükleer tesislerdeki mühürleri söküp çalışmalara başlarken,...
İki proje tek hedef
İki proje tek hedef
Seyrantepe arazisinde en yetkili isim olan Şişli Belediye Başkanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu