kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kış sofrası
Kış sofrası
Farklı mekanlar, tatlar

Kış sofrası

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve size enerji verecek bir mönüye ne dersiniz? Üstelik bayramda yemeğe davet ettiğiniz misafirlerinize bu farklı lezzetlerle güzel bir sofra hazırlayabilirsiniz
Kırmızı biberli ve cevizli dip
Fırını 250 derecede ısıtın. Bir kabın içinde limon suyu ile sirkeyi karıştırın, buna ekmekleri ekleyip bir kenara koyun. Bu arada ısınmış fırına cevizleri koyup 5 dakika pişirin. Bir tencereye 2 kaşık zeytinyağını, suyu, sarımsağı ve acı biberi koyup ağır ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. Biberler yumuşayınca ocağın altını açıp birkaç dakika suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve altını kapatın. Biberleri blendıra koyup püre haline getirin. Sonra ekmekleri ekleyip blendırı tekrar çalıştırın, iyice karışınca cevizlere de aynı işlemi uygulayın. Blendırdan çıkarıp tuz ve kalan zeytinyağını ekledikten sonra pide parçaları ve kraker ile servis yapın.
Malzemesi (6 kişilik):
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 su bardağı kuruton
* Yarım su bardağı ceviz
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 3 adet kırmızı tatlı biber
* 2 yemek kaşığı su
* 2 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı acı kırmızı biber




Erimiş çikolatalı kek
Bir tencerede suyu kaynatıp başka bir kabın içine çikolatayı koyun ve bunu tenceredeki suyun içine oturtun. Çikolata eridikten sonra buna erimiş tereyağını ekleyin ve karıştırın. Bu arada başka bir kabın içinde mikser ile yumurtaları ve şekeri iyice pofur pofur bir hale gelene kadar çırpın. Çikolatayı suyun üzerinden alıp yumurta karışımını bununla parça parça karıştırın. Unu ve konyağı da ekleyip onları da karıştırın. Sonra bunu iyice yağlanmış kalıplara dökün ve en az bir kaç saat buzdolabında soğutun. Dolaptan çıkan kabı önceden ısıtılmış fırına koyun ve 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Burada kullandığınız kaplar ve fırınınıza göre dakikalar çok önemli. Bu nedenle önceden deneme yapıp tam dakikayı hesaplamanızı öneririz. Çünkü fazla pişerse ortadaki çikolata sıcak kalmaz, az pişerse dışı yeterince sertleşmez. Fırından çıkardığınız kaplar biraz soğuyunca servis tabağına alıp hemen servis yapın.
Malzemesi (6 kişilik):
* 250 gr. bitter çikolata
* 8 yumurta
* 250 gr. pudra şekeri
* 225 gr. eritilmiş tereyağı
* 100 gr. un
* 3-4 yemek kaşığı konyak




Balkabağı çorbası
Zetinyağını derin bir kabın içinde ısıttıktan sonra buna soğanları ekleyin ve birkaç dakika pembeleşinceye kadar kavurun. Zencefil ve red curry paste ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Kabak ve et suyunu da ekleyin ve kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca ateşin altını kısıp 15 dakika daha pişirin. Altını kapatıp üzerinde kapakla bir kenarda soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımı blendırdan geçirdikten sonra tekrar tencereye boşaltıp hindistancevizi sütünü ekleyin ve karıştırın. Eğer kıvamı yoğunsa biraz daha et suyu ekleyebilirsiniz. Üzerinde maydanozla servis yapın.
Malzemesi (6 kişilik):
* 2 çay kaşığı kişniş
* 1 limonun suyu, 2 diş sarımsak
* 1/3 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet küp küp doğranmış soğan
* 2 çay kaşığı zencefil
* 1 yemek kaşığı red curry paste (Thai sosu)
* 1 kg. soyulup doğranmış balkabağı
* 2 su bardağı et suyu
* 1 kutu hindistancevizi sütü (400 ml)




Hardal soslu bonfile
AYÇİÇEK
yağını bir tavada iyice ısıtın. Bonfileleri bu yağda her bir yüzeyi 1-2 dakika pişirin. Daha sonra bu bonfileleri fırın tepsisine yerleştirip önceden 200 derece ısıtılmış fırında istediğiniz pişme ölçüsüne göre 5 ile 10 dakika arasında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis yapmadan önce 4-5 dakika dinlendirin. Bu arada hardal tozu, limon ve zeytinyağını iyice karıştırıp minik bir sos kabının içinde etlerle birlikte servis yapın.
Malzemesi (6 kişilik):
* 1 buçuk kg. dilim bonfile
* 2 yemek kaşığı hardal tozu
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2-3 yemek kaşığı limon suyu
* 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı




Mantarlı mini tart
UN,
şeker ve tuzu robotta iyice karıştın. Buna küp küp doğranmış tereyağını ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Yumurta sarılarını da ekleyip bir top haline gelene kadar karıştırın. Sonra bu topu mini tart kabınızın büyüklüğüne göre 6 ya da 4 parçaya ayırıp yuvarlak şekilde açın ve kapların içine yerleştirin, plastik ile sarıp buzdolabında en az 1 saat en çok 1 gün bekletin. Dolaptan çıkardığınız tartların üzerine önce aliminyum folyo

YAĞLARI geniş bir tavaya koyup ısıtın. Mantarları yıkayıp doğradıktan sonra tavaya ekleyip sote edin. Buna soğan, kekik, karabiber ve tuzu ekleyin ve karıştırarak pişirin, yaklaşık 10 dakika mantarlar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar bunu sürdürün. Başka bir kaba alıp soğumasını bekleyin. Başka bir kabın içinde krema, yumurta ve yumurta sarısını iyice çırpın. Daha sonra pişmiş tartların içine önce mantarları daha sonra da kremayı koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Bu tartları fırından çıktıktan sonra bir süre soğumaya bırakıp ondan sonra tart kalıplarından çıkarın. folyo sonra da tart ağırlıklarını koyduktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip çıkarın.
Tart için (6 kişilik):
* 1/4 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1/4 çay kaşığı tuz
* Yarım su bardağı küp küp doğranmış tereyağı
* 2 yumurta sarısı

İçinin malzemesi
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı çiçek yağı
* 250 gr. karışık mantar
* 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış soğan
* 1 tatlı kaşığı kekik
* Yarım çay kaşığı tuz
* Yarım çay kaşığı karabiber
* 1 su bardağı krema
* 1 yumurta
*
1 yumurta sarısı

Sunay BABAHAN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Diplomalı balıkçılar mahalleye taze balık getirdi
 Kışın da yelkenler fora
 Mektebi Sultani'nin öğrencileri birlikte
 Sözünü sakınmayanların festivali
 Üç boyutlu mesajlar
 Bu filmlerde binlerce kişi çalıştı
 İçindeki Ahmedinecad çıksın ortaya!
 Bir yaşam hediye edin
 Demir Kilise Haliç'e kayıyor
 Kilise için bağış konserleri düzenlendi
 2006'da daha çok seyirci daha çok oyun olsun
 Doğal tatlarla yılbaşı
 2006'da burçları neler bekliyor?
 Kürek çekerek okyanusu geçiyor
 Anneanne rolüne gelene kadar oyuncu kalacağım
 Anadolu yakası AKM'sine kavuştu
 Masanızdan kalkmadan en güzel hediyeyi seçebilirsiniz
 Yuvalara baba şefkati girdi
 En 'trendy' etkinlik
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
MEHMET TEZ
Gereksiz bilgileri seviyorum
Diyelim ki Çin'de Ömer...
DAVID SELIM SAYERS
İstanbul'da bir İngiliz
Taksim'den İstiklal'e inerken...
AYŞE BRAV
Rus pasaportu çıkart
Arkadaşlar birçok kere söylememe ve...
Bayraklı karşılama
Bayraklı karşılama
İpekçi cinayeti ve Papa 2. Jean Paul'e suikast girişiminden hüküm...
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
'Doğubayazıt özel mi seçildi?'
"Kuş gribini göçmen kuşlar yayıyorsa neden yalnız Türkiye'de görüldü"...
Kriz masada değil telefonla yönetilir
Başbakan, kuş gribi kriz masasının başında olmadığı yönündeki...
Baykal: Sınavı kaldıracağız
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin artık seçim ortamına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.