kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Topbaş: Kararı geri göndereceğim
Topbaş: Kararı geri göndereceğim
Çakır: Bu her yıl yapılan bir çalışma

Topbaş: Kararı geri göndereceğim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Meclisi'nin içkili mekanlarla ilgili aldığı kararı geri göndereceğini bildirdi..

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmanın ardından, basın mensuplarının içkili yer alanlarının belirlenmesi konusunda Üsküdar Belediye Meclisi'nin aldığı karara ilişkin soruları üzerine, ''Üsküdar Belediye Meclisi'nin içkili mekanlarla ilgili aldığı kararı geri göndereceğiz'' dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanı içinde bulunan yerlerle ilgili görev alanlarının belirlenmesi gerektiğini ifade eden Topbaş, ''Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanları, yetki sınırları ve yetki devirleriyle ilgili konuları Büyükşehir
Belediye Meclisi görüşmeden, değerlendirme yapmadan ilçe ve ikinci kademe belediyelerin bu tarz çalışma yapmamalarını istiyorum'' diye konuştu. Topbaş, CHP Grubu'nun Meclis'te verdiği önergenin çok doğru olduğunu, bu önerge doğrultusunda esnaf odaları, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşacak komisyonların kurulacağını bildirdi.

Mahalline göre birtakım tespitlerin yapılacağını, kurulacak komisyon tarafından da bir değerlendirmenin gerçekleştirileceğini belirten Topbaş, şunları kaydetti:

''Kırmızı çizgiler, bu hatlar bugüne kadar da vardı. Bu çizgiler bugüne kadar kaymakamlıklar tarafından belirleniyordu. Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı, bir önceki dönemde kaymakamlığın yaptığı çalışmayı Meclis'ten geçirmek oldu. Yasa ile Büyükşehir'e böyle bir yetki geldikten ve bu hudutları belirledikten sonra ilçe ve ilk kademe belediyelerinin bu çalışmayı yapması gerekir. İstanbul dünya kenti, hassasiyetleri olan bir kent, her yönüyle değerlendirilecektir.''

''YETKİ MÜNFERİDEN KULLANMAMALI''

Topbaş, kurulacak komisyon ile 12 milyonun eğilimini almanın mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ''Ancak onları temsil edebilecek her kesimden, her konumdan, her anlayıştan, 'benim temsilcilerim yoktu' diye kimse dememesi lazım. Neticede şehrin geleceğini ve de ülkenin geleceğini konuşuyoruz. Burada hizmet alacak insanlar var. Sadece bir Üsküdar olarak bakmamak lazım. Şehrin gelişme alanlarının da dikkate alınması gerekiyor. Bu uygulamayı geçmişte mülki idare amirleri yapıyordu. Şimdi bu yetki belediyelere geçti. Belediyeler bunu münferiden kullanmamalı. Büyükşehir'in, bunun ana hatlarını ve görev alanlarını belirlemesi gerekiyor. Bunun için de bir komisyon kuracağız. Böyle bir teklif yapıldı. Komisyonun çalışmalarının sonucu Meclisimize gelecek. Meclisimiz bir karar verecek.''

Topbaş, komisyon çalışmalarının bir oldu-bitti olarak hemen sonuçlanamayacağını dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, bir tez savunma noktasında değil, doğruyu yapma noktasında olduğunu vurguladı.

Kadir Topbaş, ''Bu komisyonun yapacağı çalışmalar bize yol gösterecek, ışık tutacak, dolayısıyla bu Meclis'e gelecek, Meclis kararını verecektir. Doğru olan bu'' dedi.

KİRAYA VERİLEN YERLERDE İÇKİ YASAĞI

Topbaş, CHP'nin verdiği, ''Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki kiraya verilen yerlerde içki yasağının kaldırılması'' konusundaki önergeye ilişkin olarak ''Büyükşehir belediyemizin kiraya verdiği yerlerde zaten kiracıların bir kısmı alkollü içki satıyor. Galata Kulesi Büyükşehir Belediyesi'ne ait, içki satılıyor. 58. madde ile ilgili merkezi yönetim bir düzenleme yaparsa, bu farklı bir konu. Burada belediyenin kendi işlettiği, kendisinin hizmet verdiği yerler farklı'' diye konuştu.

Belediye başkanlarıyla her ay rutin olarak bir araya geldiklerini ve bu çerçevede bugün de toplandıklarını anlatan Topbaş, şunları kaydetti:
''İstanbul münferit kararlarla yürüyecek bir kent değil. Bir bütünlük içinde değerlendirmek gerekir. Bu doğrultuda ikazlarımızı yapıyoruz. Belediye başkanlarına da burada söylediklerimi söyledim. Büyükşehir yetki alanlarını belirlemeden bu adımları atmamalarını söyledim.''
Üsküdar dışında başka ilçeden talep gelmediğini de belirten Topbaş, ruhsatların kişiye değil mekana verilen ruhsat olduğunu, o nedenle mekan el değiştirse de verilen ruhsatın geçerli olması gerektiğini bildirdi.

DUBAİ TOWERS

Topbaş, Dubai Towers'in yapılacağı Levent'teki arsada yer alan gösteri merkezinin yıkımının İdare Mahkemesi kararıyla durdurulmasına ilişkin olarak, Büyükşehir Belediyesi'nin bu karara karşı başvuru yapıp yapmayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: ''Onlar orada farklı bir müstecir (kiracı). Şartnamede araziyi işgalden korumak için İETT Genel Müdürlüğümüz bir geçici kiralama yoluna gitmiş. Ama burası istendiğinde boşaltılır. Bununla ilgili bütün yasal süreç ve yazışmalar yapılmış. Yapılan şey de ruhsatlı değil zaten. Ruhsata ve imara aykırı olan gecekondu niteliğindedir. Zaten yıkılır, orada bir endişe yok. Belediye kendi mülkiyetine sahip çıkar.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Baro'dan "içkili yer bölgesi" genelgesine dava
 Gözler Aşkın davasında
 Mardin'de eve saldırı: 3 ölü
 Din çimentodur Atatürk de öyle diyor
 "TSK'nın kontrolü dışında bir şey oluyor" havası esiyor
 Bakanlar Meclis dışı atanmalı
 CIA Başkanı da Ankara'da
 Köpeğinizi sosyalleştirin
 Başlık parasına duvar yazısıyla isyan
 Üç yılda 175 bin 'Kardelen'
 ABD'li akademisyenler Mevlana için Türkiye'de
 Milli Eğitim 1 milyon 867 bin Euro harcadı
 Malatya vahşetinin faturası medyaya
 Kuş gribine karşı salgın planı hazır
 Baz istasyonları kararı belediyeye
ÖMER LÜTFİ METE
'Hezeyan' yarası için dua
Bir zamanlar Liberal Parti...
UMUR TALU
Mega ekşime!
Düşüncesine katılırsın, katılmazsın...
ERGUN BABAHAN
İki Niğdeli, bir soru
"Bir Niğdeli, Şırnaklı çocuklar...
ERDAL ŞAFAK
Din, devlet, laiklik
Fransa laiklik yasasının 100'üncü...
MEHMET ALTAN
AK Parti'nin alt ve üst kimliği
IMF yeni stand-by'ı...
İran'a saldırı planı başladı
İran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sürdürdüğüne yönelik...
Avustralya'da ırkçı çatışma ülkeyi karıştırdı
Avustralya'nın Sydney kentinde "beyazlar" ile Ortadoğulular...
Korkma sönmez bu Fener
Korkma sönmez bu Fener
Galibiyet serisine bir hafta mola veren Kanarya, Erciyes önünde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu