kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Din çimentodur Atatürk de öyle diyor
'Bedelli askerlik temennim'
'CIA ziyareti arkasında bir şey aramayın'

Din çimentodur Atatürk de öyle diyor

"Din Türkiye'nin çimentosudur" diyen Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in de bu konuda açıklamaları vardır. Nutuk'u okuyun. Tayyip Erdoğan söylediği zaman farklı yerlere çekiliyor" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Avustralya'da yaptığı "Türkiye'de etnik unsurları birleştiren ana unsur dindir" sözlerine, Ankara'ya dönüşünde düzenlediği basın toplantısında Atatürk'ü referans göstererek açıklık getirdi. Yeni Zelanda ve Avustralya'ya yaptığı 10 günlük geziyi tamamlayarak Türkiye'ye dönen Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, sözlerine gösterilen tepkiye "Ben ne söylediğimi çok iyi biliyorum" diyerek karşı çıktı ve şunları söyledi:

BAYKAL'IN BENZETMESİ
"Konu, Sayın Baykal'ın Yugoslavya benzetmesi üzerine söylenmiştir. Türkiye, bir Yugoslavya değildir. Orada Sırp, Hırvat, Boşnak hepsi ayrı dinlerin mensuplarıdır. Aynı dinde olup farklı mezheplerde olanlar da vardır. Ama Türkiye'de 30'a yakın etnik unsur var. Bunu her zaman sizler de yazıyorsunuz, yüzde 99'u Müslüman bir ülke Türkiye'de din bir çimentodur. Bugüne kadar 'Din bir üst kimliktir' diye bir ifade kullanmadım. Üst kimlik olarak söylediğim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Din bir çimentodur ve şu anda en önemli birleştirici unsurumuzdur. Biz ne söylediğimizi biliyoruz, bu noktada rahatız. Tek bayrak, tek millet, tek vatan dememe rağmen adeta sanki ben tek millet değil de çift millet demişim gibi tam manasıyla sağırlık yapıyorlar. Böyle bir ifade hiçbir zaman benden çıkmadı. Onları daha sonra ispata davet ederim, bu ispat çok ağır olur. Gazi Mustafa Kemal'in de bu konuda açıklamaları vardır. Orada da dinin bir birleştirici, bir çimento olduğunu görürsünüz. Onun için Nutuk'u falan bir okumak lazım. Okursanız orada da onu göreceksiniz. Bunu Tayyip Erdoğan söylediği zaman farklı yerlere çekiliyor."

SAĞIR UYDURUR TÜRÜ
Başbakan, Avustralya'da olduğu sırada "Biz parmak kaldıran kurşun askerler değiliz" sözleriyle gündeme damgasını vuran AK Parti milletvekili Turhan Çömez ile Çömez'e destek veren Mahmut Koçak'ın hükümete yönelik eleştirilerini de "parti içi disiplini" hatırlatarak değerlendirdi. Milletvekillerinin, Parlamento ve parti grubunda görüşlerini açıklama hakkına sahip olduklarını belirten Erdoğan, "Burada tek şey, demokraside her zaman bir başlık vardır, demokrasilerin de kendi içlerinde bir disiplini vardır'' diye konuştu. Aynı şekilde her partinin de kendi içinde bir disiplini olduğunu ve parti içi disipline uygun olarak bu imkanları kullanmanın çok daha isabetli, çok daha faydalı olacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Orada öyle şeyler okudum ki, yok disipline veriliyor, yok Erdoğan'ın gelmesi bekleniyor, filan... Sağır duymaz uydurur türünden şeyler. Biz buralara kolay gelmedik. Bu kadar ucuz değil. AK Parti, parti içi demokrasiyi en iyi uygulayan partidir. Biz rahatlıkla, göğsümüzü gere gere bunu savunuruz. Onun için kimse kendileri için zil takıp oynayacak zemin mekan aramasın.'' AK Parti Milletvekili Resul Tosun'un, "TBMM Muhafız Alayı ve askeri binaların şehir dışına taşınması'' teklifinin hatırlatılmasına karşılık Erdoğan, "Bir milletvekili arkadaşımız bir gazetede köşe yazarlığı yapıyor. Kendi münferit düşüncelerini söylüyor, olay budur. Bir düşünce belirtmiştir, bunu çok fazla abartmanın anlamı yoktur'' dedi. Tosun'un teklifiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamanın anımsatılması üzerine de Erdoğan, "O da Genelkurmay'ın açıklamasıdır...'' diye konuştu. Erdoğan, 10 günlük gezi için yapılan "turistik gezi" eleştirilerine de "Çamur atılan kendini savunmak durumunda değildir. Kim ne derse desin bu kervan yoluna devam edecek" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "TSK'nın kontrolü dışında bir şey oluyor" havası esiyor
 Bakanlar Meclis dışı atanmalı
 CIA Başkanı da Ankara'da
 Köpeğinizi sosyalleştirin
 Başlık parasına duvar yazısıyla isyan
 Üç yılda 175 bin 'Kardelen'
 ABD'li akademisyenler Mevlana için Türkiye'de
 Milli Eğitim 1 milyon 867 bin Euro harcadı
 Malatya vahşetinin faturası medyaya
 Kuş gribine karşı salgın planı hazır
 Baz istasyonları kararı belediyeye
ÖMER LÜTFİ METE
'Hezeyan' yarası için dua
Bir zamanlar Liberal Parti...
UMUR TALU
Mega ekşime!
Düşüncesine katılırsın, katılmazsın...
ERGUN BABAHAN
İki Niğdeli, bir soru
"Bir Niğdeli, Şırnaklı çocuklar...
ERDAL ŞAFAK
Din, devlet, laiklik
Fransa laiklik yasasının 100'üncü...
MEHMET ALTAN
AK Parti'nin alt ve üst kimliği
IMF yeni stand-by'ı...
İran'a saldırı planı başladı
İran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sürdürdüğüne yönelik...
Avustralya'da ırkçı çatışma ülkeyi karıştırdı
Avustralya'nın Sydney kentinde "beyazlar" ile Ortadoğulular...
Korkma sönmez bu Fener
Korkma sönmez bu Fener
Galibiyet serisine bir hafta mola veren Kanarya, Erciyes önünde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu