kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakkari ve Tunceli'de gerginlik
"Şemdinli Susurluk'u andırıyor"
Şemdinli'de ölenlerin otopsisi tamamlandı
Hakkari ve Tunceli'de gerginlik
Silopi'de patlama

Hakkari ve Tunceli'de gerginlik

Hakkari merkezde toplanan ve Şemdinli'deki olayları protesto eden grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 polis ile 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli'deki olayları protesto etmek için Hakkari merkezde toplanan grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Güvenlik güçlerine taşla saldıran grubun dağılması için polis havaya ateş açtı, gaz bombası kullandı. Bu sırada elinde gaz bombası patlayan1 polis yaralandı.

Güvenlik güçlerinin dağıtmaya çalıştığı grup, zaman zaman ara sokaklarda toplanarak,
AK Parti İl binası ile bazı işyerlerinin camlarını kırdı.
Olayların meydana geldiği cadde üzerinde bulunan okullardaki öğrencilerin çevredeki evlere sığındığı, Kız Meslek Lisesi'nden 5 öğrencinin de baygınlık geçirdiği belirtildi. Hakkari merkezde devam eden olayların kontrol altına alınması için Jandarma Komutanlığı'ndan takviye ekip istendiği bildirildi.

ŞEMDİNLİ'DE MEYDANA GELEN OLAYLAR TUNCELİ'DE PROTESTO EDİLDİ

Tunceli Emek ve Demokrasi Platformu, Ezilenlerin Sosyalist Platformu(ESP), Demokratik Haklar Platformu(DHP), Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyesi yaklaşık 300 kişilik grup, Tunceli Sanat Sokağı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olayları protesto ederek faillerinin cezalandırılmasını istedi.

Grup adına açıklama yapan Avukat Barış Yıldırım; Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 1 Kasım gecesi bomba yüklü aracın infilak etmesi olayına değinerek; "Bu olaydan 8 gün sonra ilçe merkezinde yine bombalı bir eylem gerçekleştirildi. Bombalı saldırı ve sonrasında çıkan olaylarda iki kişi yaşamanı yitirdi" dedi.

Yıldırım, "Patlamanın ardından bir grup bombayı koyduklarını ileri sürdükleri 3 kişi linç etmek istemiştir. Bombanın patladığı kitabevinin önünde park halinde olan ve saldırıyı gerçekleştirenlere ait olduğu sanılan otomobilin bagajında 3 kaleşnikof tüfek, bunlara ait 10 şarjör, bomba malzemeleri, polis ve asker yelekleri, krokiler ve bazı kişilere ait resimler bulunmuştur" şeklinde konuştu.

Olayı gerçekleştirenlerin ikisinin astsubay birinin de uzman çavuş olduğunun basında yer aldığını söyleyen Yıldırım; "Ama hiçbir gerekçe sonsuza kadar gizli kalmıyor. Darbeci generallerin hazırladığı 12 Eylül Anayasası ile yönetilen ülkemizde siyasi iktidar her ne kadar demokratikleşiyoruz, hukuk devletiyiz mavallarına devam etse de aslında hala devam eden karanlık dönemi aydınlatmayarak adeta kirli savaş oyunlarına seyirci kalıyor. Oysa ki Türkiye Halklarının birbirine düşman ettirilmesi ve bunun üzerinden egemenlerin politikalarının kolayca hayata geçirilmesinin aracı ve manivelası olan savaş kışkırtıcılığı ve halkın terörize edilmesinde Türkiye Halklarının hiçbir çıkarı yoktur" diye konuştu.
Özel savaş örgütlerinin cinayetlerine sessiz kalmayacaklarını söyleyen Yıldırım; "Faili meçhul cinayetlerin kanıtları failleri gösteriyor. Bu cinayetlerin adliye arşivlerindeki tozlu raflarda bulunan dosyaları açılarak sorumluları yargılanmalı, hesap sorulmalıdır. Ayrıca Şemdinli olayının üzerine titizlikle gidilerek bu olayın arkasındaki güçler açığa çıkartılarak yargılanmalıdır" diye konuştu.

Açıklamasında, Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmesi gerektiğini de vurgu yapan Yıldırım; "Unutulmamalıdır ki Şemdinli olayı sadece adli bir olay değildir. Kürt halkının baskılanması, onların temel haklarından vazgeçirilmesi, demokratik taleplerinin bastırılması amacıyla verilmiş bir gözdağıdır. Şemdinli'deki olay üstü örtülmeye çalışılan Susurluk olayından daha derindir" diye konuştu.

Yıldırım'ın açıklamasından sonra Şemdinli halkı yalnız değildir, çeteler dağıtılsın sloganları atan grup, olaysız şekilde dağıldı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Kim yapmışsa bedelini ödeyecek"
 Emniyet'ten 'çete operasyonları' açıklaması
 Şemdinli oyunu
 AİHM türban yasağını haklı buldu
 Ata'nın huzurunda
 Karımı öldürmem
 Zirvede 10 Kasım
 Van'da korkutan patlama
 PKK bombacısını babası teslim etti
YILMAZ ÖZDİL
Bekle bizi Neo...
Başbakan yarından sonra Bahreyn'e...
ÖMER LÜTFİ METE
Yaşasın bir yasak daha!
Vaktiyle dinci siyaset sayesinde...
UMUR TALU
Hakkâri'de, Fransız!
Dün "yabancı sermaye-yerli...
FATİH ALTAYLI
Şemdinli'de bombayı kim patlattı!
Dün Muharrem...
ERDAL ŞAFAK
Zayıf savunmaya çok güçlü karar
Avrupa İnsan Hakları...
Yasemin Taşkın'a başarı ödülü
İtalya'da uluslararası alanda başarılı kadınlara verilen ödüle bu yıl...
Zerkavi emriyle "kanlı düğün"
Ürdün'ün başkentinde 3 yabancı otel El Kaide liderlerinden...
Tarih tekerrür edecek
Tarih tekerrür edecek
Fatih Terim'le yeniden Milli Takım'a dönen Alpay, "Geçmişte hocamızla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu