kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Anıtkabir’deki Atatürk’ü Anma törenleri devletin zirvesini bir araya getirdi. Sezer başkanlığındaki erkân Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu.
Ata'nın huzurunda
Mehmetçik gözyaşlarını tutamadı

Ata'nın huzurunda

Atatürk ölümünün 67'nci yılında tüm yurtta yapılan törenlerle anıldı. Halk Anıtkabir'i ziyarete koşarken, ölüm saati olan 9.05'de hayat durdu.

Ata'nın huzurunda

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 67'nci yılında Erzurum'dan İstanbul'a tüm yurtta yapılan törenlerle anıldı. Dün gün boyu vatandaşlar Atatürk'ün yattığı Anıtkabir'i ziyaret ederken, ölüm saati olan 9.05'de Türkiye'de hayat durdu. Ankara'da Anıtkabir'e çelenk koyan devlet erkanı Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda düzenlenen "ATA'yı Anma Toplantısı"nda biraraya geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda birbirlerine soğuk davranan Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök dünkü törende de yanyana oturmalarına rağmen birbirleriyle konuşmadılar. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başkanlık sistemine Atatürk'ün sözleriyle karşı çıktı. Sezer, Atatürk'ün de çok güçlü olmasına karşın, "Kişisel iktidar gibi bir örnek bırakarak ölmeyeceğim" diyerek Başkanlık Sistemine sıcak bakmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan da Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesi doğrultusunda dünyada tırmanın şiddet kültürüne karşı Türkiye'nin medeniyetler ittifakı projesinin öncülüğünü yaptığını söyledi. Tüm yurttaki Atatürk'ü anma törenlerindeyaşanan bazı ayrıntılar şöyle:

ATATÜRK'Ü ANDIK

* ANKARA'DA
Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu'nda düzenlenen anma törenine katılmak için gelen Genelkurmay Başkanı Org. Özkök ve kuvvet komutanları trafik sıkışıklığı dolayısıyla yolun karşı tarafına inerek törenini yapıldığı salona yürüdüler. TBMM Genel Kurulu'nda da 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

* İSTANBUL'DA Atatürk'ün hayata gözlerini kapadığı odayı ziyaret eden öğrenciler, Büyük Önder'e duygularını ifade ettikleri mektupları, hazırlanan bir sandığa attılar. Mektupların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılacağı bildirildi. Beyoğlu Müftülüğü'nce Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde mevlit okutuldu.

* İZMİR'DE Konak Belediyesi vatandaşlara 5 bin Atatürk rozeti dağıttı.

* KAHRAMANMARAŞ'DA çelenk krizi yaşandı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen anma töreninde "Resmi Bankalar" çelengi Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış dahil tüm protokolun tepkisini çekti. Üç kişi tarafından getirilen çelengin üzerinde "Bankalar" yerine " BANKAL" yazıyordu. Vali İlhan Atış soruşturma açılmasınıistedi.

* ANTALYA'DAKİ törene KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da katıldı. Denktaş tören sırasında, kendisine ait fotoğraf makinesiyle şiir okuyan çocukların fotoğraflarını çekti. Manavgat İlçesi Kaymakamı Fikret Dayıoğlu da, Atatürk'ü anma törenleri sırasında yetkilisi olmayan çelengin anıta konulmasına izin vermedi.

* TRABZON'DA Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı. Baykal, "Türk devleti bir siyasi bilinç, bir siyasi tercih devletidir" dedi. Baykal daha sonra sahneye çıkan Erol Evgin'in dinletisini izledi. Dinleti sırasında duygulu anlar yaşayan Baykal, Erol Evgin'in zaman zaman yaptığı esprilerle de kahkahalara boğuldu.

* ERZURUM'DA Atatürk Üniversitesi'nin davetlisi olan Dışişleri eski bakanı ve eski SHP Genel Başkanı Erdal İnönü Atatürk'ün dava arkadaşı babası İsmet İnönü ile ilgili anılarını anlattı. Bir dağcı grup da Palandöken Dağı'nın 3 bin 200 metrelik zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Çocukların mektupları 23 Nisan'da açılacak.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Şemdinli oyunu
 AİHM türban yasağını haklı buldu
 Karımı öldürmem
 Zirvede 10 Kasım
 Van'da korkutan patlama
 PKK bombacısını babası teslim etti
YILMAZ ÖZDİL
Bekle bizi Neo...
Başbakan yarından sonra Bahreyn'e...
ÖMER LÜTFİ METE
Yaşasın bir yasak daha!
Vaktiyle dinci siyaset sayesinde...
UMUR TALU
Hakkâri'de, Fransız!
Dün "yabancı sermaye-yerli...
FATİH ALTAYLI
Şemdinli'de bombayı kim patlattı!
Dün Muharrem...
ERDAL ŞAFAK
Zayıf savunmaya çok güçlü karar
Avrupa İnsan Hakları...
Yasemin Taşkın'a başarı ödülü
İtalya'da uluslararası alanda başarılı kadınlara verilen ödüle bu yıl...
Zerkavi emriyle "kanlı düğün"
Ürdün'ün başkentinde 3 yabancı otel El Kaide liderlerinden...
Tarih tekerrür edecek
Tarih tekerrür edecek
Fatih Terim'le yeniden Milli Takım'a dönen Alpay, "Geçmişte hocamızla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu