kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Kim yapmışsa bedelini ödeyecek"
Gül: "Olaylar karanlıkta kalmayacak"
Çiçek: "Olayın çözülmesini en çok hükümet istiyor"
İçişleri Bakanı Aksu'dan sağduyu çağrısı
Çalışkan: "Provokasyon var"
Şırnak Valisi: Yasal işlemler başlatıldı

"Kim yapmışsa bedelini ödeyecek"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Şemdinli'de yaşanan olayla ilgili olarak, "Kim yapmışsa bedelini ödeyecektir. Devletle halkı karşı karşıya getirmeyiz. Kimse bizden ayrıcalık beklemesin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, ''Bu ülkede kimse, yarınlara zemin oluşturacak, hele hele olumsuz zeminler oluşturacak adımlara, devletle halkını, milletini karşı karşıya getirecek zemini oluşturmaya asla fırsat vermeyecektir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra ile yaptığı ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Şemdinli'deki patlamalar sonucunda bazı değerlendirmeler yapıldı. 'İkinci Susurluk'
yakıştırması yapıldı.Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Bu konu, aldığımız duyumlar itibariyle çok hassas bir konu. Şahsım ve arkadaşlarım bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunu asla ortada bırakamayız. Nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılmış olursa olsun, kim yapmışsa bunun bedelini ödeyecektir. Bu ülkede, kimse yarınlara zemin oluşturacak, hele hele olumsuz zeminler oluşturacak adımlara, devletle halkını, milletini karşı karşıya getirecek zemini oluşturmaya asla fırsat vermeyecektir. Çalışmaları netleştirdikten sonra bunun bedelini kim ödeyecekse ödeyecektir.
Bizden, kimse bir kayırmacılık, bir korumacılık yürütme olarak beklemesin.

Yargı burada üzerine düşeni en ideal şekilde yapacaktır. Buna da inanıyoruz ve çalışmalarımızı da bu istikamette sürdürüyoruz. Şu anda, bölgeye gönderdiğimiz arkadaşlarımızın dönüşünü bekliyoruz. İlgili birimlerin çalışmalarını bekliyoruz.''

AİHM'İN TÜRBANLA İLGİLİ KARARI


Başbakan Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) türban yasağı konusunda verdiği kararı da değerlendirerek, bu konuyu ''din ve vicdanla eğitim özgürlüğü'' başlığı altında genel anlamda ''özgürlükler'' başlığı altında değerlendirdiklerini söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bir defa bu konu bizim önümüzde bir sorun olarak vardır. Bugünün sorunu değildir. Sorunun geçmişi malumdur. Mahkemenin, bu yasağını bir genelleştirme olarak ele almayı yanlış buluyoruz. Bazı yayın organlarının 'nokta konmuştur, şöyle olmuştur, böyle olmuştur' ifadeleri çok yanlış. Bunlar art niyetli yaklaşımlardır. Neyin noktasını koymuşsunuz? Neye göre koymuşsunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Başlıkların atılış şekli de çok yanlış.

Dünya, özgürlüklerde nerelerden nerelere geldi. AİHM'deki bu kararı verenlere şu soruyu sormak istiyorum; sizin ülkelerinizde mevcut yasalarınızın inançlarla örtüşen veya çakışan yanlarını değerlendirdiniz mi? Bu soruyu bir sormak lazım. Acaba örtü nedir? Bunu acaba sorarak, bunun yetkilisi olanlardan bu konuda herhangi bir cevap alınmış mıdır? Böyle bir cevap alınmamıştır ve bu cevap alınmadan böyle bir karara varmak bir defa din ve vicdan özgürlüğüne ters düşer, eğitim özgürlüğüne de ters düşer. Bu karar, bu dosya olsa olsa kendi içinde değerlendirilebilir. Bunu böyle bir genelleştirme gayreti içine girmek maalesef art niyetli davranmaktan başka bir şey değildir. Bunu da özellikle ülkemdeki, bu konuyu böyle değerlendirme gayreti içinde ideolojik yaklaşımlarını ortaya koyanlara ifade etmek istiyorum.''

AİHM'in kararını, AB sürecine mal ederek ve AB sürecinde de değerlendirme gayreti içine girenlerin de bir yanılgı içerisinde olduklarını ifade eden Erdoğan, ''Çünkü, bu da özgürlüğün bir parçası olarak ele alınmış bir konudur. Bunu da ben, AB sürecini tanımayan bunlardan haberi olmayanlara da özellikle duyurmak isterim'' diye konuştu.

Yasanın, başka bir şey, hukukun başka bir şey olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: ''İnsanların hukukunu yanlış yasalarla yok edemezsiniz. Geçici bir süre yok edebilirsiniz ama eninde sonunda bu hukuk yasa haline gelir, geldiği zaman da beklenen çözüme kavuşulmuş olunur. Bu sorunu da Türkiye kendi içinde toplumuyla halletmiştir. Millet olarak halletmiştir. Her zaman söylüyorum kurumların sorunu vardır, müsesseselerin sorunu vardır, siyasi partilerin sorunu vardır. Bu sorun, kendi içinde çözülecektir. Çözüldüğünde de inanıyorum ki bu gerginlikler de kalkacaktır.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Şemdinli Susurluk'u andırıyor"
 Emniyet'ten 'çete operasyonları' açıklaması
 Şemdinli oyunu
 AİHM türban yasağını haklı buldu
 Ata'nın huzurunda
 Karımı öldürmem
 Zirvede 10 Kasım
 Van'da korkutan patlama
 PKK bombacısını babası teslim etti
YILMAZ ÖZDİL
Bekle bizi Neo...
Başbakan yarından sonra Bahreyn'e...
ÖMER LÜTFİ METE
Yaşasın bir yasak daha!
Vaktiyle dinci siyaset sayesinde...
UMUR TALU
Hakkâri'de, Fransız!
Dün "yabancı sermaye-yerli...
FATİH ALTAYLI
Şemdinli'de bombayı kim patlattı!
Dün Muharrem...
ERDAL ŞAFAK
Zayıf savunmaya çok güçlü karar
Avrupa İnsan Hakları...
Yasemin Taşkın'a başarı ödülü
İtalya'da uluslararası alanda başarılı kadınlara verilen ödüle bu yıl...
Zerkavi emriyle "kanlı düğün"
Ürdün'ün başkentinde 3 yabancı otel El Kaide liderlerinden...
Tarih tekerrür edecek
Tarih tekerrür edecek
Fatih Terim'le yeniden Milli Takım'a dönen Alpay, "Geçmişte hocamızla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu