kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pantolon Bluz ve Etekten dekorasyona
Pantolon Bluz ve Etekten dekorasyona
Öğle Yemeğinde Dolup Taşıyor
Teknoloji ve moda bir arada
Halıda indirim günleri

Pantolon Bluz ve Etekten dekorasyona

İstanbul'un önde gelen dekorasyon mağazalarından Pabetland, konfeksiyon mağazası olarak hizmete başlamış. Zamanla dekorasyona yönelen, 40 bin çeşit ürünle hizmet veren Pabetland, feng shui ve yoga sohbetleriyle müşterilerine farklı yaşam alanları da sunuyor.

Pantolon, bluz ve etek sözcüklerini kısaltarak 'Pabet' ismini verdikleri mağazalarını 1963 yılında Kadıköy Altıyol'da hizmete açan Nihal ve Kemal Ayaydın çifti, bir süre sonra mağazalarını Rumeli Caddesi'ne taşır. Türkiye'de ilk bol paça pantolonu üreterek modada öncü bir kuruluş haline gelen mağazanın başına, 1984 yılında Ayaydın çiftinin kızı Miral Kabaş geçer. Kabaş'ın görevi devralmasıyla mağaza bugünkü mekanı olan Maslak'a taşınır ve adının sonuna da ülke anlamı taşıyan 'land' kelimesi eklenir. O gün bugündür Maslak'taki dört katlı mağazasında hizmet veren Pabetland, İstanbul'un ilk, çok katlı mağazası olma özelliği taşıyor. Her ne kadar adı pantolon, bluz ve etekten türese de Pabetland zamanla dekorasyon ürünleri satmaya başlar, hatta yıllar sonra tamamen dekorasyona yönelecektir. Gelin Pabetland'ın tekstilden neden vazgeçtiğinin hikayesini Miral Kabaş'tan dinleyelim. "7-8 yıl önce, ufak ufak kadınların tek başına almaya karar verecekleri eşyalar satmaya başladık; vazo, zigon gibi küçük dekoratif eşyalar... Çok rağbet gördü. Sonra kendimiz de mobilya üretmeye başladık ve yavaş yavaş iş büyüdü. Çok zevk aldık biz bundan. Zaten o yıllarda (1985) tekstil piyasasına Zara ve Mango'nun girmesiyle çok büyük rekabet ortamı doğdu. Biz de konfeksiyondan sıkılmıştık; atölyemizi ev tekstili üretecek şekle dönüştürdük. Son beş yıldır da mobilya ve dekorasyon ağırlıklı çalışıyoruz. Konfeksiyon yok." Ahşap mobilyaları kendilerinin ürettiğini belirten Kabaş, mobilyalarının klasik çizgilere sahip olduğunu ve müşterilerinin isteklerine göre, boyutlarında değişiklik yapabildiklerini söylüyor ve ekliyor: "Her zaman mobilyalarımızın arkasındayız, bir sorun olursa bakımını yapıyoruz."

NESİLLER BOYU PABETLAND
"1963 yılından bu yana üç, dört nesil değişti burada. Çocuklar büyüdü anne oldu, anneler anneanne oldu. Kuşaklar boyu süregelen bir marka Pabetland. Müşterilerimiz markamıza çok güveniyor" diyen Kabaş, Pabetland'ın diğer dekorasyon mağazalarından farkını şöyle anlatıyor: "Türkiye'deki en iyi markaları topladık. Ürünlerimizi sürekli müşterilerin istediği doğrultusunda yeniliyoruz. Yani, mağazada sürekli bir değişim söz konusu." Müşteri ayrımı yapmayan Pabetland'ın amacı burada herkesin kesesine göre güzellikler bulması. "Bizim şu gelsin bu gelsin gibi bir ayrımımız yok. Biz en iyi malı, en iyi fiyata satmaya çalışıyoruz. Kim isterse gelsin, herkesin bütçesine göre ürün satıyoruz. Ucuzluk bölümümüzde bile kaliteli mallar var ve bu malları titizlikle seçiyoruz. Özellikle ben gidip seçiyorum." Biz Pabetland'a röportaja gittiğimiz sırada mağazada Aşkın Nur Yengi evi için alışveriş yapıyordu. Mağazanın ünlü müşterileri Yengi'yle sınırlı değil, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Aysun Kayacı, Bülent Ersoy, Demet Akbağ, Demet Şener, Derya Baykal, Derya Tuna, Ebru Şallı, Hülya Avşar, Nilüfer, Seda Sayan, Selda Alkor, Sezen Aksu, Sibel Can... Ve daha pek çok ünlü...

FARKLI YAŞAM ALANLARI
Müşterilerine 40 bin çeşit ürünle farklı dekorasyon malzemeleri sunmanın yanı sıra farklı yaşam alanları da yaratmaya çalışan Pabetland, feng shui sohbetleri, güzellik yogası gibi dersler düzenliyor. Kendi kişisel gelişimine çok düşkün olan ve 8 yıldır yoga yapan Miral Kabaş'tan çıkan bu fikir, müşterilerin de çok hoşuna gitmiş. "İnsan bir sürü farklı ve yararlı şey öğrenince bunları birçok kişiyle paylaşmak istiyor. Ben de yoganın ve feng shui'nin rahatlatıcı etkisini başkalarının da yaşamasını istedim. Zaten feng suhi mobilyalarla dekorasyonla ilgili bir şey. İnsanların rahat etmesi için renklerin ve şekillerin önemini yansıtıyor. Biz burada feng shui'ye meraklı müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Güzellik yogası ise yine benim yaptığım, çok hoşuma giden ve müşterilerimizin de faydalanmasını istediğim bir teknik. Nisan ayında derslere başlayacağız. Burada amaç, yüzde yapılan bir takım hareketlerle kan dolaşımını hızlandırmak ve yaşlanma etkilerini geciktirmek." Pabetland'daki sohbetler önümüzdeki aylarda 'sağlıklı yaşam ve yoga' ile devam edecek.

EVLENECEK ÇİFTLERE HİZMET
Mağazanın yeni evlenenlere de bir sürprizi var. 'Evlilik dosyası' adı verilen sistem sayesinde genç çiftler gelip mobilyaları beğeniyor ve ayırtıyor. Yakın çevreleri ise keselerine uygun olanı alarak onlara hediye ediyor. Böylece gereksiz hediye derdi ortadan kalkmış oluyor.

AYSUN ÖZ GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Nihayet bahar geldi ünlüler bakıma girdi
 'Gay rolüne girmem ailemle aramı açtı
 83'üme gelsem de Ayşe Teyze olacağım
 'Ben diziden atılmadım'
 Ama lütfen sayın Kırca!
 Kantinde üç 'beyaz zehir'!
 Çok harcama, hırsızlık, yalancılık
 Dizide masumu oynuyor gerçekte içip dağıtıyorlar
 Hayattan zevk alın
 Renklerle oynayın farklı atmosferler yaratın
 Yeni ürünler fuarda
HAKAN & UTKU
Melissa P.'nin imza gününde sürpriz konuk
Gerçi üstünden...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bulamaç çorbası
Isıtılmış yağda...
Ayakta gezerek sancısız doğum yapabilirsiniz
Ayakta gezerek sancısız doğum yapabilirsiniz
Epidural analjezi uygulanan anne adayları, doğum sürecini ayakta ve...
Vitiligo hastalarına tıbbi makyaj
Vitiligo hastalarına tıbbi makyaj
Boğaziçi Tıp Merkezi, Medikal Estetik ve Kozmetoloji departman...
Açılmadan kuyruk oldu!
Açılmadan kuyruk oldu!
Sosyetiklerin bir numaralı plastik cerrahı Dr. Serdar Eren,...
Selülitlere savaş açtı
Selülitlere savaş açtı
Fazla kilolarıyla başı her daim dertte olan sanatçı Hülya Avşar, yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.