kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Gay rolüne girmem ailemle aramı açtı
'Gay rolüne girmem ailemle aramı açtı
"Varoşta değil şehirde yetiştim"

'Gay rolüne girmem ailemle aramı açtı

Cennet Mahallesi'nin Ferhat'ı Alişan, rol gereği 'gay' oyunca ortalık birbirine girdi. Doğu kökenli ve törelerine çok bağlı bir ailenin oğlu olan ünlü sanatçı, "Ailem, özellikle de babam çok kızdı, dayımlar ortalığı yıktı. Az daha töre cinayetine kurban gidecektim" diyor.

Son zamanlarda oyunculuğuyla ön plana çıkan Alişan, başrolünü ünlü manken Çağla Şikel ile paylaştığı 'Cennet Mahallesi' adlı dizide 'gay' rolüne girince, genç şarkıcının ailesinde kızılca kıyamet koptu. Senaryo gereği efemine bir görünüme bürünen Alişan, özellikle babası ve dayısının büyük tepkisini aldı. Doğma büyüme İstanbullu olmasına rağmen, ailesiyle yaşayan ve geleneklerine son derece düşkün Doğu kökenli bir ailenin çocuğu olan Alişan, "Neredeyse töre cinayetine kurban gidecektim" dedi. Şu sıralar oyunculuk üzerinde yoğunlaşan genç şarkıcı, aynı zamanda önümüzdeki hafta müzik marketlerde yerini alacak olan yeni albümünün heyecanını da taşıyor. Alişan, Nazan Öncel'in desteğiyle müzik tarzında da büyük bir değişime girdiğini söylüyor...

* Cennet Mahallesi'ndeki çingene Ferhat rolü çok sevildi ve bu rol üzerine yapıştı. Oyunculuğun şarkıcılığının önüne mi geçti? Yaptığınız kaset ses getirmezse, oynadığınız diziyle anılıyorsunuz. Dizi sevilmezse, kasetle anılıyorsunuz. Aynı anda iki başarıyı yakalayanlar da var. 'Cennet Mahallesi' döneminde, albümüm iyi satmadı. Dizi de çok sevildi. Bu yüzden de Ferhat rolü üzerime yapıştı.

* Bu rolde başarılı olmanın sebebi Kasımpaşa'da doğup büyümen olabilir mi? Zannetmiyorum. Ben dizide bir Roman gencini canlandırıyorum. Ama şivem Roman değil. Beni korkutan, bu dizide komedi oynamamdı. O zamana kadar hep kabadayıyı, vuran kıran insanı oynamıştım. İlk başta komedi oynamam insanlara yabancı geldi ama zamanla alışıldı.

* Dizide rol icabı gay oldun. Ailen ne tepki gösterdi buna? Kolay olmadı gay kılığına girmem. Beni Türker Ağabey ikna etti bu rol için. Bu zamana kadar eleştirmiştim gay rolü oynayan sanatçıları. "Ben hayatta oynamam" diye büyük laflar etmiştim. Ama bu rolü oynamam gerekiyordu, yazılmış bir roldü. Arkadaşlarım dalga geçti benimle. Ailem, özellikle babam çok kızdı bana. Dayımlar ortalığı birbirine kattı bu rol yüzünden. Az kalsın töre cinayetine kurban gidecektim!

* Ailen camiandan biriyle evlenmene karşı mı? Benim evleneceğim insan çalışmayacak. Çalışıyorsa bile sanatçı olmayacak. Ailemizde çalışan kadın yok. Bizim ailede evlenip boşanan da yok. İyi de olsa, kötü de olsa boşanmayacak. Ben de ailemin onaylamadığı bir evlilik yapmam.

* Rol arkadaşın Çağla Şikel ile yazılıp çizildin defalarca. Gece gezmelerinde çok görüldünüz ama hep yalanladınız. Ateş olmayan yerden duman çıkar mı? İkimiz de yeni bir ilişkiden çıktık o dönem. Bu yüzden de birbirimize yakıştırıldık. Sarmaş dolaş eğlendiğimize şahit olan varsa, servetimi veririm. Çağla benim sevgilim olsa onunla sarmaş dolaş eğlenmezdim. Topu topu 6 kere dışarıya çıktık. Neymiş gay partisine gitmişiz. Ne işim var benim gay partisinde?

* Yeni albümün ay sounda çıkıyor. Hep arabesk şarkılar söylüyordun. Şimdi Nazan Öncel'den şarkı aldın. Tarzın değişti mi? Daha isim koyamadık albüme. Nazan Öncel'in 'Olay Bitti', Mert Ekren'den aldığım 'İkimize Birden' ve Kürtçe olarak seslendirdiğim 'Ey Dilberi', albümün en iddialı şarkıları olacak. Nazan Öncel'in benim için yaptığı 'Olay Bitti' adlı şarkının sound'u değişik ve bu bana çok yakın bir sound değil. Bazı şeyler tabii ki değişti. Değişmek zorunda da.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Nihayet bahar geldi ünlüler bakıma girdi
 83'üme gelsem de Ayşe Teyze olacağım
 'Ben diziden atılmadım'
 Ama lütfen sayın Kırca!
 Kantinde üç 'beyaz zehir'!
 Çok harcama, hırsızlık, yalancılık
 Dizide masumu oynuyor gerçekte içip dağıtıyorlar
 Pantolon Bluz ve Etekten dekorasyona
 Hayattan zevk alın
 Renklerle oynayın farklı atmosferler yaratın
 Yeni ürünler fuarda
HAKAN & UTKU
Melissa P.'nin imza gününde sürpriz konuk
Gerçi üstünden...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bulamaç çorbası
Isıtılmış yağda...
Ayakta gezerek sancısız doğum yapabilirsiniz
Ayakta gezerek sancısız doğum yapabilirsiniz
Epidural analjezi uygulanan anne adayları, doğum sürecini ayakta ve...
Vitiligo hastalarına tıbbi makyaj
Vitiligo hastalarına tıbbi makyaj
Boğaziçi Tıp Merkezi, Medikal Estetik ve Kozmetoloji departman...
Açılmadan kuyruk oldu!
Açılmadan kuyruk oldu!
Sosyetiklerin bir numaralı plastik cerrahı Dr. Serdar Eren,...
Selülitlere savaş açtı
Selülitlere savaş açtı
Fazla kilolarıyla başı her daim dertte olan sanatçı Hülya Avşar, yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.