Lezzet Güneşi
Bulamaç çorbası Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3- 4 dakika karıştırarak soteleyin. Kıymayı katıp, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Una tavuk suyunu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edip, kıymaya katın. Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Kaynama noktasına geldikten sonra tuz ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Karabiber serperek sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet soğan (ince kıyılmış) * 100 gram kıyma * 1 su bardağından 1 parmak eksik un * 5 su bardağı tavuk suyu * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|