kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
83'üme gelsem de Ayşe Teyze olacağım
83'üme gelsem de Ayşe Teyze olacağım
Sokakta 'Çantanda Ace var mı? diyorlar

83'üme gelsem de Ayşe Teyze olacağım

İsmi bilinmeden kariyer yapan yılların 'Ayşe Teyze'si ölene kadar namını yürütecek. İşte 43 yaşında ve 15 yıldır reklamında oynadığı markanın yüzü olarak bir rekora da imza atan 'Ayşe Teyze' yani Alev Gündoğdu'nun kariyer planlaması....

'Ayşe Teyze', aslında hiç de 'teyze' gibi değil. Omuzlarına döktüğü kızıl saçları, ince uzun siluetiyle eski bir mankeni andıran 'Ayşe Teyze'yi ilk etapta tanımakta zorluk çekiyoruz. Ne de olsa biz onu küçük düğmeli beyaz gömleği ve sürekli topuz yaptığı saçıyla tanımıştık. Gerçi son reklam filminde daha spor kıyafetlerle görsek de hayranlarının dediği gibi 'Ayşe Teyze' ekranda göründüğünden çok daha genç, uzun boylu ve güzel bir kadın. 'Ace' reklamlarındaki 'Ayşe Teyze' rolüyle 15 yıldır bu markanın yüzü olan ve Türkiye'de de bu alanda bir rekora imza atan Alev Gündoğdu, İtalya'daki Ace reklamının 83 yaşında sette ölen yıldızının yolunda ilerlediğini söylüyor. Gündoğdu, "Henüz ben 43 yaşındayım, İtalya'nın Ayşe Teyze'sini örnek alırsam daha 40 yılım var. İşin şakası belki ama şartlar mümkün olduğu sürece bu reklam filminde oynamaktan mutluluk duyarım" diyor.

EV KADINIYDIM
Sıradan bir ev kadınıyken yakın bir arkadaşının ısrarıyla reklam ajansına kayıt yaptıran Gündoğdu, kısa bir süre sonra Türkiye'nin tanıdığı bir sima oldu. "Kamera önünde ilk günden beri bir kez bile heyecanlanmadım. Sanki yıllardır kamera karşısında gibi rahattım" diyen Gündoğdu, mesleğindeki ilerlemeyi ise şöyle anlatıyor: "Dört sene boyunca çok farklı markalar için reklam filmi çevirdim. Tek kanallı televizyonda gecede 5-6 reklam filmine çıktığım oluyordu. Çünkü şimdiki gibi oyuncu enflasyonu yoktu." Oynadığı 100'e yakın reklam filminden sonra Gündoğdu, 1990 yılında hafızalara kazınacak Ayşe Teyze rolü için teklif alır. Markanın Türkiye pazarına girdiği ilk günden bugüne ürünün reklam yıldızı olan Gündoğdu, "Bana ilk olarak geldiklerinde 'Uzun süreli bir anlaşma ister misiniz?' diye sordular. Ama uzun süre derken ben bu kadar süreceğini düşünmemiştim" diyor.

OYUNCULUK İSTEMEM
Dizi oyunculuğundan program sunmaya kadar pek çok teklif alan Gündoğdu, tüm bu tekliflerden uzak durduğunu söylüyor: "Bu işi keyif için yapıyorum ve en nihayetinde de iki çocuklu ev kadınıyım. O yüzden gelen dizi tekliflerini kabul etmedim. Özellikle türkücülerin dizilerinin popüler olduğu dönemde aldığım tekliflerin sayısını bile hatırlamıyorum. Bununla birlikte gündüz kuşağında kadınlara yönelik program sunmam için de çok baskı yapıldı ama Ayşe Teyze olmak bana yettiği için olumlu bakmadım."

KIZIMIN GÖZÜ VAR...
24 ve 22 yaşında iki kız çocuk sahibi olan Gündoğdu'nun her iki kızı da küçüklük dönemlerinde reklam filminde oynamış. Büyük kızı sinema televizyon okuyor, küçük kızı şu anda 'Tarih' okusa da kamera arkasına çok meraklı. Kızlarının reklam filminde oynamasından son derece hoşnut olduğunu söyleyen Gündoğdu, "Küçük kızım ara sıra bana takılıyor. 'Anne sen artık emekli ol. Ben sana çok benziyorum, reklamlara ben çıkarım' diyor. Ben de daha genç olduğumu söyleyerek İtalyan Ayşe Teyze'yi örnek veriyorum" diye konuşuyor.

İSMİM BİLİNMEDİ...
Gündoğdu, sokakta da istemediği sürece kimsenin onu tanımadığını söylüyor: "Şöhreti hem yaşayıp hem de yaşamamak mükemmel. Hatırlatınca herkes biliyor ama hatırlatmadığımda kimse beni tanımıyor. Böyle bir kariyer yapacağımı düşlemezdim ama ismim bile bilinmeden çok güzel bir kariyer yaptım..."

DİLEK SANCILI HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Nihayet bahar geldi ünlüler bakıma girdi
 'Gay rolüne girmem ailemle aramı açtı
 'Ben diziden atılmadım'
 Ama lütfen sayın Kırca!
 Kantinde üç 'beyaz zehir'!
 Çok harcama, hırsızlık, yalancılık
 Dizide masumu oynuyor gerçekte içip dağıtıyorlar
 Pantolon Bluz ve Etekten dekorasyona
 Hayattan zevk alın
 Renklerle oynayın farklı atmosferler yaratın
 Yeni ürünler fuarda
HAKAN & UTKU
Melissa P.'nin imza gününde sürpriz konuk
Gerçi üstünden...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bulamaç çorbası
Isıtılmış yağda...
Ayakta gezerek sancısız doğum yapabilirsiniz
Ayakta gezerek sancısız doğum yapabilirsiniz
Epidural analjezi uygulanan anne adayları, doğum sürecini ayakta ve...
Vitiligo hastalarına tıbbi makyaj
Vitiligo hastalarına tıbbi makyaj
Boğaziçi Tıp Merkezi, Medikal Estetik ve Kozmetoloji departman...
Açılmadan kuyruk oldu!
Açılmadan kuyruk oldu!
Sosyetiklerin bir numaralı plastik cerrahı Dr. Serdar Eren,...
Selülitlere savaş açtı
Selülitlere savaş açtı
Fazla kilolarıyla başı her daim dertte olan sanatçı Hülya Avşar, yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.