kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu kitap kadınlara güzelliği vaat ediyor
Bu kitap kadınlara güzelliği vaat ediyor
Sihirli gölgeler
'Makyaj ardına saklanılacak maske değil, bir sanat dalıdır'

Bu kitap kadınlara güzelliği vaat ediyor

"Aslında sadece kadınlara değil, erkeklere de..." diyor kitabın yazarı Ayşe Aydın. Öyle ya, bakımlı erkek sayısı giderek artıyor... 'Güzelliğin Sırrı' isimli ve Türkiye'de alanında bir ilk olma özelliği gösteren bu kitap, 'güzelleştirici makyajı' anlatıyor.

Kozmetik sektörü son yıllarda ülkemizde iyice gelişti; güzellik uzmanlarının sayısı da gitgide artıyor. Kadınlarsa görüntülerine artık çok daha fazla önem veriyor. Ve şimdi de kadınların varoluşundan bu yana vazgeçilmezi olan 'makyaj tutkusunu' uzmanlığa çevirecek bir kitap, pazartesi günü piyasaya çıkıyor: Güzelliğin Sırrı Adım Adım Makyaj Teknikleri'. Kadınlara güzelleşmeyi vaat eden kitapta; makyajda renklerin önemi; kullanılan kamuflaj malzemeleri; hangi sırayla ne sürülmesi gerektiği; göz, saç, ten ve kıyafet rengine uygun renk seçimleri; yüz şekline uygun gölgelemeler ve ipuçları; göz ve dudak makyajı; yaşa, cilde, konuma ve yüzdeki sorunlara göre makyaj sırları anlatılıyor.

Önce şeklini belirleyin
Kadınlara adım adım güzelleşmeyi öğreten 'Güzelliğin Sırrı' kitabının yazarı Ayşe Aydın, doğru bir göz makyajı için önce göz şeklinizi doğru bir şekilde tesbit etmenizi öneriyor. Aydın, göz şeklini belirleme aşamalarını da şöyle açıklıyor:

* Aynanın karşısına geçin, başınızı dik tutarak aynaya bakın.

* Gözlerinizin iriliğini ve büyüklüğünü aynaya ilk baktığınızda görebilirsiniz.

* Göz ve göz üstü kapağınızda, aşağıya doğru bir iniş varsa ve iç açıya nazaran alçaksa, düşük bir göz yapısına sahipsiniz demektir.

* Göz kapağınızın, kıvrım yeri içeriye doğru girintili ve kaş altı kasınız ön planda ise çukur bir göze sahipsiniz demektir.

* Gözlerdeki kirpik çevresi birbirine bitişik ve uzunlukları kavisli ise yuvarlak bir göze sahipsiniz demektir.

* Göz kapağınız göz bebeğini örtüyorsa ve güldüğünüz zaman gözleriniz çizgi haline geliyorsa küçük bir göze sahipsiniz demektir.

Gözlerinizi konuşturun
* BADEM: Farklı göz şekillerine uygulanan makyaj tekniklerinin hepsi badem göze uygulanabilir. Badem gözlerde kaş ve göz mesafesi geniştir. Gözlerin birbirine olan uzak ve yakınlığı orantılıdır. Her türlü makyaj yakışır.

* ÇUKUR: Gözaltlarına aydınlık verdikten sonra üst göz kapağına kıyafet, saç ve göz rengiyle uyumlu, açık tonda bir farla astar oluşturulur. Kapağın kıvrım yerini, kirpik dibine birleştirmeden orta renk bir farkla belirginleştirilebilir. Göz kenarlarındaki kirpik dibine, yarım açık renk eyeliner veya kalem ince olarak çekilir. Üst kirpiklere yarım olarak dibinden kenarlara doğru bolca rimel sürülür. Kaş altları açık krem veya beyaz farla aydınlatılır. Göz içine açık bir kalem çektikten sonra, alt kirpik dibine kalemle gölge uygulanır.

* KÜÇÜK: Önce gözaltları aydınlatılır. Göz kapağı kıvrım yerinden kirpik dibine kadar kıyafet, saç ve göz rengine uygun olan açık tonlarda far uygulanır. Göz kapağının ortasından ve kirpik dibinden kenarlara doğru, koyu tonda bir farla gölge yapılır. Kaş altları aydınlatılıp, göz içine açık renk kalem çekilir. Kirpikler göz kapağının ortasından dışa doğru yarım olarak rimellenir. Eyeliner ve kalem göz ortasından ve kirpik dibinden dışa doğru ince çekilmelidir. Alt kirpik dibine de orta koyulukta far veya kalemle gölge yapılır.

* YUVARLAK: Gözaltları aydınlatıldıktan sonra göz kapağının orta kısmına kadar açık renk far, göz kapağının orta kısmından dışa doğru uzatarak koyu renk far sürülür. Kirpiğin orta kısmından dışarı doğru düz bir şekilde uzatarak, koyu renk eyeliner veya kalem sürülmelidir. Göz kapağının ortasından yan olarak gerçekleştireceğiniz V şeklinin, gözün biraz dışına kadar uzanması gerekiyor. Her göz şeklinde olduğu gibi kaş altları aydınlatılır. Göz içinde açık renk kalem uygulayarak, alt kirpik dibinin orta kısmından dışa doğru, kalem, far veya eyeliner çekilir. Alt ve üst kirpikler bolca rimellenir.

* DÜŞÜK KAPAKLI: Göz kapağının orta kısmına kadar orta açık renk bir far uygulanır. Kirpik kenarından orta açık veya koyu renk far seçilerek yukarı doğru dairesel hareketlerle uygulanır. Bu işlem düşük olan göz kapağını geri plana atacaktır. Üst kirpikler boydan boya rimellendikten sonra, göz içine açık renk kalem uygulanır. Alt kirpik dibine, göz kapağına uygulayacağınız orta koyu veya koyu far rengi ile gölgeleme işlemi yapılır.

Belgin ÇOBAN /

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ebediyete giden yolda dünyevi bakım hizmeti
 Ne klasik ne dünya müziği 'This is Fahir's Music'
 'Sadece göbek atarak sabah programı olmaz'
 Nerede hata yaptınız?
 Üç boyutlu çerezlik
 Antik kentte zeytinyağı üretilecek
 Anadolu'ya Avrupalı ve Uzakdoğulu akını var
 Xasiork geri çekildi
ESRA CEYHAN
Sesli kirlilik: Gürültü
Neler çekiyorum bilmiyorsunuz.
GÜLSE BİRSEL
Bodrum'un (yeni) sırları!
Sevgili okuyucum,...
AYŞE TÜTER
Meyveli tavuk göğsü
Unu tencereye koyun. Kısık ateşte...
REFİK DURBAŞ
Geçen Yaz Viyana'da
İlk kez gidilen bir şehirde gün...
Masa başındaki risk
Masa başındaki risk
Felçin habercisi olabilecek boyun, omurga, kol ve bacaktaki ağrılar...
Kendinizi yenileyin...
Kendinizi yenileyin...
Araştırmalara göre, kendisine özen gösteren bayanların daha mutlu ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.