kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ebediyete giden yolda dünyevi bakım hizmeti
Ebediyete giden yolda dünyevi bakım hizmeti
Onay alıyorlar
Neler yapılıyor

Ebediyete giden yolda dünyevi bakım hizmeti

Türkiye'nin ilk özel mezar bakım ve yapım şirketi, Ankaralılar'ın hizmetine geçti. Erhan İnce ve Duygu Cankat, yakınlarının kabriyle ilgilenemeyenlerin yükünü hafifletmek için kolları sıvadı.

Türkiye'nin ilk mezar bakımı ve yapımı hizmeti veren şirketi faaliyete geçti. Ankara'da kurulan Er-Du Dekorasyon isimli şirket, "Dünyevi mekanlarını da cennet yapalım" sloganıyla mezar bakımı hizmeti vermeye başladı. Er-Du Dekorasyon, farklı şehir veya ülkede yaşadığı; zamanı olmadığı ya da yaşlı olduğu için sevdiklerinin mezarlarına gereken ilgiyi gösteremediklerini düşünenlere hizmet edecek. Mezarların yapımı, bakımı, düzenlenmesi ve çiçeklendirilmesini yapacak olan şirket, bunun yanı sıra yaşlı müşterilerini bayram ve arife günlerinde evlerinden alarak kabir ziyaretine de götürecek.

BOŞLUĞU DOLDURDUK
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek mezar bakımı hizmeti veren Er-Du Dekorasyon'un kurucularından Erhan İnce, birçok mezar sahibinin çok istedikleri halde sevdiklerinin kabirleriyle yeteri kadar ilgilenemediklerini söyledi. İnce, "Biz ülkemizde bu alanda hizmet veren böyle bir kurum olmadığını gördük ve bu eksiği kapatmak için kolları sıvadık" dedi. Sevdiklerinin mezarlarına bakım yaptırmak isteyenlerin bu konuda çok hassas olduklarını söyleyen İnce, "Ölülerine en az onlar kadar saygı duyduğumuzu göstermek için işimizi en iyi biçimde yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bu hizmeti verirken profesyonelce yaklaşıyoruz. Kazma, kürek ve bir bez alıp mezarlığa girmiyoruz" diye konuştu.

PROFESYONEL HİZMET
Mezarların üzerindeki çiçeklendirmeyi sıradan otlarla değil, peyzaj mimarlarının ve müşterilerin uygun göreceği uzun ömürlü çiçek ve bitkilerle yaptıklarını aktaran İnce, mermerlerin ve mezar taşlarının beyazlatılması için kimyager bir arkadaşlarının hazırladığı özel bir solüsyon kullandıklarını söyledi. Er-Du'nun kurucularından Duygu Cankat da özellikle şehir dışındaki ve yurtdışındaki kişilere hizmet vermeyi planladıklarını belirterek "Bazıları uzakta oldukları için sık sık gelip gitmeleri ve kabir ziyaret etmeleri zor. Onların adına sevdiklerinin mezarlarına özen gösterecek, son görevlerini layıkıyla yerine getirecek birilerinin olması onları da rahatlatır" diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN HUZUR
Kendilerinden bakım hizmeti isteyen müşteriler eğer şehir ya da yurt dışında yaşıyorsa, mezarlığın bakım yapılmadan önceki ve bakımdan sonraki fotoğraflarını ve dijital kamera görüntülerini müşterilerine gönderdiklerini söyleyen Cankat, "Bu şekilde müşterimizin huzur duymasını sağlıyoruz" dedi. Karşılıklı güveni sağlamak adına para alışverişini 'havuz hesap' denilen bir hesapta yaptıklarını anlatan Cankat, şunları söyledi: "Biz mezarın bakımını yaptıktan ve fotoğrafları gönderdikten sonra müşteri imza vererek bizim yaptığımız işi onayladığını gösteriyor. Müşterinin imzası olmadan biz parayı çekemiyoruz. Aynı şekilde biz de müşteriye güven vermiş oluyoruz ve çift imza olmadan para çekilemiyor."

YILDA 500 MİLYON LİRA
Verdiklere hizmete göre değişen bir fiyat yelpazeleri olduğunu söyleyen Cankat, "Yeni bir mezar yaptırmak, seçtiğiniz kabrin boyutuna ve malzemesine göre değişiyor. Ancak varolan bir mezarın yıllık bakım ücreti 500 milyon lira civarında. Buna çiçeklerin ve mezar taşının yenilenmesi, aylık periyodik bakımının yapılması ve sürekli yeşil ve güzel kalmasının sağlanması gibi her türlü masraf dahil" diye konuştu. Bu tür bir hizmet verdikleri için olumsuz tepki alacaklarını düşünmediklerini belirten Duygu Cankat, "Çünkü insanlara yardım ediyoruz. Bu hizmetin bizi çeken yönü, insanların 'Allah razı olsun' dediklerini duymak" dedi.

ELİF KARADENİZLİ ANKARA (MERKEZ)

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ne klasik ne dünya müziği 'This is Fahir's Music'
 'Sadece göbek atarak sabah programı olmaz'
 Nerede hata yaptınız?
 Üç boyutlu çerezlik
 Bu kitap kadınlara güzelliği vaat ediyor
 Antik kentte zeytinyağı üretilecek
 Anadolu'ya Avrupalı ve Uzakdoğulu akını var
 Xasiork geri çekildi
ESRA CEYHAN
Sesli kirlilik: Gürültü
Neler çekiyorum bilmiyorsunuz.
GÜLSE BİRSEL
Bodrum'un (yeni) sırları!
Sevgili okuyucum,...
AYŞE TÜTER
Meyveli tavuk göğsü
Unu tencereye koyun. Kısık ateşte...
REFİK DURBAŞ
Geçen Yaz Viyana'da
İlk kez gidilen bir şehirde gün...
Masa başındaki risk
Masa başındaki risk
Felçin habercisi olabilecek boyun, omurga, kol ve bacaktaki ağrılar...
Kendinizi yenileyin...
Kendinizi yenileyin...
Araştırmalara göre, kendisine özen gösteren bayanların daha mutlu ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.