kapat
ON
Gündem
Mobil
Online
Rehber
Yazarlar
Ana Sayfa
SABAH
 
 
En özel, en gizli haberler bu sitelerde!
En özel, en gizli haberler bu sitelerde!


Sıradan haberlerden sıkılmış olanlar için, medyanın içinden kişilerce hazırlanmış haber siteleri ziyaretçi rekorları kırıyor.

Bir zamanlar haber alma kavramı sadece haber saatlerinde televizyon ekranlarında izlediklerimizden ve sabahları günlük gazetelerde okuduklarımızdan ibaretti. Ardından internet denilen uçsuz bucaksız bir yayın platformu gündeme geldi ve haber kaynaklarının da bu platformda yerini alması hiç uzun sürmedi. Artık yerli ve yabancı resmi haber merkezlerince hazırlanmış yüzlerce farklı haber sitesi internet kullanıcılarının emrinde. Aradığınız habere anında ulaşmanızı sağlayan ve güncelleme konusunda birbirleriyle yarışan bu sitelerin artık çok ciddi bağımsız rakipleri var. Onlar ne bir haber ajansı, ne de bir televizyon kanalı. Aslında onlar herşey, bizzat medyanın içindeki, yani o herşeyden sizlerden çok daha önce haberdar olup da "yayınlanması mümkün" olan haberleri size resmi yollardan sunan kişiler. Kendi çalışma mekanlarında konuşulan, duyulan ve sizin aslında hiç mi hiç duymadığınız görmediğiniz ve normal şartlarda da duyamayacağınız göremeyeceğiniz konulardan haberdar olan insanlar. İşte bu insanlar belli isimler altında bir araya gelmişler ve bildikleri duydukları ve resmi yollardan duyurulması pek de mümkün olmayan haberleri sizler için derlemişler. Alternatif ve gerçek bağımsız haberin temeleni oluşturan siteler yaratarak ziyaretçilerine en özel haberleri sunmayı amaçlayan bu kişiler bakalım meraklı internet kullanıcılarına hangi sitelerle seslenmeye çalışıyorlar.

superpoligon.net
Superpoligon.net en eski ve en sık ziyaret edilen alternatif haberlerinden biri. Internet, televizyon ve radyo gibi kategorilerle diğer medya platformlarını da kategorize etmiş olan sitede bir çok ilginç ve özel haberi en güncel haliyle bulabilirsiniz. En çok okunanlar ve medya linkleri gibi alt bölümler ise ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken bölümler arasında. Sitede aynı zamanda bir çok yazar tarafından hazırlanmış özel makaleleri bulabilir, hatta gazete ve televizyon kanallarının raiting ve tirajlarını da en son haliyle takip edebilirsiniz.

medyatava.net
En sık ziyaret edilen alternatif haber sitelerinden biri olan Medyatava.net'te birbirinden ilginç kategoriler altında bir çok özel haberi bulabilirsiniz. Haber dışında chat, polemik ve süper gözlem gibi bölümler de ilgi çeken içerikler arasında. Sitenin bir değer çekici özelliği ise "kim kimdir?" bölümü. Bu bölümde medya dünyasında görev alan isimler hakkında ayrıntılı bilgi almanız oldukça kolay.

ucankus.com
İsmine bakınca akla gelen "uçan kuşun haberi olması" deyimini tam olarak yerine getiren sitelerden biri. Diğer sitelere nazaran spor konulu içeklere daha çok yer ayırmasıyla dikkat çeken sitede, en son ve en güncel haberleri bulabilir, benzer sitelerde de var olan reyting gibi birbirinden özel bilgilere ulaşabilirsiniz.

İşte o siteler
www.haberturk.com
www.ntvmsnbc.com
www.netbul.com
www.nethaber.com
www.tnn.net
www.haberx.com
www.internethaber.com
www.habervitrini.com
www.haber3.com
www.netgazete.com
www.gecce.com
www.objektifhaber.com
www.sonsaniye.net
www.imedya.com
 

ERDEM GÜNAY
Bir berber bir emlakçıya bir gün...
Her hafta ON gazetesinde, yeni...


TİMUR SIRT
Kişiselleştiremediklerinizden daha kişisel bir konu
Haftalık bir yayınla uğraşıyorsanız günün...


İSMAİL HAKKI POLAT
Yeni medyanın 'öznel' tarihi
Geçen dönem Bilkent Üniversitesi'ndeki bir...


ATA ÜNAL
Elektronik kağıt üzerinden gelecek kurgusu -1
Bilim adamları yakın zamana dek sadece...


Köpeğiniz ne düşünüyor acaba?
"Boby gel oğlum. Her gördüğün direği sulamak zorunda mısın?...
Sığır hırsızlarını yakacağım!
SCO Başkanı Darl McBride şirketine ait olduğunu iddia ettiği...
Haberi cepten takip et
E Shubuo'nun güvenilir kaynaklardan oluşan haber paketleriyle...
Parayı veren "spam"ı yollasın
E-postalara sembolik bir ücretle elektronik pul yapıştırma fikri...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gündem | Telekom | Online | Rehber | Yazarlar | Ana Sayfa
Copyright © 2004- Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.