kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Artık bronzlaşmak 6 saniye
Artık bronzlaşmak 6 saniye
Artık 20'li yaşlarda deri tümörü görüyoruz

Artık bronzlaşmak 6 saniye

Amerikan Sağlık Bakanlığı FDA tarafından onaylanan HT9 makineleri, vücuda bronzlaşmayı sağlayan sprey sıkıyor. UV ışınlarına maruz kalmaktan kurtaran bu yöntem ile 6 saniyede, güvenli bronzluk mümkün..

Günümüzden 100 - 150 yıl önce beyaz ten modayken, artık neredeyse bütün kadınlar solaryum sayesinde yıl boyu bronz dolaşma çabalarını sürdürüyor. Bronzluk cilde daha sağlıklı bir görünüm sağlıyor ama, aşırı güneş ve solaryum da kanser riskini artırıyor, cildi yıpratıyor ve erken yaşlandırıyor. Bu riskleri göz önünde bulunduran uzmanlar, cildi yıpratmayan, kanser riski içermeyen yöntemleri keşif için uğraştılar. Son teknoloji; UV ışını içermeyen, 6 saniyede bronzluk sağlayan HT9 makinesi. Hollywood starlarının kullandığı HT9'lar, artık Türkiye'de.

KANSER RİSKİ TAŞIMIYOR
MFA İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi dünyaca ünlü Hollywood starlarını bronzlaştıran makineyi Türkiye'ye getirdi. 20 dakika boyunca UV ışınlarına maruz kalarak, 6-7 seansta bronzlaşmak artık geçmişte kaldı. 10 yıl önce Amerika'da kurulan ve kısa sürede solaryum konusunda rakiplerinin çok önüne geçen Hollywood Tans, bronzlaşma sırasında UV ışınlarına maruz kalmayı ve zaman kaybını ortadan kaldırdı. Amerikan Sağlık Bakanlığı FDA tarafından, sağlık açısından güvenli olduğu onaylanan HT9 makineleri, vücuda bronzlaşmayı sağlayan sprey sıkıyor.

Bu yöntem ile normal solaryum makinelerinin 6-7 seansta sağladığı bronzluk, tek bir seansta sağlanabiliyor. Hollywood Tans ilk olarak İstanbul Nişantaşı ve Ankara Bilkent'teki Hi-Tech solaryum stüdyolarında hizmete girdi. Amerika'da bu makine ile bronzlaşan ünlüler arasında; Britney Spears ve Jennifer Lopez de yer alıyor. Ünlülerin bu makineleri tercih etme nedeni; zamandan tasarruf ve sürekli UV ışını almak zorunda kalmamaları.

DİKEY KABİN DAHA HİJYENİK
Hollywood Tans'ın sunduğu bir diğer yenilik ise, tüm kabinlerin yatay değil, dikey olması. Dikey kabinler müşterinin kabinle temasını en aza indirdiği için, son derece hijyenik. Ortak kullanım alanlarında sıkça görülen; mantar, mikrop bulaşma riski, Hollywood Tans kabinlerinde yok denecek kadar az. Kabinlerin diğer bir özelliği ise; 360 derece bronzluk sağlaması ve yatay kabinlerde görülen; omuz başlarında, basenlerde ve koltuk altlarındaki beyaz lekelere rastlanmaması.

Altı saniyede bronzluk sağlayan Hollywood Tans'ın Amerikan Sağlık Bakanlığı FDA tarafından, sağlık açısından güvenli görülmesinin diğer bir nedeni ise, dokuz adet atomizer sprey ile vücuda kendiliğinden bronzluk veren özel bir losyon kullanılması ve UV ışınlarına maruz bırakmaması. Bu özel losyon vücut tarafından birkaç saniyede emiliyor ve üç dört saat içinde doğal bir bronzluk sağlıyor. Bütün işlem toplam altı saniye sürüyor ve kesinlikle UV ışını alınmıyor.

Zor bronzlaşan ciltler için de çözüm getiren HT9, daha ilk uygulamada orta kahve tonlarda bir bronzluk sağlıyor ve istenilen ten rengine iki-üç seansta ulaşılıyor. Instant Tan kabinlerinde reaksiyona giren aktif madde 'dihidroksiaseton' olarak açıklanıyor. Bu madde uzun yıllardır, kendiliğinden bronzlaştırıcı ürünlerde kullanılan güvenli bir kimyasal.

Çiğdem BAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tiyatroda işkence izlemek ister misiniz
 Yedi kıtaya yayılacak bir beste peşindeyim
 İncelten Çikolata
 Metroseksüellikten sonra bootism furyası
 Demet'in Fransız kopyası
 Barlaslar'la pazar keyfi
 Sürgündeki sesin dönüşü
 Türk resim sanatının devleri aynı müzayedede
 Kör Agop Meyhanesi 66 yaşında
 Menderes'in yasak aşkı sahneye çıktı
 Aşkın üç anahtarı
 Sevgi Sözcükleri
 Sofranıza renk katın
 Regl döneminde de bakımlı olmak için
 'EX'lerine döndüler
 Artık damatların da dergisi var
 İnsan ruhunun gramajı var mı?
 Haftalık Keyif Rehberi
GÜLSE BİRSEL
Soğukalgınlığının psikolojik izdüşümleri!
Gördüğünüz...
AYŞE TÜTER
Pırasalı krep
Yumurta, un ve sütü çırpıp, krep hamuru...
Kubilay'a dikkat!
Bakırköy'de Kubilay sahte isimli bir genç tatlı dilini ve şıklığını...
Yüzerek yardım getirdi
Adapazarı'nda yolcu midibüsü dereye uçtu. 9 kişiye mezar olan araçtan...
Kar gidiyor yağmur geliyor
Kar yağışı kuzey ve doğu bölgelerinde devam edecek. İstanbul'da ise...
'Firuze' sinemalarda
'Firuze' sinemalarda
Son zamanlarda yapılan en kaliteli yerli filmler kervanına 'Neredesin...
Moda Polisi
Moda Polisi
Avrupai tipi kurtarmış.
Daha çok spor giyinmeyi seven Mine...
Jones'un kötü kaderi
Jones'un kötü kaderi
Ünlü sinema yıldızı Catherine Zeta Jones'un başı Nicole...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.