kapat
26.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Keçili, Grey'i mahkemeye verdi

Eski ortağı Amerikalı Grey Advertising'i mahkemeye veren Cenajans'ın kurucusu Nail Keçili, "Yokluğumda elemanlarımı ve müşterilerimi kendi portföylerine dahil etmişler" dedi

Cenajans'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı ve büyük hissedarı Nail Keçili, Amerikan Grey Advertising'i mahkemeye verdi. Cenajans'ın yüzde 30 ortağı olan Grey Advertising, bir süre önce ortaklıktan tek taraflı olarak vazgeçmişti. Etibank ve Egebank davaları nedeniyle bir süre cezaevinde kalan Nail Keçili, şirketten uzak kaldığı dönemde, Amerikan Grey'in kendisi hakkındaki haksız ve asılsız suçlamaları bahane ederek, birçok yetişmiş elemanını istifa ettirdiğini belirtti. Keçili, "Yetiştirdiğim elemanlar şimdi GreyWorldwide İstanbul'da çalışıyor" dedi.

Uğradığı maddi ve manevi zararların tazmini ve Grey Worldwide'ın ticaretten men edilmesi için İstanbul Ticaret Mahkemeleri'nde dava açan Keçili, şunları söyledi: "Grey, Cenajans'ın çok önemli müşterilerinden Procter and Gamble, Nokia, Global Star gibi şirketleri de kurduğu yeni reklam ajansının portföyüne katarak haksız rekabette bulundu. İddialarımızın haklı bulunması durumunda Grey Worldwide Türkiye'de reklamcılık yapmaktan men edilebilecek ve yüksek miktarlarda tazminat ödemeye mahkum olabilecektir."

YÜK BİZDE KALDI
Cenajans'ın Türkiye'nin son 20 yılından bu yana ülkenin en büyük ajansı unvanını elinde tuttuğunu anlatan Keçili, şöyle devam etti: "Cenajans 1999'da 400 milyon dolar ciro ile dünyanın en büyük 100 ajansı içine girdi. Ödediği vergi ise 28 milyon dolar. Grey Worldwide tarafından bozulan ortaklık anlaşması sonucunda Cenajans da Grey de küçüldü, personel ve bina gibi önemli harcamaların yükü Cenajans'ın üzerinde kaldı. Bu anlaşılmaz operasyonun sorumluları ve bazı eski şirket mensupları da mahkemeye veriliyor."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır