kapat
26.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dünya devi GAP, Türkiye'ye Acar Yıldırım'la geliyor

Beymen ve Vakko'nun yapamadığını Aziz Yıldırım'ın kardeşi yaptı. Amerika'nın ünlü markası GAP, Eylül'de Türkiye'de

Vakko, Beymen, Yargıcı gibi ünlü markalarının yapamadığını Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım yaptı: Amerika'nın ünlü mağazalar zinciri GAP'i Türkiye'ye gelmeye ikna etti. Üstelik "müteahhit" başına. Aracılığı ise ünlü erkek giyim markası Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kiğılı üstlendi.

Dünya genelinde 3 bin 200 mağazası olan GAP'in ilk mağazası Eylül'de İstanbul'da açılacak. Bugünlerde Acar Yıldırım ve "İşin içinde değilim. Sadece yardımcı oluyorum" diyen Abdullah Kiğılı harıl harıl yer arıyor. Kiğılı, Aziz Yıldırım için de "İşin içinde yok" diyor. Ama, Yıldırım'ın tüm zamanını Fenerbahçe Kulübü'ne verdiği için işlerini kardeşlerinin yürüttüğü biliniyor. Zaten kendisi de açık açık "İşlerimi kardeşlerim yürütür" diyor.

O BİR CİMBOMLU
Acar Bey'e gelince... O, Yıldırım Ailesi'nin aykırı çocuğu. Abileri Aziz ve Ali Yıldırım'a rağmen koyu bir Cimbom'lu. Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi. Tabii, sözkonusu futbol olunca böyle. Yoksa inşaat işinde başlarında dayıları Faruk Yalçın olmak üzere yıllardır birlikte çalışıyorlar. Her ne kadar Aziz Yıldırım "Biz PTT'den de Sanayi Bakanlığı'ndan da iş alıyoruz" diyerek bu tanıma karşı çıksa da "Nato müteahhidi" olarak biliniyorlar ve inşaat işinde hayli iddialılar. Onları tekstile yönelten ise GAP'in dünyadaki başarısı.

İlk mağazasını 1969 yılında San Francisco'da açan GAP Inc.'in Amerika, Kanada, İngiltere, Fransa, Japonya ve Almanya'daki mağazalarında 166 bin kişi çalışıyor. Geçtiğimiz yıl 13.6 milyar dolar ciro yapan GAP şemsiyesi altında, Banana Republic, Old Navy, GAP Home ve GAP Outlet markaları da bulunuyor.

Amerika'da tıpkı Mc Donald's gibi neredeyse her caddede mağazası olan GAP, bebek giyiminden ev tekstiline kadar pek çok dalda satış yapıyor.

1996 yılında Türkiye'de de bir satış bürosu açan GAP, aralarında Mensa, Mithat Giyim, Arat Tekstil, Denizli Basma, Yeşim Tekstil, Bossa ve APS'nin de bulunduğu 62 Türk firmadan alım yapıyor.

Mine ŞENOCAKLI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır