kapat
26.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kendini vurdu

Tarih kitapları, Adolf Hitler'in zehir içerek intihar ettiğini yazdı bugüne dek. Ancak Hitler uzmanı Joachim Fest'in kitabı, Hitler'in kendini silahıyla vurduğunu iddia ediyor

Almanya'nın en tanınmış tarihçisi Joachim Fest son kitabında Hitler'in intiharının şimdiye kadar bilinenden farklı olduğunu iddia ediyor. Dünyanın gelmiş geçmiş en acımasız insanı olarak gösterilen Adolf Hitler hakkında en yetkin tarihçi olarak bilinen Joachim Fest geçen hafta yayınlanan kitabında Hitler'in bilinenin aksine silahla intihar ettiğini yazıyor.

SIĞINAKTA SON YEMEK
"Der Untergang. Hitler und das Ende des Dritten Reiches" adlı kitabı piyasaya çıkan Fest, Hitler ve sevgilisi Eva Braun'un Berlin'deki sığınaklarında geçirdiği son günleri anlatıyor. Fest, kitabın büyük bölümünü Hitler'in intihar ettiği 30 Nisan 1945 gününe ayırmış. Güne sabah 5'te başlayan Hitler ve birkaç gün önce evlendiği metresi Eva Braun son kez güneşi görmek için sığınağın merdivenlerinden gökyüzüne bakmışlar. Daha sonra içeri giren çift öğle yemeklerini saat 14.00'de yemiş. Tarihçi Fest yemekte ikilinin yanısıra Hitler'in sekreteri ve doktorunun da bulunduğunu ve herkesin cebinde bir kapsül siyanür olduğunu yazıyor. Hitler çifti yemekten sonra özel odalarına çekilince sığınağı kaplayan derin sessizlik saat 16.00'da propaganda bakanı Goebbels'in 9 yaşındaki oğlu Helmut'un çığlıklarıyla bozuluyor.

ALNINDAN KAN AKIYORDU
Küçük çocuğun Hitler'in odasından silah sesleri geldiğini söylemesi üzerine odaya hücum eden sığınaktakiler 3 cesetle karşılaşırlar. Fest; Hitler, Eva Braun ve Hitler'in yardımcısı Günsche'ye ait olan cesetlerin bulunduğu odanın siyanür ve pudra koktuğunu yazıyor. Eva Braun'un dudaklarının aldığı siyanürden masmavi olduğunu belirten Fest asıl sürprizi Hitler'in intiharıyla ilgili yorumunda yapıyor. Ünlü tarihçi odaya girenlerin Hitler'in sağ şakağında büyük bir delik olduğunu ve buradan yanağına kanlar süzüldüğünü gördüklerini yazıyor.

YERDE YATAN ÜÇ CESET
Jochim Fest, bu iddiadan yola çıkarak Alman diktatörün önce siyanürü aldığını sonra da 7.65 kalibrelik bir silahla hayatına son verdiğini öne sürüyor. Şimdiye kadar her yerde zehir içerek öldüğü belirtilen Hitler'in silahla intihar ettiği iddiaları, Alman kamuoyunda da büyük yankı uyandırdı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır