kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Erkeğin aldatması doğa kanunu gibi

Hülya Avşar: 'Güzel ve akıllı olmam gerçekleri göz ardı etmemi gerektirmez. Sonuçta ben de bir kadınım. Ünlü olmam beni diğer kadınlardan farklı kılmaz."
d

Evliliğiniz bir çok kez sallandı ne var ki yıkılmadı. Sizin koruyucu melekleriniz neler?

Sorumluklarım ve geç evlenme avantajı... 10 yıl önce evlenseydim sorunları kaldıramazdım. Benim başıma gelen ve gelebilecek her şey, her kadının başına geliyor. Bunun bir doğa kanunu olduğuna inanıyorum. Evliliğimizin sarsılma nedenleri Kaya Bey hakkındaki çapkınlık dedikodularıdır.

* Evliliğinizi yıpratan neden, aldatıldığınıza inanmanız mı, dedikodular mı?

Dedikoduların çıkmasından rahatsız oldum bu bir. Erkeğin her şeyi kendisine yakışan şekilde yapması gerek. Kaya bunu yaptı, şunu yaptı muhasebesine girdiğim an, eşimle bu konuyu konuştuğum an evliliğimi bitirmem gerekir. Şu saate kadar konuşmadım bile. Gözümle görmediğim hiçbir şeye inanmam. Bu nedenle bir günlük maceralardan dolayı da kurulu düzenimi bozmayı hiç düşünmedim. 'Sen benim gibi insana bunu nasıl yaparsın. Ben şöyle şöyle özelliklere sahibim' diyerek aptal bir büyünün altında da kalamam. Ben hayatın gerçeklerini hiç gözardı etmedim. Benim güzel olmam, akıllı olmam, Hülya Avşar olmam, hayatın gerçeklerini unutmam anlamına gelmiyor. Sonuçta ben de bir kadınım. Ayrıldıktan sonra istediğim hayatı bulamayabilirim. Bir takım zorluklarla karşı karşıya kalabilirim. Her şey para ve güzellik değildir. Çocuğumla ilgili sorunlarım olabilirdi. Ünlü olmam beni diğer kadınlardan farklı kılmaz. Ben de her yuvasını korumak isteyen kadın gibi kaplan kesilirim gözümle görmediğim sürece. Gözümle görürsem arkama dönüp bakmam bile.

* Ün ve para mı engel boşanmaya?

Parayla mutlu olunmuyor ki. Hem babamın hem annemin hastalıklarında bunu yakından gördüm. Param var ama babamı ve annemi kurtaramıyorum. Param var ama mutluluğu bulamıyorum. Manevi değerlerini korursan mutluluğu bulursun.

* Ulaşmak istediğiniz hedef nedir?

Ölene kadar sanatçı kişiliğim, kendi kişiliğimle örnek bir insan olmak ve bunun eğitimini vermek istiyorum. Ben yaptıklarım ve yaşadıklarımla bir üniversite bitirdim. Şimdi master yapıyorum. Ben o kadar gün ve gece kafa patlatarak bugünlere geldim ki, o yolları geçerken çok şey öğrendim. Ben şu anda mesleğimin zorluklarının yer aldığı yolun sonuna geldim. Asıl mesleğimi 40 yaşından sonra yapacağım, o yaş sonra daha çok çalışacağım.

* İçinizde bir ukde kaldı mı?

Bir Hollywood filmi içimde ukde kaldı. Onun dışında yapmak isteyip de yapamadığım bir şey yok.

SIRDAŞIM BİR KİŞİ
* Sırdaşınız var mı?

Güvenip sırlarımı açtığım bir insan var. Bir sır sadece bana ait bir sırsa o insana açarım. İki kişiyi ilgilendiriyorsa kesinlikle sır vermem. Çünkü en güvendiğim insanlar bile hayat şartlarından dolayı sırrını başkasına açabilir. Güvendiğim insanın da güvendiği bir başkası vardır. Şöhretli bir insanım, arkadaşlarıma dikkat etmem gerek.

* Kötü davrananlara karşı savaş stratejiniz nedir?

Bana yapılan kötülüklere bir kereye mahsus olmak üzere iyilikle cevap veririm. İkinci yapıldığında ise hemen cevap vermem. Zamanı geldiğinde bana kötülük yapanı utandırırım. Kötülüğe karşı iyilik yaparak hayatta çok kazandım.

* Evlilik; erkeklerin özgürlüklerini, kadınların ise mutluluklarını ortaya koydukları bir piyangoymuş. Size piyangodan ne çıktı?

Bu söz bizim evliliğimiz için geçerli değil. Benim kocam özgürlüğünü bekarlığında olduğu gibi sürdürüyor. Ben ona baskı kurarsam, o baskı bir süre sonra bana döner ki ben baskıya asla gelemem. İki insan rahat yaşayabilmek, birlikte olmak istedikleri için evlenirler. Ben kocamı sinema zevkinden, gece kulübü zevkinden mahrum etmek için evlenmedim.

* Zehra'nın yurtdışında öğrenim görmesini mi istiyorsunuz?

Hayır, ille de yurtdışında okusun diye bir derdim yok. Sonuçta yurtdışındaki eğitimin dört-dörtlük olduğuna inanmıyorum. Türkiye'deki eğitimin daha iyi olduğuna inanıyorum.

'Kaya Bey hiç değişmedi'
* Her erkeğin istediği bir kadınsınız. Kaya Bey'in size sahip olmasına neden olan özelliğiniz hangisi?

"İyi bir kadın erkeği etkiler, zeki bir kadın onda ilgi uyandırır, güzel bir kadın büyüler ve anlayışlı bir kadın ona sahip olur" diye bir söz vardır. Bunların hepsi bende var.

* Kaya Çilingiroğlu ilk gün tanıdığınız insan mı?

Evet. Başında neyse sonunda da o.

* Yalnızlık çekiyor musunuz?

Görüşüp zevk aldığım insanlar var, ortak bir şeyler yapıyor olmam beni tatmin ediyor. Ne kadar samimiler bilmiyorum, şu anda benim ruhumu tatmin ediyorlar.

Gününü boş geçiren kişiden nefret ederim
* Hangi insanlar size sıkıcı geliyor?

Bütün gününü boş geçiren insanlar bana çok sıkıcı geliyor. Kafasını çalıştıran, üreten insanlar da çok çekici. Fiziki özelliği hiç önemli değil. Dünyanın en yakışıklı erkeği olsun, gününü boş geçiriyorsa o insandan midem bulanır.

* Onca iş yaptınız. Neden bir türlü tatmin olmuyorsunuz?

Bende bir işin olup olmayacağına dair kuvvetli bir sezgi vardır. Birçok kişi para kazanıp sonra yan gelip yatıyor. Ben bir işten diğerine köprü kurdum. Az mı eleştiri aldım! Bir sinema, bir tiyatro, bir sahne, bir televizyon. Bir gün birinden çıkmak zorunda kalırsam diğerine sığınayım diye...

Mehmet ÇALIŞKAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır