kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Beceremedin

Galatasaray, ayağına kadar gelmiş bir fırsatı teknik direktör Lucescu yüzünden tepti. Hoca şunu bir türlü öğrenememiş; gol yememek için nasıl defansı ve orta alanı kalabalık tutup, gol yememeyi düşünüyorsan, aynı kalabalıklığı rakip kalede sağlayamadığın takdirde golü atamıyor, maçı da kazanamıyorsun demektir...

Sen saha içinden bunu göremedin ama biz tribünde G.Saray'daki her aksayan oyuncuyu ve sistemdeki yanlışları rahatlıkla görüp yazdık. Yine de sen bildiklerinde inat edip kendini bir türlü geliştirmedin. Hücuma dönük sistemi değil algılamak, istemedin bile...

Dünya devi Barcelona karşısında G.Saray takımının eksiği yok, fazlası vardı. Bu çocuklarda yürek var, cesaret var. En zor grupta bile olağanüstü mücadele edip savaşarak, hiç kimsenin ummadığı güzel sonuçlara imza attılar.

Fazla forvet fazla gol mü?
Lucescu'nun oynattığı sistem genelde 1 puan almaya yönelikti. Bu maçta G.Saray'a galibiyet lazımdı. Maçtan önceki endişem, Lucescu'nun hücuma yönelik sistemdeki zaaflarıydı. Bunu bildiğim için maça tedirgin geldim ve gördüm ki yine beni yanıltmadı! Maç iki saat önce taktik tahtasında kaybedilmişti zaten. Ümit Karan, Arif, Berkant ve Hasan Şaş bu oyuncuların hepsi aynı futbol karakter yapısında Lucescu... Sen fazla forvetle oynadığın zaman gol atacağını mı zannediyorsun? Bu isimlere pozisyon hazırlayabilecek orta saha oyuncusu yeterli miydi sence? Barcelona formsuz olabilir. Ama neticede çok klas futbolcuları var. Ve gördük ki dünyanın en fazla, en hızlı, en çabuk top gezdiren takımı. Bunları bilmeden, görmeden orta alanı rakibe nasıl bıraktırıp takımı üzersin?

Şampiyonlar Ligi grup maçlarında G.Saray her zaman oyunun ilk yarılarındaki mücadelesiyle, rakibe etkisiyle yüzakı bir futbol ortaya koydu. Ama ikinci yarılar kenarlardaki etkisizlik nedeniyle futbolcular kendi kaderlerini kendileri belirledi. Bu gruptan çeyrek finale de Lucescu yüzünden katılamadılar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır