kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Kongrelerde basketbol

Hani futbolun üç büyüklerini basketbolda da büyük istiyoruz ya. Onlar üç ortanca olmakta ısrar ediyorlar. Bir başka bahara kalan vuslatı görmek için önümüze bakalım. Fenerbahçe işi bitirdi: Sevgili Osman Yalçın, büyük ex-başkan Metin Aşık'ın 24 yaşındaki oğluna her zaman arkandayım diyerek devretti şubeyi, onun da arkasında basketbol yıllanmışı Mahmut Uslu var. Artık sırtları yere gelmez.. Kasaları da sponsorları da ayrı olacakmış. O zaman kanaryayı uçmaktan kimse alıkoyamaz..

Sıra geldi Aslan ve Kartal'a. Son dönemde biraz kıpırdandırdığı şubeyi "özerkleştirerek tepeye çıkaracağım" Mehmet Cansun' un yeni dönem sloganı. Yaptıklarını yapacaklarının teminatı kabul ediyor ve aslan sandığında, güzel eski günleri özleyen, yüreklerinde basketbol tutkusu taşıyan üyelerin basketbol adına (Canaydın'ın adaylar fotoğrafında hiçbir basketbol adamına rastlamayınca bu düşüncem daha bir pekişti ) Cansun'un yanında olması gerek gibi geliyor bana.

Gelelim basketbol ailesinin yakını Hasan Arat'a. Maarif'den okul arkadaşım Mehmet Hotiç'in, bana göre müslüman mahallesinde salyangoz satmak olan, Troy'dan devir gençlerin ve Kandemir' in özverileriyle yabancısız oynama yaklaşımını daha bir profesyonel çizgiye oturtabilecek isim gibi gözüküyor sevgili Hasan. Ne de olsa bizden biri. Onun sloganı daha da iddialı "2003 yüzüncü yılda Beşiktaş Avrupa'da". Ha şöyle. Eurolig statüsünü zorlayarak, şampiyon olarak gireceğim liglere diyor. Bize böyle büyük düşünmesini, istemesini bilen başkanlar lazım. Üç büyükler basketbolu ne kadar severlerse o kadar güçlü oluruz kurtuluş yolumuz olan Kulüpler Birliği'nin kurulmasında. Salonları doldurmak, kulüplerini sadece futbol kulübü olmaktan kurtarmak delegelerin ellerinde.

Amazonlar geldi hoşgeldi
Sabah spor sayfaları amazonlar basınca daha bir renklendi. Bütün kadınsı coşku , heyecan ve espri dolu gülecenlikleriyle geldiler erkeklerin dünyasına. Basketbolde Asuman Krause, motor sporlarında Sibel Tüzün. Sabah gazetenizi açtığınızda artık bizlerin asık yüzlü, tarifsiz kederlerle dolu eleştirilerimiz yanı sıra bu güzel genç kadınların gönül pencerelerinden bakacaksınız spor olaylarına, biri eski oyuncu diğeri co-pilot. Podyumların ve de sahnelerin bu en başarılılarıyla spor yaşamak bir başka keyifli inanın....



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır