kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İlk 20 dakika

Barcelona'ya beraberlik yetiyordu ve İspanyol takımı bütün oyun planını bu avantajının üzerine kurmuştu. Yaratıcı olmak zorunda kalan takım Galatasaray'dı. Galatasaray ne yapıp yapıp gol üretmeliydi ve Barcelona defansının göbeği özellikle Abelardo'nun sağından soluna dönemeyecek kadar ağır ve formsuz oluşu maçın ilk dakikalarında tribünleri umutlandırmıştı. Galatasaray yapması gerekenleri sadece ilk 20 dakika yaptı. O da Arif'in hareketliliği ve hırsıyla. Sonrası üzüntü verici. Çünkü görüp görülebilecek en cılız, en soluk Barcelona Ali Sami Yen'den çeyrek final şansını kapıp götürdü. Şimdi maçın ayrıntılarına bakalım.

* İki kilit adamı vardı maçın. İkisi de sol kanat oyuncularıydı. Biri Hasan Şaş, diğeri Overmars. Overmars hep basit oynadı ve doğrudan kaleyi hedefleyerek karşısındaki Perez'i zor durumlara düşürdü. Maçın kaderini değiştiren gol de Overmars'ın hücum girişimiyle başladı. Hasan Şaş'ın yine kafası karışıktı, kale önüne her girişiminde 18'in yanına yöneldi. Ve Ümit Karan'la Arif'in pozisyonlarını bozdu.

* Aslına bakılırsa bu maç tam anlamıyla Sergen'likti. Özellikle ilk yarıda topu ayağında saklayarak Barcelona defansını ortasından zorlayacak akıllı bir adam maçın skorunu erkenden değiştirebilir, Ümit Karan'a gol yollarını açabilirdi. Ne yazık ki Galatasaray'da Sergen'in özelliklerini daha basitçe de olsa sahaya yansıtabilecek başka adamlar yok.

* Maçın yardımcı hakemleri bir garipti. İlk yarıda Barcelonalılar'ı delirtebilecek şekilde ofsaytlara bayrak kaldırmayan yardımcı hakem 58. dakikada da Luis Enrique'nin ofsaytını göremedi. Ancak o pozisyonda Mondragon'un savunmadaki arkadaşları tarafından yapa yalnız bırakılmasını da vurgulamalıyım.

* Şöyle bir Barcelona düşünün; Luis Enrique hayaletlere pas veriyor, Kluivert şaşkın çocuk gibi dolaşıyor ve canlı hareketli Saviola da kulübede oturuyor. Bundan iyisi can sağlığıydı! Ama Galatasaray'ın orta sahasında iş yaparken, oyunun gidişatını da değerlendiren futbolculara ihtiyacı var. Gruptaki maçlarında bu sıkıntıyı çekti Galatasaray ve bir türlü çözüm bulamadı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır