kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Cimbom'dan buruk veda

Ali Sami Yen Stadı'ndaki son 20 Avrupa Kupası maçında bileği bükülmeyen G.Saray, ilk yarıda yakaladığı pozisyonları harcadı. 2. yarıda tempoyu düşüren sarı-kırmızılılar 58. dakikada ofsayt pozisyonundan gelen gole boyun eğerek grupta sonuncu oldu

Tarihi bir gece daha yaşıyordu Ali Sami Yen Stadı. Statta on binler, televizyon başında milyonlar tek yürek olmuş, Cimbom'un çeyrek final vizesini almasını bekliyordu Barcelona karşısında.

Maça da hızlı başladı Cimbom. 13.saniyede Arif'in uzaktan şutu dışarı giderken rakibe bir korku veriyordu G.Saray. 8.dakikada Kluviert'ın pasında Overmars topa istediği gibi vuramadı. Mondragon'un üstünden aşan top dışarı gitti.

Rivaldo ve Cocu'dan yoksun Barcelona çok iyi top çeviriyor ve stresli olduğu gözlenen G.Saray'ın boş alanlar bulmasını engelliyordu. 16.dakikada Rochemback sol çaprazdan yaklaşık 30 metreden nefis bir frikik kullandı. Mondragon inanılmaz bir plonjonla topu çıkardı. İleri atılan topu Abelardo, Ümit Karan'a hediye etti. Ceza alanı dışında üzerine çıkan kaleci Bonano'nun yanından topu Arif'e aktardı. Kaleye 20 metre uzaklıkta Arif boş kale yerine rakibe gönderdi.

Ah o gol yenir mi!
28'de Fleurquin, 29'da Hasan buldukları pozisyonları kullanamadı. Devrenin kalan bölümü Barcelona'nın istediği gibi oynandı. Cimbom bir türlü rakip savunmayı açamıyor ve iyice strese giriyordu.

İkinci yarıya girerken ümitliydi Cimbom. 49.dakikada Berkant'ın dışarı giden volesi daha da heyecanlandırıyordu tribünleri. Ama bu pozisyonun devamı gelmedi.

58.dakikada herkesi yıkan gol geldi. Rochemback, ceza alanı dışından nefis vurdu. Mondragon'dan seken topa Luis Enrique ofsayt durumunda vurdu: 0-1. Golle yüklendi rakip kaleye Cimbom. Hasan'ın ortasında göğsüyle topu düzelten Ümit, Bonano'nun üzerinden akıllı bir aşırtma yaptı. Ama Fatih Terim'le anlaşamadığı için Milan'dan Barça'ya kiralanan Coco, belki de bu takıma geldiğinden bu yana ilk olumlu işini yaptı ve topu kaleye girmeden çıkardı.

Helal olsun size
66'de Rochemback'ın kaçırdığı gol G.Saray'ın ümitlerini az daha söndürüyordu. 81'de Berkant'ın frikiğini kaleci Bonano köşeden çıkardığında Cimbom için her şeyin bittiği açıktı.

Maçın uzatma dakikalarında Ali Sami Yen tribünlerinden alkış sesleri duyulmaya başladı. "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" diye bağırıyordu taraftarlar. Haklıyıdılar. Bu takım, "Bitti, yıldızları gitti" denilmesine rağmen çeyrek finalin eşiğinden dönmüştü. Bir helal olsun da bizden Cimbom'a. Yense de yenilse de.

Medya ordusu
Karşılaşmaya yerli ve yabancı basın büyük ilgi gösterdi. G.Saray-Barcelona maçını 140 yerli gazetecinin yanısıra 45 İspanyol, 3 Macar, 2 Japon, 2 Bulgar ve 1'er de Fransız, Yunan, Romen haberci takip etti. Protokol Tribünü'nde de yoğun ilgi nedeniyle yine izdiham yaşandı

Albayrak'ın kaçışı
G.Saray Futbol Şube Sorumlusu Abdürrahim Albayrak, maç öncesi stat dışında zor anlar yaşadı. Bilet bulamadıkları için dışarda kalan sarı-kırmızılı taraftarlar, Albayrak'ı görünce hücum ettiler. G.Saraylı yönetici de koşarak peşinden gelen taraftarlardan kendini zor kurtardı

Hasan sakatlandı
Maçın son dakikalarında sakatlanarak sahayı sedyeyle terkeden Hasan Şaş'ın durumunun ciddi olduğu bildirildi. Ayağında tekmeliği de geçip kemiğe kadar gelen bir krampon izi bulunan Hasan'ın Bursa maçında forma giymesi şüpheli

G.Saray'a UEFA infazı
İstanbul'a gelen UEFA avukatları, Roma'da linçten kurtulan G.Saraylı futbolculardan Emre, Ümit ve Kerem'e ceza verileceğini bildirdiler. Roma-G.Saray maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle kesin kararını cuma günü açıklayacak olan UEFA'nın, G.Saraylı futbolculara da ceza vereceği öğrenildi. İstanbul'a gelen UEFA avukatlarının kulübe verdiği bilgiye göre, disiplin kurulu olaylar nedeniyle Roma kulübüne iki maç saha kapatma ve para cezası vermeyi düşünüyor. Ayrıca arbedeyi başlatan futbolcular Batistuta, Totti, Lima gibi futbolculara da ağır cezalar gelmesi bekleniyor. Ancak iş bu kadarla bitmiyor. Roma'da linçten kurtulan G.Saraylı futbolculardan Emre, Kerem, Ümit Karan gibi isimlerin de bu olayların faturasını ödemek zorunda kalacağı bildirildi.

Victoria kulübeye
Galatasaray Teknik Direktörü Lucescu, roma maçında yaptığı hatayla takımının gol yemesine neden olan Victoria'yı yedek soyundurdu. Arif ilk 11'de oynarken, Victoria'dan boşalan yerde Ergün görev yaptı.

Türk futbolunun en büyüğü biziz
G.Saray'ın tecrübeli yıldızı Bülent, Şampiyonlar Ligi'nde bütün olumsuzluklara rağmen çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bizim için sezon başında 'ikinci tura bile çıkamazlar' yorumları yapılıyordu. Barcelona'nın ofsayt golüyle çeyrek finalden olduk. Biz Türk futbolunun en büyük takımıyız. Artık Türkiye Ligi'ne döndük. Önümüzde 8 maç var. Üstüne basa basa söylüyorum; ligde şampiyon olup seneye yine Avrupa'ya gideceğiz" dedi. Bu arada Ali Sami Yen'i tıklım tıklım dolduran G.Saray taraftarları, karşılaşmadan sonra sarı-kırmızılı futbolcuları tribünlere çağırıp, alkışladı. Futbolcular da taraftarların bu jestine yine alkışlarla karşılık verdi.

Yaşar YALÇIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır