kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Terk edilen bebeği öz kızı gibi büyüttü

Bakıcılığını yaptığı Ceyda'yı iki aylıkken annesi terk etti. Ümmühan Hanım, Ceyda'yı 4 çocuğundan ayırt etmedi.. İşte büyük vefanın ve acının öyküsü. Ümmühan Karaaslan'ın kocası Mustafa, Kahramanmaraş'ta oturuyordu.

Mustafa, ölümlü bir trafik kazası nedeniyle cezaevine düştü. Bir süre hapis yattıktan sonra kan davası güdülmesinden korkup, 1996 yılında karısıyla birlikte Eskişehir'e yerleşti. Mustafa günübirlik işlerde çalışırken Ümmühan Hanım da çocuk bakıcılığı yapmaya başladı. O sıralarda komşuları olan Ayşe Kapan hamileydi. Genç kadın doğum yaptıktan sonra Ceyda adını verdiği bebeğini, Ümmühan Hanım'a getirdi. Ayşe Kapan, "Ailem benim burada okuduğumu sanıyor. Onlardan izinsiz bir evlilik yaptım. Kocam da beni 6 aylıkken terk etti. Kızıma sen bak. Çalışır sana ayda 15 milyon lira veririm" dedi.

ORTADAN KAYBOLDU
Maddi durumu iyi olmayan dört çocuk annesi Ümmühan Karaaslan, bu teklifi kabul etti. Ayşe Kapan, iki ay sonra "Ailem yerimi tespit etmiş. Başka mahalleye taşınacağım, ben gelirim" diyerek ortadan kayboldu. Aradan aylar yıllar geçti; Kapan'dan bir haber çıkmadı.

Ümmühan Hanım, eşi ve çocuklarıyla birlikte tekrar memeleketi Kahramanmaraş'a döndü. Ceyda'nın annesi kendisine ulaşabilsin diye komşularına telefon numarasını bıraktı. İki yıl önce Ayşe Kapan'dan bir telefon geldi. "Abla ben kötü yola düştüm. Hayat kadını oldum. Evim barkım hiçbir şeyim kalmadı. Kızıma iyi bak, bir gün zengin olursam gelip onu senden alacağım" dedi. Bu ondan gelen son telefon oldu.. Vefakar kadın, binbir güçlükle küçük Ceyda'yı öz çocuğu gibi büyüttü.. Ceyda şimdi 6 yaşında.. Ve Ümmühan Hanım'ı öz annesi sanıyor...

Sırrıberk ARSLAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır