kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gece aleminin hanımağası

9 yıl önce kapanan ünlü Çakıl Gazinosu açılıyor. Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'a yeniden rakip olacak patroniçe Türkan Şerbetçi, klasik gazino imajını değiştirmek üzere döndü...

Gazinoların en parlak dönemini yaşadığı 50'li yıllar... İstanbul'un en büyük ve en ünlü iki gazinosu birbiriyle yarış halinde: Zeki Müren'e 'sanat güneşi' unvanını kazandıran, sahibi Fahrettin Aslan'ın Gazinocular Kralı olmasını sağlayan tarihi Maksim Gazinosu ve en büyük rakibi olan Çakıl...

Pop müzik furyası ile birlikte iş yapamaz hale gelen gazinoların tek tek kapanmasına Fahrettin Aslan 'gazinolar yaşayacak' diyerek direndi. Ancak bir süre sonra 'Kral'da dayanamadı. Ama onun gerekçesi farklıydı; 'cahil sanatçıların kaprislerinden bıktım' deyip 30 yıllık Caddebostan Maksim gazinosunu kapattı.

1950'li yıllardan beri eğlence dünyasının içinde olan, 1986'da da Diyarbakırlı Şerbetçi Ailesi'nin eline geçen Maksim'in en büyük rakibi Çakıl ise sahnede yaşanan talihsiz bir olay nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kaldı. 1992 yılında Bülent Ersoy'un kadrosunda ilk kez sahne alan Mahsun Kırmızıgül sahnedeyken silahlar patladı. Bu olaydan sonra müdavimlerini tek tek kaybeden Çakıl, tam 1 yıl sonra bir daha açılmamak üzere kapandı. Çakıl'ın sahibi olan Şerbetçi Ailesi, kurşunların konuştuğu Yenikapı'yı terkedip Sarayburnu'na taşındı; enfes Boğaz manzaralı Milady's Restoran ve çevresindeki kafeleri işletmeyi tercih etti. Ünlü Şerbetçi Ailesi'nin başına gelenler bununla da bitmedi. Baba Yaşar Şerbetçi 1998 yılında geçirdiği bir kalp rahatsızlığı nedeniyle ölünce, eşi Türkan Şerbetçi işleri devraldı.

AİLELERİN AYAĞINI ALIŞTIRACAK
YIllar sonra... Gazinolar savaşı yeniden başlıyor. Taksim'deki Büyük Maksim Gazinosu'nun kapılarını açmasından sonra Çakıl Gazinosu da 9 yıl aradan sonra yeniden rekabete hazırlanıyor; Hanımağa Türkan Şerbetçi, 1993 yılında bıraktığı gazinoculuğa geri dönüyor. Türkan Şerbetçi'nin en büyük destekçisi ise oğlu Şehmuz.

Profesyonel işletmeci olarak yetişen Serdar Şerbetçi, gazinoyu yeniden hayata geçirme evresinde klasik gazinoculuk anlayışının dışına çıkmayı kafasına koymuş. Bunun ilk adımı da Çakıl'ın olaylı Yenikapı'dan Sarayburnu'na taşınması.

Şehmuz Şerbetçi, gazinoyu eski 'karanlık adamların mekânı' imajından kurtarmak için yenilikler düşünmüş. Örneğin daha ucuz düzenlenen fiks menü fiyatıyla ailelerin ayağı gazinoya alıştırılmaya çalışılacak. Dolayısıyla kapılarda "Buyur Abi" diye racon kesen fedailer de olmayacak. Atatürk Havalimanı'nı koruyan Tepe Güvenlik Şirketi'nin eğitimli, bordo bereli bay ve bayan elemanlarının kapıda ve salonda güvenlikten sorumlu olacağını söyleyen Şehmuz Şerbetçi oldukça iddialı konuşuyor: İlanlarda gazino ve müzikhol adlarını, çağrıştırdığı kötü imajdan dolayı kullanmayacağız. Artık 'Hoş geldin abi' dönemi bitti. Hanımefendi, beyefendi dönemi başladı. Biz mekânda hiç görünmemeye dikkat edeceğiz aile olarak. İçerde çok iyi eğitimli garson ve şefler hizmet verecek" diyor.

Kadrosuna güveniyor
Gazinocular Kralı olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın İbrahim Tatlıses, Seda Sayan, Mehmet Ali Erbil, Hande Yener ve Asena'lı Maksim kadrosunun karşısına Gazinocular Kraliçesi Türkan Şerbetçi; Muazzez Ersoy, İzzet Yıldızhan, Fulden Uras, Esra Ceyhan ve Sibel Barış'lı kadrosunu çıkaracak.

Türkan Şerbetçi önceki gün yanına gazinosunun müstakbel sanatçıları Muazzez Ersoy ve İzzet Yıldızhan'ı da alarak 29 Mart'ta açılacak gazinonun inşaatını gezdi. Sanatçılar heyecanlarını dile getirirken yeniden gazino işine başlayan Türkan Şerbetçi ise heyecandan konuşmakta zorlandı. İzzet Yıldızhan daha önce "Benim önümü kesiyor" dediği Maksim'de sahne alan İbrahim Tatlıses'e ilk salvoyu da burada savurdu: "Artık ona ihtiyacım yok. Herkes kendi yoluna gitsin."

Bülent İPEK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır