kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Şimdi Tariş'e ne olacak?

TMSF'nin Tarişbank'tan istediği 90 trilyon lira için süre bugün doluyor. Tariş, "Ödemem mümkün değil" derken, gözler Fon'a çevrildi

TMSF'nin Tarişbank'tan geri istediği ve faizi ile birlikte 90 trilyonu bulan alacağı için bugün süre doluyor. Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, söz konusu parayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) aktarmalarının mümkün olmadığını açıklarken gözler Fon'a çevrildi. Bankanın içine koyduğu 55 trilyonu faizi ile birlikte talep eden Fon'un Tarişbank'ın "vermiyorum" açıklamasından sonra ne yapacağı merak konusu.

Tarişbank'ı 20 Şubat itibarı ile eski yöneticilerine geri iade eden TMSF 26 Şubat'ta bankanın içine koyduğu 55 trilyonun reeskont faizi ile birlikte geri ödenmesi için bankaya 20 Mart'ta kadar zaman verdiğini bildirmişti. Yapılan açıklamada aksi taktirde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkındaki kanun hükümleri çerçevesinde takibe geçileceği ifade edilmişti. Söz konusu kanun Fon'a bankanın gayrimenkullerinin yanı sıra kasasındaki bonolara kadar her şeye haciz koyma izinini veriyor.

16 BİRLİK ALSIN
Bankacılık çevreleri merakla gelişmeleri izlerken, dün Reuters'e bir açıklama yapan Cihat Çetin, "Tariş'in hem teknik olarak hem de nakit olarak bu kaynağı aktarması mümkün değil. Yani yarın(bugün) bizim kaynak aktarmayız" dedi. Hukuki sürecin devam ettiğini kaydeden Çetin sözlerine şöyle devam etti:

"9 Temmuz 2001 tarihinde bankaya el konulduğunda 20 trilyon lira ile sorun çözülüyordu. Bugün yaklaşık 90 trilyon lirayı buluyor. Bu nedenle hukuki süreç başlatıyoruz. Geçen hafta hükümet yetkilileriyle görüşerek Tarişbank'a Türkiye'deki 16 birliğin ortak bankası olması önerisini getirdik. 16 birliğin var olan 2 katrilyonluk işlem hacminin Tarişbank aracılığıyla kullanılmasını önerdik. Hükümet ortakları olumlu baktı. Ancak sonuç alamadık."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır