kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKÝKA
 EDÝTÖR
 YAZARLAR
 HABER ÝNDEKS
banner
 EKONOMÝ
 FÝNANS
 MARKET
banner
 TÜRKÝYE
 DÜNYA
 POLÝTÝKA
 ÝSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZÝN
 SAÐLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 ÝNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ÞAMDAN
 CÝNSELLÝK
 EMÝNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KÝTAP
 SÝNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARÝH
 SUNNY
 HÝGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODÝ
 ASTROLOJÝ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFÝK
 ÞANS&OYUN
 ACÝL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARÞÝV
 

Tecavüze uðradý zinayla suçlanýyor!

Dünya, zina suçundan taþlanarak ölüme mahkžm edilen Nijeryalý Safiye Hüseyni için seferber oldu. Hüseyni, þimdi verilecek temyiz kararýný bekliyor

Nijerya'nýn kuzeyindeki Sokoto kentinde yaþayan 35 yaþýndaki Safiye Hüseyni, komþusu Yakup Ebubekir'in tecavüzüne uðramýþ, bu acý olaydan bir de bebeði dünyaya gelmiþti. Kendisine tecavüz ettiðini söylediði kiþinin, bebeðine soyadýný vermesini istemek için gittiði mahkemede "Evli komþusuyla birlikte olmak"tan yani zinadan suçlu bulundu. Komþusu Yakup Ebubekir bu suçlama üzerine kayýplara karýþtý. Hüseyni tutuklandý, yargýlandý ve mahkum edildiði recm cezasýnýn (yarý beline kadar gömülüp taþlanma), dünyaya getirdiði minik kýzý Adama sütten kesilir kesilmez infaz edilmesine karar verildi. Ülkedeki halk ve yardým kuruluþlarý ayaða kalktý. Bebeði için mama, diðer 5 çocuðu için yiyecek, giyecek ve battaniye gibi yardýmlar geldi. AB'nin, Barselona'ki son zirvesinde onun için "af" çaðrýsýnda bulunuldu. Onlarca avukat savunmasýný gönüllü üstlendi ve Hüseyni için temyize baþvuruldu. Dün baþlayan temyiz mahkemesinin vereceði son karar için geri sayým baþladý.

FAHRÝ NAPOLÝ VATANDAÞI
Avukatlarý, eyalet yasalarý gereði zina suçundan ceza verilebilmesi için en az 4 tanýk ve kiþinin kendi itirafý gerektiðini, bunlar olmadýðý için Hüseyni'nin serbest kalmasý gerektiðini savunuyor. Temyiz davasýnda savcýlýk makamýndan, suçlamayý geri almasý istendi. Fakat savcýlýk bunu geri çevirdi. Ancak avukatlarý baþta olmak üzere herkes kararýn bozulmasý konusunda çok umutlu. Üst mahkeme kararýný 25 mart günü açýklayacak. Bu arada Ýtalya'da Napoli Belediye Meclisi Hüseyni'yi Napoli'nin "Fahri vatandaþý" ilân etti. Ayný zamanda Eski Ýçiþleri Bakaný olan Belediye Baþkaný Rosa Russo Jervolino Ýtalya Dýþiþleri Bakanlýðý Müsteþarý Antonio Martusciello'ya çaðrýda bulunarak, "Safiye'nin affedilmesi için Ýtalyan makamlarýnýn giriþimde bulunmasýný" istedi.



<< Geri dön Yazýcýya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr