kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Körili tavuk suyu çorba

Soğanın kabuklarını soyalım. Küp şeklinde doğradığımız soğanı, sıvıyağda pembeleştirelim. Ardından üzerine tavuk suyunu ekleyip, kaynamaya bırakalım.
2 Bu arada ayrı bir kapta yumurta sarısını, sütü, unu ve köriyi, pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım. 3 Bu karışımı kaynamakta olan çorba suyuna, azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Karıştırmaya ara vermeden, çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alalım. Bir tavaya tereyağını alıp, eritelim. Üzerine kırmızı biberi ekleyip ateşten alarak çorbanın üzerine gezdirelim. Arzuya göre çorbanın üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapalım.

4 kişilik
* 1 adet orta boy soğan

* Yarım çay bardağı sıvıyağ

* İki buçuk su bardağı tavuk suyu

* 1 adet yumurtanın sarısı

* Bir buçuk su bardağı süt

* 1 kahve fincanı un

* 1 çay kaşığı köri

* Tuz, karabiber, kırmızıbiber

* Yarım çorba kaşığı tereyağı

* 1 demet dereotu

Emine BEDER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır