kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sevişmek için 10 neden

Özellikle doyurucu ve düzenli bir cinsel yaşam, insan hayatını pek çok açıdan olumlu etkiliyor. Mutluluk bir yana, fiziksel birçok hastalığın tedavisi de yine cinsel yaşamda gizleniyor
Cinsellik, beyinde endorfin hormonunun üretimini artırıyor. Bu kimyasal molekül, dopamin ve serotonin hormonları ile birlikte mutluluk hormonu olarak adlandırılıyorlar. Seksin sadece psikoloji üzerinde olumlu etkileri yok. Aynı zamanda vücutta kan dolaşımını hızlandırdığı ve çeşitli kasları çalıştırdığı için fiziksel sağlık için de son derece faydalı. İşte sevişmek için 10 geçerli neden:

1- Keyif maddesi

Seks sırasında salgılanan endorfin, serotonin ve dopamin hormonları çoşku yaratıyor. Bu hormonlar, duyu organları okşanmakla, yemekle, içkiyle uyarıldığında doğrudan beyne ulaşıyor.

2- Acıları azaltır

Cinsel tatmin, acı eşiğini yükseltiyor. Bu da, endorfinin etkilerinden biridir. Cinsel ilişkinin gevşetici etkisi, kas çekilmelerinde meydana gelen acıları da hafifletiyor.

3- Kasları gevşetir

Okşanmaların yarattığı mekanik etkiyle, haz alınan uyarılmalar vücuda yayılıyor. Derideki hassas alıcılardan uyarılar iliklere ve beyne taşınıyor. Beyinden gelen emirle kaslar gevşiyor.

4- Kan dolaşımını artırır

Cinsel uyarılma sırasında kan akışı cinsel organlarda yoğunlaşıyor, bir miktar da bütün vücuda yayılıyor. Arterler önce geriliyor, zevk anında da gevşiyor.

5- Kalbi çalıştırır

Cinsel uyarının en yüksek noktasında kalp atışı, dakikada 110-180'e çıkıyor. Ancak bu etki, seksin sporun yerini dolduracağı anlamına gelmiyor. Çünkü cinsel ilişki kısa sürelidir.

6- Daha formda hissettirir

Sevişme sırasında harcanan kalorinin zayıflatıcı etkisi vardır. 20 dakikalık bir ilişkide 200 kalori kaybediliyor. Bu, yarım saat tenis oynamakla eşdeğer.

7- Adeti düzenler

Düzgün bir cinsel hayat, hormonal dengeyi koruyor ve adetin düzenli olmasını sağlıyor. Düzenli orgazm yaşayan kadınlar kanlarındaki endorfin miktarından dolayı düzenli ve ağrısız adet görüyorlar.

8- Olumlu düşünmeyi sağlar

Orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip, olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmayı sağlıyor.

9- Bağırsakları çalıştırır

Cinsel ilişki sırasında karın kaslarının kasılması, derinlere kadar etkisini gösteren bir masaj gibidir. Bunun bağırsaklar üzerinde laksatif bir etkisi oluyor.

10- Cildi pürüzsüzleştirir

Kan dolaşımının hızlanmasının cilt üzerinde de olumlu etkileri var. Düzenli seks, selülitleri azaltır, cilt hastalıklarının iyileşmesini sağlıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır