kapat
20.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Davula vur derdini unut

Dünyanın en önemli ritim ustalarından Okay Temiz, atölyesinde verdiği ritim derslerine katılanları sıkıntılarından arındırıyor, onlara hayatın ritmini ve heyecanını yakalatıyor.

Müzik... Paylaşım, huzur, yoğun ve yorucu olandan vücudun ve beynin arınması, sinerji oluşturmak ve notaların vuruşların yaydığı tutkuyu hissetmek. Yaşarken baş etmekte zorlandığımız hayatın ritmini avuçlarımızda bulmak ve ona yön vermek. Düşüncesi bile rahatlatıcı, bunu yaşamak ise ulaşılmaz değil. Tüm bu anlatılanlar, ünlü caz ve vurmalı çalgılar sanatçısı Okay Temiz'in kurduğu Ritim Atölyesi çalışmaları esnasında bizzat yaşayabileceğiniz anlar.

Bundan üç yıl önce Okay Temiz'e hayran dört kadının özel isteğiyle başlayan Okay Temiz Ritim Atölyesi, bugün 200'den fazla öğrencisiyle yaşamını sürdürüyor. Ortak noktaları ritim, heyecan ve paylaşım olan onlarca öğrenci her hafta düzenli olarak bir araya geliyor. Atölyenin müdavimleri arasında kimler yok ki; bilgisayar mühendisleri, halkla ilişkilerci, lise öğrencisi, diş hekimi, dansöz, fotoğrafçı ve daha niceleri...

Düşünceleri hep aynı; hayatın ritmini heyecan ve tutkusunu yakalamak, bir de dertlerinden, sıkıntılarından uzaklaşmak.

DARBUKANIN SUÇU YOK
Okay Temiz'in ders verdikleri arasında ilginç gruplar da bulunuyor. Hill Side'de 15 kişiye ritim dersleri vermeye başlayan Okay Temiz, Turkcell, TED Koleji, Özel İstanbul Koleji, Microsoft'un yurtdışı yöneticileri ile de ritim konusunda biraraya geliyor. "Darbukanın kötü bir mazisi var suyu çıkmış bir alet" diyor Okay Temiz ve katılanların "Bunu mu çalacağız?" tepkilerini izah ederek işe başladığını anlatıyor. Okay Temiz, "Darbuka dürüst bir alet. Bu ülkede bunu çalanlarda dürüstlük yok. Dürüst çalmıyorlar. İzah ediyorum. Zaten derse gelenler istekli geliyorlar ve kabulleniyorlar" diye konuşuyor.

Recai KÖMÜR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır