kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  ABD'nin bize 1 milyar dolar borcu varmış!
Söz konusu borcun Türkiye'de açılan savunma ihalelerine katılan ABD'li şirketlerinin off-set (kredi karşılığı mal ihracı) yükümlülüklerinden doğduğu ve bugüne kadar hiçbirinin ödemesinin yapılmadığı biliniyor. Türkiye'nin bu yolla birikmiş 1.8 milyar dolarlık alacağının 1 milyar doları Amerikan şirketlerine ait.
Tüm Metin

  Sanayicinin 800 trilyonluk SSK prim borcuna kolaylık
Sanayiciler Nisan 1 itibariyle SSK primlerindeki artış oranlarını tartışırken, geçmiş döneme ait SSK prim borçları erteleniyor. Kriz nedeniyle, işletmelerin çoğunun SSK primlerini ödeyemediğini tespit eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu tespitini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletti.
Tüm Metin

  Duvara toslama polemiği
Oysa, ister Batı'dan isterse Doğu'dan olsun Ankara'ya akan işadamları kritik mesajlar taşıyorlar. Adres, genellikle Devlet Bakanı Kemal Derviş oluyor. Nitekim, TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu, geçenlerde bir toplantıda Derviş'e dönerek, "Sayın bakan, gelin görün. Özel sektör perişan.
Tüm Metin

  1 milyar dolarlık ihracatın başrol oyuncuları artıyor
Transit Connect'in bu yeni versiyonu, ilk kez 30 Nisan'da İngiltere'deki Ticari Araçlar Fuarı'nda sergilenecek. 4.278 mm'lik uzunluğuyla Transit Connect'in standart tipi mini van sınıfını hedeflerken, 248 mm daha uzun olan şasi versiyonu ise 1 ton ve altı segmentinde yer alacak. Sadece Ford Otosan'ın...
Tüm Metin

  TÜSİAD: Faiz dışı fazla reel sektöre aktarılsın
Toplantının tek gündem maddesinin büyüme stratejileri olduğunu söyleyen Özilhan, "Şirket yöneticileriyle byin fırtınası yaptık. Bu görüşleri, hükümete aktaracağız" dedi. Özilhan, büyüme için reel sektöre kaynak aktarımı yapılması gerektiğini vurgularken, "Faiz dışı bütçe fazlası reel sektöre aktarılabilir" diye konuştu.
Tüm Metin

  ABD, tekstili istemiyor!
Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmeye yönelik ilk toplantısını geçtiğimiz ay yapan Türkiye-ABD Ekonomik Ortaklık Komisyonu, şimdi harıl harıl bölgelerin yerini ve üretilecek ürünleri belirlemeye çalışıyor. Komisyon, bütün bu çalışmaları 60 gün içinde neticelendirecek.
Tüm Metin

  Dünyayı 1.5 kez turlardım
Türkiye'de faaliyet gösteren 355 oda ve borsadan 315'ini tek tek ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, bugüne kadar tam 60 bin kilometre yol yaptı. Dünyanın çevresini 1.5 kez dolaşacak kadar yol yapan Hisarcıklıoğlu, "Böylece çok daha iyi enformatik bilgi ediniyoruz. Yönetim Kurulu üyesi iken...
Tüm Metin

  SPK bütçesi Meclis denetimine giriyor
Hazırlanan yeni yasa taslağının Mayıs ayında Başbakanlığa, Haziran'da da TBMM'ye sunulması planlanıyor. Radikal değişiklikler içeren taslakta, genel ve katma bütçeli kuruluşlardan sonra sosyal güvenlik kuruluşları ile yerel idarelerin dışında kalan özel bütçeli kamu kuruluşları da bütçe içine girecek.
Tüm Metin

  POAŞ'ta fiyat aralığı 30-34 bin lira olacak
POAŞ hisseleriyle ilgili kesin talep toplama işlemi, 13-14-15 Mart tarihlerinde yapılacak. 1000 TL. nominal değerli bir A grubu hisse senedinin yurtiçi satış fiyatı 30 bin-34 bin lira fiyat aralığı içinde olacak. POAŞ'ın ikincil halka arzında, 98 bin 476 küçük tasarruf sahibi, 14.2 milyar...
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır