kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ABD, tekstili istemiyor!

Türkiye, büyük uğraşlardan sonra ABD'yi Ürdün ve İsrail'den sonra üçüncü nitelikli endüstri bölgelerinin kendi sınırları içinde açtırmaya ikna etti.

Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmeye yönelik ilk toplantısını geçtiğimiz ay yapan Türkiye-ABD Ekonomik Ortaklık Komisyonu, şimdi harıl harıl bölgelerin yerini ve üretilecek ürünleri belirlemeye çalışıyor. Komisyon, bütün bu çalışmaları 60 gün içinde neticelendirecek.

İSTİHDAM ÖNEMLİ
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, endüstri bölgelerinin, altyapısı tamamlanmış serbest bölge veya organize sanayi bölgelerinden seçilmesini istedi. Aksi taktirde Türkiye'nin büyük zaman kaybedeceği uyarısında bulunan Hisarcıklıoğlu, seçilecek ürünler konusunda şöyle konuştu: "ABD hi-tech (ileri teknoloji) ürünleri istiyor. Bu, bizim için de çok iyi bir fırsat. Gelişmiş ülkelerin bir çip satarak kazandığı para için biz, bir kamyon iplik satmak zorunda kalıyoruz. Ancak, hi-tech üretimde insan unsuru çok az. Oysa krizde çok insan işini kaybetti. O nedenle bizim talebimiz otomotiv yan sanayi, savunma sanayi, gıda prosesleri gibi istihdam sağlayıcı sanayi ürünleri. Sanırım tekstil dışında bu isteğimiz kabul görecek."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır