kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Anne sütü içmeyen çocuk serseri olur!

Doç. Dr. Yakup Aslan bebekliğinde anne sütü almayan çocukların büyüyünce ailelerinden uzaklaştığını iddia ediyor!
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yakup Aslan'ın anne sütü hakkında verdiği bilgiler şaşırttı. Aslan, anne sütü almamış çocukların büyüdüklerinde serseri veya sokak çocuğu olduklarını iddia ediyor. Aslan, anne sütü alan çocukların ailelerine bağımlılık oranının çok daha yüksek olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını söylüyor.

Aslan, beslenme sırasında bebek ve anne arasında çok önemli bir ilişki kurulduğunu, bebeğin günde 3 kez anne sevgisi ve şefkatini aldığını belirtiyor.

Buna karşılık anne sütü almayanlar, günlük anne şefkatinden yoksun oludukları için "sorunlu" çocuklar oluyor. Aslan, "Bu nedenle genç annelerin mutlaka çocuklarını emzirmeleri gerekmektedir" diye konuşuyor.

EMZİRMEDEN ÖNCE SEVİN!
Doç. Dr. Yakup Aslan, genç anne adaylarının emzirme tekniklerini bilmedikleri için çocuklarını emzirmediklerini, suni besinlerle beslediklerini belirterek, "Anne adayları doğuma üç ay kala meme başlarına çekme, germe ve çevirme gibi masajları yapmalıdır. Meme başı bebeğin emzik gibi ağzına alacağı şekle girmesi gerekmektedir" diyor ve ekliyor: "Anneler bebeklerini emzirmeden önce 5 dakika kadar sevmeli, ondan sonra süt vermelidir. Bu işlem yapılmadan memeyi ağza dayatmak olmaz çünkü süt verme işi önce beyinde başlamalıdır."

Ersin RAMOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır