kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bulgur da kanser düşmanı

Yeşil çay ve ısırgan otu gibi, bizim pek tüketmeye alışkın olmadığımız besinlerin kanser düşmanı olduğunu daha önce duymuştuk.
Ama tüketiminin ülkemizde çok yaygın olduğu bir bakliyat var ki o da tam anlamıyla kanser düşmanı. Özellikle hazır gıda sektörünün gelişmesiyle kanser yapıcı yiyecekleri duyuyoruz. Ama araştırmalar, sağlıklı yaşama katkısı olan bulgurun özellikle bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu ortaya koyuyor.

Dilde hızmaya dikkat
Piercing'in sağlıklı olmadığını biliyordum, ama dile takılanların beyinde abseye neden olabileceğini ilk defa duyuyorum. Conneticut'taki New Heaven hastanesine, genel durum bozukluğu nedeniyle başvuran genç bir kadında beyinde abse saptanmış. Beyin absesine yol açan, genç kadının diline taktığı hızmaymış. Hızmanın yol açtığı mikrop, beynine sıçramış.

TV yasak, spor serbest
Araştırmacılar uyarıyorlar; çocuğunuzun yetişkinlikte şişman olmasını istemiyorsanız, şimdiden önleminizi alın. Çocuğun internet aktivitelerinin azaltılması, televizyonun başında geçirdiği sürenin sınırlandırılması, sportif uğraşlarının desteklenmesi öneriliyor. Uzmanlar çocukların çok erken yaşta sağlıklı yiyeceklerle beslenmesi görüşündeler.

Çocuklara küçük top
Uzmanlar, çocuk yaştaki futbolcuların, özellikle de kalecilik yapanların, kendileri gibi küçük toplarla oynamaları tavsiye ediliyor. İngiltere'de yayınlanan British Journal of Sports Medicine'de yayınlanan bir araştırmada, yetişkinlere göre tasarlanmış meşin toplarla oynayan çocuk kalecilerde, el ve bilek kırıklarının çok daha sık görüldüğü yazıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır