kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Umutlar tükeniyor

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 16 gündür ölümle pençeleşen Prof. Dr. Aykut Barka hakkında doktorları "Yaşama şansı giderek azalıyor" dedi
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 16 gündür yaşam mücadelesi veren Prof. Dr. Aykut Barka'nın durumu gittikçe ağırlaşıyor. Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Elmacı, Barka'nın sağlık durumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yaşama şansı azalıyor" dedi. Sağ elde güçsüzlük ve konuşma bozukluğu şikayetiyle 6 Ocak'ta Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatan Prof. Dr. Aykut Barka'nın beynini besleyen ana damarında tıkanıklık belirlenmişti. 12 gün önce yapılan ameliyatın ardından beyin dokusunun yeterli beslenmesi için uyutulan Barka, uyandırılmaya çalışıldı ancak yaşam fonksiyonları yerine gelmedi. Tüm ilaçların kesilmesine rağmen Barka'nın bilincinin açılmadığını belirten doktorlar, "Solunumu, cihaz desteğiyle sağlanıyor" dedi.

M.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün, Başhekim Prof. Dr. Neşe Zehra Kavak, Barka'nın diğer doktorlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Kavak, Barka'nın ciddi durumunun devam ettiğini hatırlatarak, "Yaşama şansı azalıyor. 24 saat yoğun bakım ünitesinde kontrolde tutuluyor. Yanında her an reanimasyon (yeniden canlandırma) konusunda uzmanlaşmış bir öğretim üyesi var" diye konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz Göğüş ise "Ameliyattan sonra Prof. Barka'yı uyandırdık. Ama ne yazık ki, yaşam fonksiyonları geri dönmedi" dedi.

Prof. Dr. Önder Us da Barka'nın, hastaneye erken gelmesine, tanı ve tedaviye çabuk başlanmasına rağmen ağır bir vaka olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Hastalığı hızlı seyretti ve olumsuz bir noktaya geldi. Kritik durumda... Bu beklentimizi biraz azaltan bir durum oldu."

TIBBIN DURDUĞU YER
Yrd. Doç. Dr. Elmacı da, Prof. Barka gibi vakalarda, ne tür tedavi uygulanırsa uygulansın hastaların yüzde 25'inin kaybedildiğini ifade ederek, "Aykut Bey'deki durum da, literatür olarak bununla uyumludur. Geç gelme, tedaviye geç başlama gibi bir durum yok. Bazen tıbbın durduğu bir yer var" diye konuştu.

Elmacı, "Prof. Dr. Aykut Barka, iyileştiğinde bilim adamı olarak çalışmalarına devam edebilecek mi?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Beklentimiz bir hafta önce daha fazlaydı, şimdi ise daha az. Zamanla da azalıyor. Aykut Bey maalesef tedaviye iyi cevap vermedi. Bizim için ilk plan hastanın yaşamasıdır. Barka'da bununla ilgili şans da azalıyor."

Yalçın BEL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır