kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ÖLÇÜ KAÇTI İNDİRECEĞİZ

Ecevit'in talimatıyla Maliye Bakanlığı'nda Emlak Vergisi'ni kabul edilebilir düzeye indirecek bir formül arayışı başladı.18 Milyon mükellefi isyan ettiren Emlak Vergisi'nin bir çırpıda 20 kat artırılması sorununa Başbakan Ecevit el koydu. "Emlak Vergisi'nde ölçünün kaçtığı anlaşılıyor. Vatandaştan haklı yakınmalar geliyor" diyen Ecevit söz verdi: "Vergi makul bir düzeye indirilecek." Maliye Bakanlığı'nın üstünde durduğu formüllerin başında yasa değişikliğiyle beyan döneminden vazgeçilmesi geliyor. Bunun yerine gayrimenkulün 2001 yılı değeri, yeniden değerleme oranının yarısı kadar, yani yüzde 26.2 artırılacak. Bu yeni değer üstünden de sadece yüzde 1 vergi verilecek...
Tüm metin


SON DAKİKA'DA


Yeğenim Cem Amerika'da nasıl dolar milyoneri oldu?
Cem Sertoğlu.. Yani benim yeğenim.. Kardeşim Vedat'ın büyük oğlu.. Cem, İstanbul Robert Koleji bitirdikten sonra, üniversite eğitimini Amerika'da, Teksas Austin'de aldı.. Sonra ver elini New York.. Geleceğini, dünyanın en ilginç kenti olan New York'ta aramaya başlayacaktı..
TÜRKİYE'DE

Krizi çözmek için 4 altın yol
Çıkartılacak bir yasa ile 2002 yılında emlak vergisi beyannamesi verilmesine de gerek kalmayacak pratik bir çözüm getirilebilir. Yeni yasa ile, 2001 yılı emlak vergisi değerinin, "yeniden değerleme oranında", yani yaklaşık yüzde 50 oranında yükseltilmesi sağlanır. Emlak vergisi de, yükseltilmiş yeni oran üzerinden alınır.
EKONOMİ'DE

Töre cinayeti İsveç'e sıçradı
İsveç kamuoyu, İsveçli bir gence aşık olan 26 yaşındaki Fadime Şahindal'ın babası tarafından öldürülmesini konuşuyor. İsveç'in Uppsala kentinde yaşayan Kürt kökenli Fadime, yabancı biriyle aşk yaşamasının bedelini canıyla ödedi. Önceki akşam saat 22.00 sularında ablasının evine misafirliğe giden...
DÜNYA'DA

Ecevit, Simitis'ten iyiydi
Türk-Yunan ilişkileri ve özellikle Kıbrıs konusunda uzman olan To Vima'nın köşe yazarı Alexis Papahelas, Türk ve Yunan başbakanlarının peş peşe gerçekleşen ABD gezilerini karşılaştırarak "Kıskandık" diye yazmıştı. Papahelas, bu yorumunu SABAH için yazdığı bir yazıyla değerlendirdi.
POLİTİKA'DA

Lorant siftah etti
Lorant, Kadıköy'deki ilk maçında sahadan taraftarların alkışlarıyla ayrıldı. Fenerbahçe Lorant yönetiminde Şükrü Saraçoğlu Stadı'na ilk kez çıkıyordu. Büyük ihtimalle Lorant'a o eski efsane anlatılmıştı ama efsanenin yeniden gerçeğe dönüşebilmesi için daha zaman gerektiğinin herkes farkında idi.
SPOR'DA

Vergimi ödedim enayi oldum
Sanatçılar arasında vergi rekortmeni olan Beyaz, geçen yıl 1 milyon dolara (yaklaşık 1.3 trilyon lira) yakın vergi ödediğini, fakat birçok insanın kendisini "enayi" gibi gördüğünü belirtti. "Ülkede vergiye bakış böyle" diyen Beyaz ekledi, "Vergi rekortmeni kavramını bir türlü anlayamadım.
MAGAZİN'DE

Günde 30 dakika yürümek her derde iyi geliyor
Sağlıklı bir vücut adına sabah erken kalkıp, eşofmanlarınızı giyip kendinizi deniz kıyısına ya da ormanlık bir yere atmanız ve saatlerce koşmanız şart değil. Yapılan son araştırmalara göre sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için yürümek de yeterli. Uzmanlar, saatte 5-7 kilometre hızla yapılacak yürüyüşlerin...
SAĞLIK'DA

Umutlar tükeniyor
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 16 gündür yaşam mücadelesi veren Prof. Dr. Aykut Barka'nın durumu gittikçe ağırlaşıyor. Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Elmacı, Barka'nın sağlık durumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yaşama şansı azalıyor" dedi.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,328,088 1,337,431
MARK 599,729 603,948
EURO 1,172,967 1,181,219
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır