kapat
23.01.2002
 SON DAKÝKA
 EDÝTÖR
 YAZARLAR
 HABER ÝNDEKS
banner
 EKONOMÝ
 FÝNANS
 MARKET
banner
 TÜRKÝYE
 DÜNYA
 POLÝTÝKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZÝN
 SAÐLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
ÝNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ÞAMDAN
 GOOOOL
 DÝYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CÝNSELLÝK
 TELE ÞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODÝ
 ASTROLOJÝ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFÝK
 ÞANS&OYUN
 ACÝL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARÞÝV
 

Türkiye'nin Amazon'u

Ýnternetin en ilgi çekici araçlarindan biri de süphesiz elektronik ticaret. Oturdugunuz yerden alisveris yapabilme keyfini bize yasatan bu teknolojik imkan, galiba artik alisveris adetlerimizi kökten degistirecek...

Sektörel bazda büyük yatirimlar yapilip kurulan internet siteleri de, müsterileri ile birebir muhatap olmanin ve ürünlerini pazarlayabilecekleri bu mükemmel aracin rahatligini yasiyorlar. Hatta olayin boyutu o kadar büyük ki, ise önceden sikica sarilip saglam temellerle yola çikanlar günümüzde dünya devi olmus durumdalar... Mesela Amazon.com. Ama simdi size Amazon'dan degil de, Türkiye'de bu isi basariyla götüren bir firmadan bahsedecegim...

Web adresi: http://www.ideefixe.com

IDŽEFIXE, internet üzerinden kitap, poster ve video-müzik ürünleri satisi yapan bir elektronik ticaret sitesi. Hatta, veritabanindaki 70 bini askin kitabi ve 10 binin üzerinde müzik eserini birkaç tiklama ile ayaginiza getiren ideefixe.com için, Türkiye'nin en büyük on-line kültür ürün saticisi da desek yanlis olmaz.

'99 senesinin ilk yarisinda deneme yayinlarina baslayan ideefixe.com, '97-'99 yillari arasinda siki bir ar-ge çalismasi yaparak, 35 bin kitabi indeksleyip sistemine kaydetmis. Yayina basladigi tarihten bugüne kadar da ekip olarak ayni azimle islerini yürütüp, yüksek profilli Türk E-commerce (elektronik ticaret) müsterisine hitap etmeyi hedef seçmis.

ideefixe.com sitesine baglandiginizda karsiniza gayet sade ve sik bir tasarim geliyor. Ilk açilis sayfasinin ismi: "vitrin". Spot ürünler burada sergileniyor ve özel indirimlerden bahsediliyor. Sayfalar, sizi sanki bir kitapçi ya da müzik marketteymissiniz gibi hissettiriyor. Internette sayfalar zaten brosür niteligi tasidigindan, pazarlama daha da basitlesiyor tabiki :)

Kitap, müzik, video olmak üzere 3 ana reyon var ve kolay navigasyon için tüm sayfalarin sol üst kösesinden bölümlere direkt linkler bulunuyor. Tüm sayfalarin sol menüsünde bulunan "hizli arama" yardimiyla istediginiz ürüne çok hizli ulasabiliyorsunuz. Henüz bir seçiminiz yoksa, yayinevleri ve eser sahiplerini aratarak size hitap eden ürünleri inceleyebilir, detayli bilgilerle hiç degilse fikir sahibi olabilirsiniz.

Alisveris sepeti üyelik sistemi ile kontrol ediliyor. Edindigim bilgilere göre 92 bin üye ve 22 bin müsteriye sahip olan IDŽEFIXE, abonelerine erken uyari ve promosyon, kampanya vs. duyuru hizmeti de sunuyor.

Herþey iyi hos, fakat bence müsteriler bir alisveristen daha fazla keyif almak isteyebilirler. Hiç degilse ben istiyorum :) . Mesela bir sa kicinin kasedi için henüz tam karar veremedim ve müzigi duymak, ürünü denemek istiyorum diyelim. Legal ölçütlerle, kisa multimedia dosyalarini, 30 sn.lik mp3lerini falan siteye koymalari güzel olurdu. Çünkü ben bir müzik markete gittigimde kulaklikla cd ve kasetleri dinleyebiliyorum. Hatta Amazon.com dan bir örnek verelim: Popüler kitaplar spot olarak sayfalarda tanitiliyor, ayrica ayrinti istediginizde kitabin ilk 25-50 sayfasini falan okumaniza izin veriyor. Güzel fikir degil mi? Sadece arka kapagi okumak müsteriye ürün hakkinda ne kadar bilgi verebilirki... Ben bazen kitapçiya gidip reyonlarda kitaplari incelerken, sayfalari karistirken ürün begenip satin aliyorum. Ek bir külfet olsa da, iyi bir site için ve özellikle spot ürünler için aslinda yapilamayacak bir sey degil :)

Ýyi aliþveriþler...

...

Eger siz de hazirladiginiz basarili web çalismalarini herkesin görmesi gerektigini düsünüyorsaniz, bana web adresinizi iletisim bilgilerinizle birlikte e-posta olarak iletin. net.yorum'da, yeri geldiginde basarili web projelerine de yer verecegiz...

Bu arada isterseniz



<< Geri dön Yazýcýya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr