kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

9 kişi oynadı

Bir takımı yaratırken kendi oyun sistemin, transfer edeceğin futbolcuların yapısı sonuna kadar düşünülür ve öyle alınır. 1.5 yıldır dikkat ediyor musunuz bilmiyorum; F.Bahçe'ye karşı oynayan bütün takımlar iyi top yapıyorlar. Özellikle ayağa oynayıp, bir de hücuma çabuk çıkınca sarı-lacivertliler defansta zor anlar yaşıyorlar. Dün gece de bu olay aynen devam etti.

Arkada oynayan Uche ile Ümit aynı tipte iki adam. Ve ikisi de ağır oldukları için geriye kaçıyorlar, rakiple teke tek kalmak istemiyorlar. Çünkü yapılacak tek harekette oyundan düşüyorlar. O zaman da ya sarı kart görecekler, ya da rakibi bırakacaklar. Onlar ikinciyi tercih ediyorlar. Bir tek Mirkoviç rakiple savaşıyor. Öyle olunca da Uche ile Ümit'i böyle oynatmak lüks. Birinden biri fazla. Sağda Lazetiç de son derece verimsiz. 5 tane top alıyor, dördünü rakibe veriyor ve hiç iyi yerlerden oyunu başlatamıyor. Böylece F.Bahçe, İstanbulspor'a karşı otomatik olarak 9 kişiyle mücadele etti.

İki güzel gol attılar. Andersson'da biraz kımıldama var. F.Bahçe de takım olarak yavaş yavaş rakibe basmaya başlamış. Ama 90 dakika boyunca rakip alanda hiç pres yapmadılar. Üst düzey bir takım, hiç olmazsa kopuk kopuk da olsa, 20-25 dakika bu işi yapıp topu orada kaparak tekrar hücum eder. Ama onlar hücum yaptıktan sonra 40 metre geriye gelip defansı kendi alanlarında yapıyorlar. Enerjilerini ekonomik kullanmıyorlar.

Zaman ve şans gerek
Serhat çok çalıştı. Hücum presi de yapmak istiyor, kötü de yapmıyor. Ama hücum pres 1-2-3 futbolcuyla yapılmaz. En az 4 veya 5 kişinin o alanda basması ve rakibi bunaltarak ileriye serseri top çıkarması lazım. Veya kaptırması. Revivo oynadığı müddetçe birşeyler oluyor. O çıkınca orta alan tam sırıtıyor. Yusuf iyi bir kumaş. Ama o da gereksiz işler yapıyor. F.Bahçe oyun alanını iyi parselleyemiyor. Tabii bütün bunlar 15-20 günde halledilecek işler değil, zaman ister. Zamanın yanında da biraz şans.

İstanbulsporlu futbolcular sezon başındaki gibi değiller. Herhalde puan almaktan önce kendilerini ön plana çıkarmayı, seneye yapacakları transferi düşünüyorlar. Çünkü 2-0'dan sonra bile etkili pozisyonlar yakaladılar. Ama boş arkadaşlarına verecekken kendileri gol yapmak istediler.

Özellikle ikinci yarı, futbolcular ve bizler bir yerlerimize kömür kokusu çekmekten iki paket sigara içmiş gibi olduk. Gözlerimiz bile yandı. Herhalde Büyükşehir Belediyesi kömür işinde de iyi çalışıyor!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır