kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Fener iyi yolda

F.Bahçe ikinci yarıda ilk kez seyircisinin önünde oynuyor. Bu bir nevi sınav. Çünkü Samsun yenilgisi hâlâ çok taze. Sahaya çıkan takım aynı. Farklı olarak bir Serhat var, bir de Ali Akdeniz. F.Bahçe, iki golü de kontratakla ve çabuk oyunla buldu. İlkinde Abdullah soldan getirdi. Verdiği pası Serhat tamamladı. İkincisinde de Revivo ile başlayan atakta Andersson ortaladı, yine Serhat golü attı.

Bunun dışında topu kullanmak, 2-0 öndeyken oyuna ağırlığını koymak, topa hakim olmak yok. Sadece Yusuf'la Hakan oyuna girdikten sonra F.Bahçe daha çok topa sahip oldu. Yusuf bu kez fazla top kaybı yapmadı. Ha, topu kullandı da ne yaptı? Pozisyon üretti mi? Hayır. Bir olumlu nokta da Ogün'ün geri dörtlünün önüne çekilmesiydi. Uzun toplarla takımı yönetmeye kalkmadı, gereksiz hareketler de yapmadı.

"F.Bahçe diri mi?" derseniz... Halsiz değiller. Ama rakibi ezecek kadar diri de değiller. Yani topu kullanma açısından İstanbulspor daha başarılı, daha organize ve oturmuş bir takım kimliğindeydi.

Lazetiç niye sahada?
Bir maçı kazanmak çok önemlidir. Samsun maçında 6-7 tane pozisyona girildi ama F.Bahçe kazanamadı. İlle iyi oynamaya gerek yok. İstanbul karşısında ilk iki pozisyonda atılan iki gol var. Bundan sonraki fırsat ise ancak 78. dakikada yakalandı. O da gol olmadı. Ama bu, iyi bir başlangıç.

Ancak bu takımda Lazetiç hâlâ sağ bekte deneniyorsa, bu oyuncudan bir medet umuluyorsa, Ogün ilerde oynatılıyorsa, bunlar yanlış. İlk yarıda oynayan Revivo, çok kötü oynamadı ama bana göre hazır değil. Serhat'ın bir faydalı tarafı var. 18'in içinde pozisyona girip gol atabiliyor. Ama daha gerilerde top gelince beceremiyor. Ogün geri dörtlünün önünde oynarsa başarılı oluyor. Ama ilerde serbest oynarsa tam bir facia yaşanıyor. Abdullah bütün iyi niyetine bütün çabasına rağmen, hâlâ çizgi üstünde ite kaka adam geçmeye çalışıp, kendini yıpratıyor.

Dünkü maçta İstanbulspor'un 2-3 tane yüzde 100 gol pozisyonu vardı. Kenar toplarda Andersson geri gelip yardım etmese F.Bahçe savunmasında hava topu alacak adam yok. Üstelik defansta 3 tane de uzun boylu adam var.

İlk 11 doğru olsun yeter
F.Bahçe tüm bunlara rağmen dün belli bir disiplin içindeydi. Bir takım adımlar atılıyor ama kesin adım henüz yok. Toparlanmış bir hava verdiler. Bloklar arasında fazla boşluk bırakmadılar. F.Bahçe seyircisi de alkışlamak için fırsat arıyor. Uche iki kafa topu alınca "I love you" diye bağırıyorlar. Oyuncular girerken, çıkarken stat inliyor. Yani seyirci takımı teşvik etmek için herşeyi yapıyor. Ama bunların karşılığında bir şeyler de görmesi lazım. Sonuç olarak F.Bahçe kendi sahasında iyi bir galibiyet aldı. Sarı-lacivertli takım düzelir mi? Düzelir. Şu anda geçmişe göre daha iyi durumda olduğu kesin. Yeter ki, sahaya çıkan 11'deki futbolcular doğru seçilsin.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır