kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Lorant siftah etti

Maça hızlı başlayan sarı-lacivertli ekip, iki kontratak sonucunda Serhat'la iki gol buldu. Kanarya öne geçtikten sonra stop etti. İkinci yarıda İstanbulspor bastırdı. Ancak kaleci Rüştü gole izin vermedi.
Lorant, Kadıköy'deki ilk maçında sahadan taraftarların alkışlarıyla ayrıldı. Fenerbahçe Lorant yönetiminde Şükrü Saraçoğlu Stadı'na ilk kez çıkıyordu. Büyük ihtimalle Lorant'a o eski efsane anlatılmıştı ama efsanenin yeniden gerçeğe dönüşebilmesi için daha zaman gerektiğinin herkes farkında idi.

Samsun'da kaybedilen 3 puan, Galatasaray ve Beşiktaş ile aranın iyice açılmasını sağlamıştı. Ve şimdi Fenerbahçe'nin önünde kritik bir İstanbulspor maçı vardı. O İstanbulspor ki bu sezon sarı lacivertli takıma ilk yenilgisini tattırmıştı.

Serhat'ın gecesi
Maçın 6.dakikası iki kalede iki önemli pozisyona sahne oldu. İlkinde İstanbulspor atağında soldan Petkov ortaladı. Fener savunmasını aşan top Cenk'in kafası ile buluştu. Ama top üstten auta gitti. Daha 6.dakika dolmamıştı ki Abdullah, Fener'in sol kanadından bir atak geliştirdi. Ceza alanına paralel ortasında Serhat geriden fırlayıp golü atıverdi: 1-0. Fenerbahçe artık rahatlamıştı. Ancak bu rahatlık bir türlü oyun üstünlüğüne dönüşemedi. Bu yüzden de beklenen kolay kontrataklar oluşmadı. 28.dakikada Kanarya nihayet istediği gibi bir pozisyon buldu. Sağ kanatta topla buluşan Revivo uzun ve düzgün bir pasla topu Andersson'a gönderdi. Yaşlı kurt ceza alanının sağ köşesinde üzerine gelen Boğalar'ın arkasına topu attı. Serhat bir kez daha ordaydı: 2-0.

Ya Rüştü olmasaydı!
İlk yarının kalan dakikalarında Fenerbahçe savunmasında bir takım hatalar baş gösterdi. 34.dakikada F.Bahçe ceza alanının içinde yaşanan karambolde top uzaklaşmadı. Mehmet Yozgatlı müsait bir durumda topu üstten dışarı attı.

İkinci yarıya Revivo'yu çıkartarak başlayan Fenerbahçe hiçbir zaman istediği tempoyu yakalayamadı. 50.dakikada İstanbulsporlu Güven uzaktan sert bir şut çıkardı. Köşeye giden topu Rüştü iki hamlede kurtardı. 52.dakikada bu kez Selçuk'un yakın mesafeden vuruşunda yine Rüştü golü önleyen isimdi.

Skor iyi ya futbol?
63.dakikada Yusuf orta sahadan uzun bir pas attı. Sağ çaprazda topu yakalayan Serhat orta yerine şut deneyince top kaleye paralel gitti. 67.dakikada Lazetiç'in az farkla dışarı giden şutu seyirciyi biraz hareketlendirdi. Ama seyircilerin gol gol temposu bile Fenerbahçe'yi diriltmeye yetmedi. 87'de gelişen İstanbul atağında Petkov'un solda taç çizgisinin bulunduğu bölgeden orta şut karışımı vuruşu üst direkten geri geldi.

Lorant yönetiminde Fenerbahçe ilk resmi galibiyetini almıştı. Ancak ne oynanan futbol ne de takımın temposu istenilen düzeyde değildi.

Tesselli hafta sonunda yapılacak Ankaragücü karşılaşması öncesinde kazanılan moral idi.

Ferudun NİĞDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır