kapat
23.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Ecevit'ten 312 sinyali
Başbakan Bülent Ecevit, gazetecilerin soruları üzerine 312'nci maddede "geri adım" olarak nitelenen değişikliğe yönelik tepkileri, liderler zirvesinde ele alacaklarını söyledi. Ecevit, Afganistan Savunma Bakan Yardımcısı General Raşid Dostum ile dün yaptığı görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ecevit, bir gazetecinin "312. madde değişikliği içinize sindi mi? ANAP'ın bazı itirazları var" sözleri üzerine, "Aramızda görüşmedik. Bugünlerde görüşeceğiz" dedi.

Selçuk: 312 tehlikeli oluyor
312'inci maddede yapılacak düzenleme gösterilen tepkilere Yargıtay Başkanı Sami Selçuk da katıldı. Selçuk, gazetecilerin soruları üzerine "Kamu düzenini bozma olasılığını ortaya çıkaracak bir şekilde" ibaresine karşı çıktı. Selçuk, şu uyarıda bulundu: "Bu suç, tehlike suçuna dönüşür ve çok tehlikelidir. Çünkü 'olasılık' her olayda vardır ve bu madde kapsamını daraltılacağı yerde genişletmektedir. Düşünce özgürlüğü, tamamen tehdit suçunu oluşturmaktadır."

Öcalan'dan 16 Şubat talimatı
PKK terör örgütü Başkanlık Konseyi üyelerinden terörist Osman Öcalan, Kürtçe eğitim için dilekçe kampanyasını, Hakurk'da 19 Ocak günü yaptığı konuşmada değerlendirdi. Güvenlik birimlerince hazırlanan rapora göre Öcalan bu toplantıda, "Kürtçe eğitim, ulusal kurtuluş savaşımızın olmazsa olmaz koşuludur. TC'nin Kürtçe eğitimi kabulü, başkanımızın özgürlüğü ve partimizin yasallaşmasını doğuracak" dedi. Öcalan'ın "Başkanımızın TC'ye getirildiği 16 Şubat günü TC sokaklarında gücümüzü göstereceğiz ve kabülünü sağlatacağız" sözleri de PKK'nın 16 Şubat hazırlığını ortaya çıkardı.

İnsan kaçakçılığının arkasında PKK var
İtalya'da Mafya ile Mücadele Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın insan kaçakçılığını organize edenlerle bağlantısı olduğundan şüphe edildiğini bildirdi. Savcılar Federico Frezza, Luca Fadda ve Nicola Maria Pace, insan kaçakçılığının maddi yönüne dikkat çekerek, "İnsan kaçakçılığında başka işler de dönüyor. Bazı grupların, PKK'nın eylemlerine maddi destek sağlamak için bağışta bulunduklarına ilişkin ciddi şüphelerimiz var. Uluslararası alanda ve Türkiye'de araştırmalar yapmak gerekiyor" dediler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır